Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Λ.Παπαδήμος: "Για επιστροφή δανείων μέτρα μέχρι το 2020"!

Image
Σε εν ψυχρώ ομολογία ότι εξυφαίνει μέτρα για να παραμείνει η οικονομική εξαθλίωση στην χώρα, που χάριν ευφημισμού αποκαλούν "λιτότητα", μέχρι το 2020, προχώρησε στον στενό κύκλο των υπουργών στο συμβούλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος!
 
Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστη πηγή ο Λ.Παπαδήμος είπε ότι "Δεν θα είναι προσωρινά τα μέτρα λιτότητας που θα ψηφίσουμε. Θα τα κρατήσουμε πολλά χρόνια, μέχρι το 2020 τουλάχιστον. Μόνο έτσι μπροούμε να επιστρέψουμε τα δάνεια" είπε μιλώντας στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο διορισμένος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος!
 
Στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Λ.Παπαδήμος ενημέρωσε ότι τα μέτρα αυτά έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο τρόικας και Euroworkingroup και μένει να εγκριθούν από το Eurogroup τη Δευτέρα.
 
Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης των λεγόμενων προαπαιτούμενων ενεργειών όπως και στην έγκριση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Ολοι ήξεραν, κυρίως η Goldman Sachs»...

«Oλοι ήξεραν τι συνέβαινε στον Νότο, η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ και κυρίως η Goldman Sachs, που βοήθησε την Ελλάδα να μπει στην ΟΝΕ και λίγο μετά προσέλαβε τον Μάριο Ντράγκι για CEO της Ευρώπης και αργότερα τον Μάριο Μόντι ως σύμβουλο», καταγγέλλει ο διακεκριμένος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και διευθυντής του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για τη Μελέτη των Κοινωνιών στη Γερμανία, Βόλφγκανγκ Στρέεκ.

Ο Γερμανός καθηγητής επισημαίνει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία κλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση για πολιτικούς λόγους, για να σταθεροποιηθεί η περιοχή και να αποφευχθεί «η επιστροφή μιας δεξιάς δικτατορίας ή μία κυβέρνηση της Αριστεράς». Ηλπιζαν ότι η κεντρώα δημοκρατία, ο καπιταλισμός, η πρόσβαση στην αγορά της Ευρώπης και τα διαρθρωτικά ταμεία θα επέφεραν μια βιώσιμη ευημερία. Ομως, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αυτή η ελπίδα μπορούσε να κρατηθεί ζωντανή μόνο μέσω μιας τεράστιας εισαγωγής δανείων που υποκαθιστούσαν την ευημερία. Για να έχουν τα δάνεια προσιτά επιτόκια για την Ελλάδα και τους υπόλοιπους οφειλέτες, έπρεπε να γίνουν μέλη της νομισματικής ένωσης. Οσα συνέβησαν έκτοτε ήταν γνωστά και εμφανή σε όλους».

Βράχος ο Άδωνις …(Βίντεο)

“Μουρλοί όσοι λένε ότι θα πάω στη ΝΔ” . Τι έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν διάβαζε φήμες για αποχώρηση απο το ΛΑΟΣ και την προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία.
Δείτε το βίντεο και δοξάστε τη σταθερότητα των απόψεων….
εδώ το σχετικό βίντεο-μην το χάσετε..

Υπηρέτησε την πατρίδα ο κ. Παπαδήμος;

Ο Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με το βιογραφικό του, όταν τελείωσε το σχολείο το 1965,  μετέβη στις ΗΠΑ, προκειμένου να σπουδάσει Φυσική!

Ο Λουκάς Παπαδήμος, με αυτή την πολυετή παραμονή του στο εξωτερικό, δεν υπηρέτησε ποτέ τη στρατιωτική του θητεία!

Στο βιογραφικό του, επίσης, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για στρατιωτική θητεία ενώ ο ίδιος αποφεύγει ν' απαντάει σε σχετικές επίμονες ερωτήσεις...

Τι φοβούνται ΔΝΤ και ΕΕ ! To παράδειγμα της Ισλανδίας και η “σιγή ασυρμάτου” στην Ελλάδα!

«Η επιστροφή της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ξένο συνάλλαγμα της Ισλανδίας στην κατηγορία BBB, δηλ στην κατηγορία “επενδύσεις”, μεταφράζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, προκειμένου να αποκατασταθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα, η οποία έφερε επιτυχώς εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για την ανοικοδόμηση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας της χώρας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος Fitch.

Διαβάζοντας αυτήν την ανακοίνωση μου έρχεται στην σκέψη, ο οίκτος με τον οποίον αντιμετωπίζαμε την κατάστασή της (την πτώχευσή της) και τί λέγαμε το 2008, εδω στην Ελλάδα, γιʼαυτήν την χώρα, η οποία επτώχευσε το 2008 και αρνήθηκε την “προσφορά” του ΔΝΤ και της ΕΕ να την “σώσουν”.

Η Ισλανδία επέλεξε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από τον δικό μας και τέσσερα χρόνια μετά, όλη η οικονομική της “εικόνα” έχει γίνει πάρα πολύ καλύτερη, σήμερα είναι στο επίπεδο του “αξιόπιστου δανειολήπτη”, κατά την αξιολόγηση του οίκου Fitch.

