Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Ρέντινγκ: Η εκχώρηση κυριαρχίας θα ωφελήσει τους Ευρωπαίους(!)

Ρέντινγκ: Η εκχώρηση κυριαρχίας θα ωφελήσει τους ΕυρωπαίουςΤην εκτίμηση ότι «μέχρι το 2015 η διαδικασία πολιτικής ένωσης της ΕΕ θα έχει αποφέρει καρπούς» εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βίβιαν Ρέντινγκ, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη του αύριο θα πρέπει να μοιάζει πολύ με την Γερμανία του σήμερα».

«Η διαδικασία της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης επιταχύνεται. Για την πολιτική ένωση μιλάμε εδώ και δεκαετίες. Όταν όμως τα πράγματα δυσκολέψουν όλοι ζητούν την άμεση εφαρμογή κάποιας μεταρρύθμισης. Και τώρα η μεταρρύθμιση κινείται ταχύτερα από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Την χρειαζόμαστε όμως, αν θέλουμε να επιβιώσουμε» αναφέρει η κ. Ρέντινγκ σε συνέντευξή της στην Deutsche Welle.

«Αν συγκρίνετε τις ΗΠΑ και την ΕΕ θα δείτε ότι οι Αμερικανοί έχουν μεγαλύτερο χρέος και έλλειμμα από τους Ευρωπαίους. Τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ είναι χειρότερα. Όμως το δολάριο δεν κινδυνεύει γιατί οι Αμερικανοί έχουν ενιαία οικονομική πολιτική και φυσικά πολιτική ένωση. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς για να διασφαλίσουμε την οικονομία μας, αλλά και για έχουμε και στο μέλλον λόγο και ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο» προσθέτει.

Για την Βίβιαν Ρέντινγκ θα πρέπει η Ευρώπη να υιοθετήσει το γερμανικό πρότυπο. «Η δομή δεν απέχει πολύ από τη γερμανική. Στη Γερμανία υπάρχουν τα ομόσπονδα κρατίδια που έχουν δικαίωμα συναπόφασης. Έτσι βλέπω την Ευρώπη του αύριο. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση, μια ισχυρή ευρωπαϊκή Βουλή, η οποία θα εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες. Επίσης, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να εκλέγεται από την ευρωπαϊκή Βουλή. Για την Ευρώπη χρειαζόμαστε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία».

"Πέταξαν" από τη γραμματική το "ήτα", το "ύψιλον" και το "ωμέγα" (συνέχεια)Ποιος "τρελός" πολιτικός προϊστάμενος επέτρεψε να κυκλοφορήσει γραμματική του Δημοτικού με λιγότερα τα φωνήεντα Τα φωνήεντα τελικά είναι επτά ή πέντε;

Τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και τα σύμφωνα 18! Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής στο enikos.gr, αυτό ακριβώς θα μάθει όποιος διαβάσει το βιβλίο ''Νέα Ελληνική Γραμματική'' για την Ε' και ΣΤ'  δημοτικού.

H σελίδα στην οποία αναφέρεται η καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής, είναι η ακόλουθη:Ο μαθητής ή ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο θα μάθει ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και είναι τα εξής: α, ε, ι, ο και.. ου.  Και μπορεί να συγκατελέγεται στα φωνήεντα ο δίφθογγος ''ου'', όμως από το βιβλίο απουσιάζουν παντελώς τα φωνήεντα ''η'' και ''υ''!

