Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Προειδοποιεί για «τραγωδία» στη Συρία η Ρωσία

Προειδοποιεί για «τραγωδία» στη Συρία η ΡωσίαΣτα ύψη ο διπλωματικός πυρετός για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ η Δύση, προς το παρόν, κρατάει αποστάσεις.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υπερασπίστηκε την στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσαν οι συριακές δυνάμεις εναντίον ανταρτών στο Χαλέπι.
«Πως μπορεί να περιμένει κάποιος από την συριακή κυβέρνηση να πει ‘Ναι προχωρήστε, ρίξτε με’» δήλωσε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ.

«Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό, όχι επειδή κρατιόμαστε από το καθεστώς αλλά επειδή απλά δεν λειτουργεί», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
«Το τίμημα όλης αυτής της κατάστασης είναι μεγαλύτερη αιματοχυσία», είπε ο ίδιος αναφερόμενος στη στήριξη της Δύσης προς τους ενόπλους που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Νωρίτερα η Μόσχα προειδοποίησε ότι μια «τραγωδία» απειλεί το Χαλέπι εκτιμώντας ότι δεν είναι «ρεαλιστικό» να προεξοφλεί κανείς πως η συριακή κυβέρνηση θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ οι ένοπλοι αντάρτες καταλαμβάνουν τις μεγάλες πόλεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Ο γιος του πρωθυπουργού της Κένυας βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός

kenias1


Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος δέχθηκε, προ αρκετών εβδομάδων, τον πρωτότοκο γιο του πρωθυπουργού της Κένυας Ραΐλα Οτίγκα, Φιντέλ Κάστρο, τον οποίο συνόδευε η μέλλουσα σύζυγός του καταγομένη από την Ερυθραία.
Το ζευγάρι εξέφρασε τη μεγάλη επιθυμία του να ενταχθεί ο Φιντέλ στους κόλπους της μίας, αγίας, καθολικής και αποστολικής εκκλησίας.
Αφού έγιναν οι σχετικές και απαραίτητες διευθετήσεις, κατήχηση κ.τ.λ., ο σεβασμιότατος τέλεσε το μυστήριο του βαπτίσματος στο μεγάλο βαπτιστήρι της ορθόδοξης πατριαρχικής σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄», βαπτίσας τον Φιντέλ, μαζί με 22 άλλα άτομα, δίνοντάς του το όνομα Μακάριος.

Στις 28 Ιουλίου ο σεβασμιότατος τέλεσε το μυστήριο του γάμου στον ορθόδοξο πατριαρχικό καθεδρικό ναό των Αγίων Αναργύρων στη Ναϊρόμπη.
Στην τελετή παρέστησαν οι γονείς και των δύο νεονύμφων προς τους οποίους ο Μητροπολίτης, στο τέλος, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες για τη νέα τους ζωή.


http://proskynitis.blogspot.gr