Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Ο Παπαδήμος και στην Κύπρο έβαλε την κασέτα (των δανειστών) για προσήλώση στους στόχους

Την ευκαιρία να προπαγανδίσει τις θέσεις του για την ελληνική οικονομική κρίση και την έξοδο από αυτήν άδραξε ο Λουκάς Παπαδήμος, στο επίσημο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Κύπρο. Από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, αφού δήλωσε τη συμπαράστασή του για την επίλυση του Κυπριακού (το οποίο χαρακτήρισε «κυπριακή υπόθεση»!) και κατηγόρησε την Τουρκία για την αδιάλλακτη στάση της, αποφάσισε να μιλήσει για την κρίση την οποία διέρχεται η χώρα μας.

Αγνοώντας επιδεικτικά τις τεράστιες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά φυσικά και των δανειστών μας και της τρόικας, το μόνο που ανέφερε ως αιτία ήταν οι χρόνιες παθογένειες της οικονομίας μας. Αναπαράγοντας την ίδια ακριβώς κασέτα που είχε παίξει την περασμένη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την «ανάκριση» των εκπροσώπων της τρόικας, είπε ότι «αν μείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στην εκπλήρωση των στόχων μας, και αν υλοποιήσουμε αποτελεσματικά τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε αποφασίσει, αναμένεται ότι θα αρχίσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο ήμισυ του 2013».

Στο πάντα ανοιχτό μέτωπο του Κυπριακού ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά τη συνέχιση των απευθείας συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και απέρριψε κάθε άλλο σχήμα διαπραγμάτευσης. Τόνισε, επίσης, ότι δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, εάν προηγουμένως δεν έχουν επιλυθεί οι εσωτερικές πτυχές του προβλήματος. Σε αυτές ο κ. Παπαδήμος συμπεριέλαβε το εδαφικό, το οποίο, όπως είπε, είναι αλληλένδετο με το περιουσιακό και το ζήτημα των Tούρκων εποίκων.