Και κάτι ακόμα. Οι μαθητές που θα διαβάσουν το βιβλίο, θα μάθουν επίσης ότι η ελληνική γλώσσα έχει 18 σύμφωνα, ανάμεσα στο οποία το "ντ", το "μπ" και το "γκ". Ανάμεσα στα σύμφωνα όμως δεν αναφέρεται πουθενά η ύπαρξη του "ξ" και του "ψ"

Ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος πρ'επει να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος και να διαφωτίσει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες αν πρόκειται για μπέρδεμα,για παράλειψη, για τυπογραφικό λάθος ή για νεοτερισμό;

Πηγή: enikos.gr

Το νέο γεωπολιτικό status quo στην ΕΕ και ο ρόλος των ΗΠΑ

Φωτογραφία για Το νέο γεωπολιτικό status quo στην ΕΕ και ο ρόλος των ΗΠΑ
Η συνεχώς αυξανόμενη εσωστρέφεια των πλούσιων ευρωπαϊκών χωρών οφείλεται στο ότι οι λαοί τους έχουν πια βαρεθεί τα ατέλειωτα προβλήματα των πιο αδύναμων και λιγότερο οργανωμένων εταίρων τους στην ΕΕ.

Για παράδειγμα, η Ρουμανία έχει 600.000 Τσιγγάνους, πολλοί εκ των οποίων είναι αναλφάβητοι και κοινωνικά περιθωριοποιημένοι. Καμία χώρα της Ευρώπης δεν θέλει μια εισροή απ αυτούς στα εδάφη της.

Η Ρουμανία δεν ταιριάζει στην ΕΕ και η ένταξή της ήταν πρόωρη. Αν δεν υπήρχε η κρίση του ευρώ, με τον καιρό, η Ρουμανία ίσως να μπορούσε να οργανωθεί. Τώρα είναι αδύνατον.

Το ευρώ δεν είναι το μόνο πρόβλημα της Ευρώπης, ούτε η μοναδική απειλή στο όραμα της ολοκλήρωσης. Όμως, αυτό το διάστημα απασχολεί πλήρως τις ευρωπαϊκές ελίτ, και αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν ούτε κεφάλαια, ούτε και θέληση για να αντιμετωπιστούν τα άλλα προβλήματα.

Η νοτιοανατολική πλευρά της ΕΕ καταρρέει. Η Κύπρος (μαζί με την Σερβία, που δεν ανήκει στην ΕΕ) στρέφεται προς την Μόσχα. Η Ελλάδα αισθάνεται αποξενωμένη.

Independent: Στον Πόντο μιλούν ακόμα Αρχαία Ελληνικά!!!

Φωτογραφία για Independent: Στον Πόντο μιλούν ακόμα Αρχαία Ελληνικά!!! (Η Ρωμανία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο)
Η Ρωμανία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο.

Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα.Όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βρετανικού Independent, περίπου 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε.

Απέπλευσε για Συρία ο ρωσικός αποβατικός στόλος - Ο κόσμος κρατά την ανάσα του


ImageΡωσική νηοπομπή  με τέσσερα έμφορτα με πεζοναύτες, μονάδες GRU, τεθωρακισμένα και πυροβολικό, αποβατικά και βοηθητικά σκάφη, μόλις πέρασε τα Στενά του Ελλησπόντου και κατευθύνεται στην Συρία. Προέρχεται από την Σεβαστούπολη το μεγαλύτερο ρωσικό λιμάνι του Εύξεινου Πόντου. Αυτή την στιγμή βρίσκεται βόρεια της Τενέδου.

Ο ρωσικός στολίσκος παρακολουθείται διακριτικά από ελληνικό πολεμικό σκάφος. Όλη την ημέρα σήμερα θα διαπλέει το Αιγαίο από το οποίο ανεμένεται να εξέλθει τα ξημερώματα από τον δίαυλο Καρπάθου-Ρόδου. Ένα αμερικανικό και ένα τουρκικό υποβρύχιο βρίσκονται στην περιοχή.

Μεταφέρει στοιχεία μερικών από τους πλέον επίλεκτους ρωσικούς χερσαίους σχηματισμούς, από το 431 Τάγμα της δύναμης VMF (μονάδες της ήδη βρίσκονται στη Συρία από τον Φεβρουάριο), την 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία «Pskov», την 15η Ταξιαρχία, από μονάδες της GRU του Καυκάσου, ειδικευμένες σε αντιμετώπιση ισλαμιστών τρομοκρατών και από την δύναμη πεζοναυτών της Μαύρης Θάλασσας.