Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Ο Νταλάρας εκτός τόπου και χρόνου!

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Γιώργος Νταλάρας. Μετά τις επιθέσεις εναντίον του και την άρον άρον διακοπή των συναυλιών συμπαράστασης που είχε ξεκινήσει, θέλησε να είναι εκείνος που θα πει την τελευταία λέξη. Με μια ανάρτησή του στην ιστοσελίδα www.aixmi.gr δίνει τη δική του διάσταση για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, αφού, καθώς φαίνεται, δεν μπήκε στη διαδικασία να κατανοήσει την απάντηση του κόσμου. Συνεχίζοντας λοιπόν να παραλείπει εκείνη τη μικρή λεπτομέρεια, το γεγονός δηλαδή ότι η σύζυγός του Αννα Νταλάρα είναι βουλευτής του κόμματος που συνυπέγραψε με την τρόικα για το σημερινό χάος, κάνει λόγο για «ατιμωρησία των υπαιτίων και απόγνωση», ενώ επίσης αναφέρει: «Είμαι από παιδί στον δρόμο και έχω ζήσει πολλές προβοκάτσιες και πολώσεις. Ημουν έτοιμος ν’ αντιμετωπίσω οποιονδήποτε πόλεμο φθοράς. Αρνούμαι όμως να συμβάλω στη χουλιγκανοποίηση των συναυλιών που θα οδηγήσει σε έναν καλλιτεχνικό σκοταδισμό την κοινωνία μας»! Οι αγανακτισμένοι, με άλλα λόγια, σύμφωνα με τον κ. Νταλάρα, έγιναν... χούλιγκαν.

Και συνεχίζει: «Είμαστε όλοι ανοιχτοί στην κρίση όλων. Η δύναμή μας και οι τίτλοι μας αντλούνται μόνο απ’ τις επιλογές των πολιτών. Δεν είμαστε κατ’ απονομήν πρίγκιπες... Οι συναυλίες μας μετατράπηκαν σε πεδίο αντιπαράθεσης για την “εκδίκαση” της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, από το σώμα των “ένορκων” θεατών των ΜΜΕ, υπό τη χειραγώγηση “διαπρεπών υπερασπιστών”. Και όλα αυτά με την αρχή της αντίδρασης “δυναμικών” μειοψηφιών σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των ακροατών».

Την ίδια ώρα, ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, ο Σταμάτης Σπανουδάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Προσωπικά» με την Ελενα Κατρίτση, που θα προβληθεί την Κυριακή 25 Μαρτίου (ΝΕΤ, 16.00), σχολίασε σχετικά:

«Δεν είναι ωραίο να σου πετάνε γιαούρτια και καρέκλες. Δεν τον μαλώσανε για τη φωνή του. Αλλο το ταλέντο και άλλο η στάση ζωής. Θα δούμε κι άλλα τέτοια γιατί ο κόσμος έχει αρχίσει να εξανίσταται με το προοδευτικό σύστημα, το οποίο έχει βάλει τα πάντα στην άκρη για την τσέπη του. Και δεν μιλάω μόνο για τον Νταλάρα, μπορώ να αναφέρω άλλους 80. Δεν παύω να εκτιμώ τη φωνή του. Αν είχε προσέξει και δεν είχε θελήσει να γίνει καθωσπρέπει, ο λαός θα τον είχε ακόμα στο στόμα του. Την εποχή που τον γνώρισα, ήταν η φωνή της Ελλάδας. Αυτό τελείωσε γιατί θέλησε να γίνει άλλο από αυτό που είναι».

Σύγχρονος Ίκαρος ή καταπληκτικός σκηνοθέτης;

 Σύγχρονος Ικαρος ή καταπληκτικός σκηνοθέτης;Ο Ολλανδός μηχανικός Τζάρνο Σμιτς αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρο πολλών διασήμων και απλών ανθρώπων όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και ο…παππούς του. Εμπνεόμενος από ένα σχέδιο του παππού του για ένα ιπτάμενο ποδήλατο ο Σμιτς έφτιαξε ένα ζευγάρι μηχανικών φτερών με τα οποία κατάφερε να πετάξει. Βιντεοσκόπησε την πτήση του και ανάρτησε το βίντεο στο Διαδίκτυο.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο το βίντεο συγκέντρωσε την προσοχή χιλιάδων χρηστών. Σε διάστημα 48 ωρών το βίντεο έχει ξεπεράσει τους ένα εκατομμύριο θεατές προκαλώντας μεγάλη συζήτηση γύρω από την προσπάθεια του Σμιτς. Πολλοί ειδικοί αμφισβητούν όμως έντονα τη γνησιότητά του και κάνουν λόγο για ένα σκηνοθετικό τρυκ. Εχει μάλιστα αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι πίσω από όλο αυτό κρύβεται κάποια εταιρία που βρήκε αυτόν τον τρόπο για να διαφημιστεί.

Ρωσική εκστρατεία οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας!Ξεκίνησε στη Ρωσία υπό την αιγίδα του ρωσικού κράτους η εκστρατεία «Στήριξε την Ελλάδα!»! Σε συνέντευξη τύπου στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ο Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας για θέματα Αποδήμων Ομογενών και Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας, Γκεόργκι Μουράντοφ και πρόεδρος του συνδέσμου πολιτιστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας και φιλίας με τους λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου «Φιλία», ανακοίνωσε την εκστρατεία στήριξης της Ελλάδας από τον ρωσικό λαό με πραγματικά συγκινητικά λόγια.  
Στο πλαίσιο της εκστρατείας, στις 23 Μαρτίου, στην Κεντρική Λέσχη του Υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποιείται γιορταστική εκδήλωση φιλίας Ρωσίας, Ελλάδας και Κύπρου.