Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Καμμένος: «Να γίνει συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της Συρίας»

Οι εξελίξεις στη Συρία κυριάρχησαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος που επισκέφθηκε τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε την εξής δήλωση:

«Συναντηθήκαμε με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Βενιζέλο, και συζητήσαμε κυρίως το θέμα της Συρίας, αλλά και τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Συμφωνήσαμε να υπάρξει μια ενημέρωση στη Βουλή των Ελλήνων και σε όλα τα κόμματα και στους βουλευτές από την πλευρά του υπουργού Εξωτερικών εντός των επόμενων ημερών, όπως προβλέπεται και όπως εξάλλου και ο ίδιος ζήτησε.

CNN spreads lies against Iran, Syria: Ex-correspondent

 Ex-CNN reporter Amber Lyon An outspoken investigative journalist and former CNN correspondent has once again stressed that the US-based network is engaged in spreading Western propaganda against Iran and Syria.

Syria’s SANA news agency quoted Amber Lyon as saying that when she was working for the CNN, she received orders to send false news or exclude certain information which the US administration did not approve of with the aim of inciting public opinion in favor of launching an offensive on Iran and Syria. 

Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής και η Αγιορειτική ανάκαμψη

Με αφορμή την πρόσφατη επέτειο της κοιμήσεως του μακαριστού Γέρ. Ιωσήφ του Ησυχαστή (2 Νοεμβρίου 1898 – 28 Αυγούστου 1959), δημοσιεύουμε σήμερα το πρώτο μέρος από ένα σημαντικό άρθρο του Ομότιμου Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γ. Μαντζαρίδη, σχετικά με την ιδιαίτερη συμβολή της οσιακής αυτής προσωπικότητας του σύγχρονου Μοναχισμού στην ανάσχεση της πληθυσμιακής φθοράς που χαρακτήριζε μέχρι τις μέρες του την Αθωνική Πολιτεία.

Η σταθερή ανάκαµψη του αγιορειτικού µοναχισµού, που παρατηρείται σήµερα, άρχισε να επισηµαίνεται στατιστικά από τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Από στατιστική έρευνα, που πραγµατοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1972, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των µοναχών του Αγίου Όρους ανερχόταν στους 1.146. Ο αριθµός αυτός ήταν υψηλότερος κατά µία µονάδα από τον αριθµό των µοναχών, που παρουσίαζε για το προηγούµενο έτος (1971) το περιοδικό Irénikon [1], όπου δηµοσιεύονταν κατά καιρούς στατιστικά στοιχεία των αγιορειτών µοναχών. Έκτοτε η σταθερή πτώση του αριθµού των µοναχών της Αθωνικής Πολιτείας µεταβλήθηκε σε σταθερή ανάκαµψη, που έγινε πλέον εντυπωσιακή.