Το 2008,η Ισλανδία επτώχευσε. Δηλαδή, δεν απέφυγε αυτό το οποίο προσπαθούμε να αποφυγούμε εμείς εδώ και δυο χρόνια.

Οι 68 νέοι κρατικοί φορείς που ίδρυσε ο G.A.P. από το 2009 έως σήμερα!

Να, άλλες 68 "Δράσεις" της Κυβέρνησης ΓΑΠ για την περικοπή των Δημοσίων Δαπανών και τη μείωση του Κράτους:
Η λίστα με τις 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2011, αλλά και οι 27 νέες κρατικές δομές:
1. Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών
Π.Δ. 11 (ΦΕΚ Α’ 15, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 215.000 ευρώ/έτος.

2. Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ν. 3818 (ΦΕΚ Α’ 17, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 200.000 ευρώ/έτος + 160.000 ευρώ εφάπαξ.

3. Γενική Γραμματεία Τουρισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Π.Δ. 15 (ΦΕΚ Α’ 35, 01.03.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 232.000 ευρώ/έτος.

4. Νέα Αυτοτελής Υπηρεσία
Ν. 3832 (ΦΕΚ Α’ 38, 09.03.2010) 10 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και 1 θέση Νομικού Συμβούλου, 487.000 ευρώ/έτος.

Τότε, τώρα, γιά πάντα. Νενέκος: συνώνυμό τῆς προδοσίας

Γράφει ὁ Κῶν/τινός Φαρίδης, Καθηγητής
 
Ὁ Δημήτρης Νενέκος, ἀπό τό χωριό Ζουμπάτα τῆς Πάτρας, ἔμελλε νά γίνει παράδειγμα, ὄχι πρός μίμηση, ἀλλά πρός ἀποφυγή. Ἡ ἔννοια "Νενέκος" προσδιορίζει τή χειρότερη μορφή προδοσίας καί ξεπουλήματος πατρίδας, θρησκείας, οἰκογένειας καί πάντων ἀρχῶν καί ἀξιῶν τοῦ ἀνθρώπου, ὅπως ΣΗΜΕΡΑ.
 
Τό 1825,  ὅταν ὁ Ἰμπραήμ Πασάς εἰσέβαλε στήν Πελοπόννησο

Χατζημαρκάκης: Οι δανειστές μάς διώχνουν τον Ιούλιο!

Χατζημαρκάκης: Οι δανειστές μάς διώχνουν τον Ιούλιο!Μία συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, καθώς υποστήριξε ότι οι δανειστές μας θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη τον Ιούλιο! 

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής επεσήμανε πως «αφού οι δανειστές μας εξασφαλίσουν μέσω ενός νέου μηχανισμού ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τους μολύνει θα την αφήσουν στην τύχη της». 

Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης 9.84, την οποία επικαλείται το "Έθνος", ο κ.Χατζημαρκάκης αποκάλυψε ότι «το σχέδιο προβλέπει τη διατήρηση της Ελλάδας μέχρι και τον Ιούλιο προκειμένου να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη, αφού τυχόν πτώχευση της Ελλάδας θα συμπαρασύρει όλες τις χώρες».

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής επεσήμανε πως αφού οι δανειστές μας εξασφαλίσουν μέσω ενός νέου μηχανισμού ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τους μολύνει θα την αφήσουν στην τύχη της. «Μετά ο Θεός να βάλει το χέρι του», είπε χαρακτηριστικά.

Παρόμοιο σχόλιο, αν όχι και τόσο ανοιχτά, έκανε ο κ. Χατζημαρκάκης και το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, λέγοντας ότι «η Γερμανία μας ανέχεται μέχρι τον Ιούνιο...Μετά όλα είναι ανοιχτά». 

Ιρανικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο!

 
Ιρανικά πολεμικά πλοία πέρασαν σήμερα στη Μεσόγειο αφού διέπλευσαν τη διώρυγα του Σουέζ  και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο.
ImageΤην ανακοίνωση αυτή έκανε ο ναύαρχος Χαμπιμπολάχ Σαγιαρί, ο επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA. Ο ναύαρχος δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις για τον αριθμό και το είδος των σκαφών που συμμετέχουν σε αυτήν την επιχείρηση, η οποία έχει ως στόχο «να δείξει την ισχύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν».
Όπως έχουμε ήδη γράψει, η πρώτη επιχείρηση ιρανικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 έγινε πέρσι τον Φεβρουάριο και προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δύο Ιταλοί δήμαρχοι προσφέρουν τους μισθούς τους για τη στήριξη του ελληνικού λαού

Συγκινητική και συνάμα αξιέπαινη κίνηση από δύο Δημάρχους της Ιταλίας οι οποίοι αποφάσισαν να προσφέρουν τους μισθούς τους για τη στήριξη του ελληνικού λαού. Πρόκειται για το Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχο της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι και τον Τζοβάνι Μοσκατιέλο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι.
Οι δύο δήμαρχοι ευαισθητοποιημένοι από την τραγική κατάσταση