Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Για τον Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη.

Παραθέτουμε παρακάτω, με αφορμή τη σημερινή ανάμνηση της κοιμήσεως μίας ακόμα σύγχρονης αγίας ασκητικής μορφής του Άθωνα, του παπα Εφραίμ του Κατουνακιώτη, ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο "Ο Χαρισματούχος Υποτακτικός" του Γ. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. Αφορά σε δύο θαυμαστά περιστατικά που αναφέρονται στις σελ. 186 και 189 ανώνυμα στο βιβλίο, αλλά τυχαίνει να γνωρίζουμε τους πρωταγωνιστές τους.
  • "Τέσσερις νέοι από την Αθήνα, από τους οποίους ο ένας πνευματικό μας παιδί, επισκέφτηκαν τον παπα Εφραίμ για πρώτη φορά. Ο Γέροντας όμως ήταν άρρωστος και δεν μπορούσε να τους δεχτεί. Μιλήσανε όμως για πνευματικά θέματα με κάποιο μοναχό από τη συνοδεία του, και που τον παρακάλεσαν να πάρουν κάτι από τον Γέροντα ως ευλογία. Όταν ο μοναχός αυτός πήγε στο κελί του Γέροντος να πάρει εικονίτσες και να τις δώσει ως ευλογία, ακολούθησε κρυφά ο ένας από αυτούς, για να ακούσει έστω τη φωνή του αγίου αυτού ασκητού. Μόλις άκουσε τον γέροντα να λέει στον υποτακτικό του χαμηλόφωνα ...

Η Ουκρανία και το νέο Ανατολικό Ζήτημα

Τον 19ο αιώνα   η διεθνής διπλωματία ονόμαζε Ανατολικό Ζήτημα το ερώτημα περί της διανομής των εδαφών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία ήταν πλέον  υπό κατάρρευσιν και υπό διάλυσιν. Σήμερα το νέο Ανατολικό Ζήτημα είναι η κατανομή σε ζώνες επιρροής των χωρών, των περιοχών και των εθνοτήτων, που ζούσαν μέχρι το 1990 στην ενιαία Σοβιετική Ένωση. Η περίπτωση της Ουκρανίας είναι χαρακτηριστική. Διεκδικείται και από τους Δυτικούς (κυρίως ΗΠΑ και Γερμανία) ως οικονομικός και ενεργειακός εταίρος, διεκδικείται βεβαίως και από τη Ρωσία λόγω ιστορικών δεσμών και λόγω των λιμανιών στον Εύξεινο, τα οποία είναι απαραίτητα για τον ρωσικό στόλο. 

Η γιαγιά μου έλεγε να προσέχω το σιγανό...Ποταμάκι!

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις το "Ποτάμι" του ο Σταύρου Θεοδωράκη.

Αναστάτωση στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας έχει προκαλέσει σημερινή δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO, προηγείται το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη με 65,5% και ακολουθούν η ΕΡΕ με 15,6% και η Ένωση Κέντρου με 8,3%. Στην τέταρτη θέση είναι η Δούκισσα Νομικού και ακολουθεί η Πάολα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO, πιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ στην δεύτερη θέση είναι το σακίδιο του Σταύρου Θεοδωράκη, και στην τρίτη η Λάσι.

Νεοναζιστές με υποστήριξη της Γερμανίας και των ΗΠΑ στην εξουσία, απαγορεύουν (και) την ελληνική γλώσσα.

Ουκρανία: Νεοναζιστές στην εξουσία, απαγορεύουν την ελληνική γλώσσαΣε ακροδεξιές πρακτικές οδεύει η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας με νόμους που βάζουν στο στόχαστρο τους κομμουνιστές και τις μειονότητες.   

Οι πρώτοι νόμοι που περνάνε από τη Βουλή δείχνουν το δρόμο που αναμένεται να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση, καθώς, εκτός των άλλων, αποποινικοποιεί και τη δεξιά προπαγάνδα. Επίσης σε θέσεις-«κλειδιά τοποθετούνται μέλη της νεοναζιστικής ομάδας  «Δεξιός Τομέας» που πρωτοστάτησε στην ανατροπή του Γιανούκοβιτς. Μάλιστα, ο ακροδεξιός Ακάκοφ τοποθετήθηκε ως υπουργός Εξωτερικών της χώρας.   

Μερικοί από τους νέους νόμους:   

Η μυρωδιά των πεύκων «φρενάρει» την κλιματική αλλαγή!

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν απρόσμενο σύμμαχο στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής: την μυρωδιά των πεύκων. Οι δυνατές οσμές χάρη στις πτητικές οργανικές ουσίες που αναδίδουν τα πεύκα και γενικότερα τα κωνοφόρα δέντρα, μετατρέπονται σε αερολύματα και νέφη σωματιδίων πάνω από τα δάση. Αυτό διευκολύνει το σχηματισμό κανονικών νεφών στον ουρανό και την παρεμπόδιση της ηλιακής ακτινοβολίας να φθάσει στο έδαφος, καθώς αντανακλάται πίσω στο διάστημα.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει τα αερολύματα έναν από τους «μεγάλους αγνώστους» για την κλιματική αλλαγή. Η νέα μελέτη στο πεδίο της ατμοσφαιρικής χημείας παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα χημικό μηχανισμό στον αέρα, μέσω του οποίου τα δάση κωνοφόρων αποτελούν «όπλο» για τη συγκράτηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πληρωμένη απάντηση-φωτό στους Γερμανούς κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Πρόβα πολέμου Ουκρανίας - Ρωσίας στην Κριμαία

Ένοπλοι κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κτίριο του κοινοβουλίου στην Κριμαία, όπου την Τετάρτη σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές της νέας ουκρανικής ηγεσίας και υποστηρικτές της Ρωσίας, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των ρωσικών κρατικών πρακτορείων ειδήσεων, τα κτίρια ελέγχονται πλέον από «δυνάμεις αυτοάμυνας του ρωσόφωνου πληθυσμού».

Πτώχευσαν 1.902 επιχειρήσεις από το 2009 και μετά, λόγω κρίσης

Στις 1.902 ανέρχονται οι πτωχεύσεις από το 2009 και μετά, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Taxis. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία των πτωχεύσεων που έχουν καταχωρηθεί στο Taxis διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, μετά από αναφορά τού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Αθανάσιου Μπούρα, με την οποία ζητούνται μέτρα προκειμένου να επανενταχθούν στην αγορά επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο καθεστώς της πτώχευσης την περίοδο της κρίσης.

Όπως ειδικότερα προκύπτει το πλήθος των πτωχεύσεων:

Όλος ο Κόσμος μες την Ελλάδα (και στη φύση)!

424472 579152675458213 1593835955 n
Meet the World in Greece, new photos!

Στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε όλον τον πλανήτη σε ένα μικρό πακέτο.

Αυτό είναι το μήνυμα που περνάει η ευφάνταστη καμπάνια που ξεκίνησε ο φωτογράφος Άρης Καλογερόπουλος, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες πολλών φωτογράφων από όλον τον κόσμο.

Δεν χρειάζεται να πάτε στις Μπαχάμες για να βρείτε αυτές τις θάλασσες, ελάτε απλώς στην Ελλάδα, λέει στην λεζάντα και το αποδεικνύει με εικόνες.

Η καμπάνια ξεκίνησε στο Facebook με τον τίτλο Meet the world in Greece

Απολαύστε την: