Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Δικαιώνεται το «Σάμος Σπίριτ», αδικείται ο Ν. Σάμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/11/2013
ΠΛΟΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Ν.Ε.

Εν συνεχεία των από 2ας  και 25ης Οκτωβρίου 2013 Δελτίων Τύπου της εταιρείας μας θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε του κατοίκους του Νομού Σάμου για την πορεία της υπόθεσης που αφορά στο πλοίο «Σάμος Σπίριτ» και την ενδονησιακή γραμμή του Νομού μας.

Από την πρώτη στιγμή που εξεδόθη η απρόσμενη Απόφαση ΔΜ/Φ.231.01/6170 του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη που α) κήρυσσε την εταιρεία μας έκπτωτη της Γραμμής Φούρνοι-Αγ. Κήρυκος-Καρλόβασι-Βαθύ, β) απαιτούσε την κατάπτωση της Εγγυητικής Επιστολής μας  και γ) αξίωνε το αποκλεισμό μας από συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Υπουργείου για τρεις μήνες, τοποθετηθήκαμε επίσημα όχι μόνο για το ότι ήταν παντελώς αβάσιμη, ερασιτεχνική και λανθασμένη αλλά και για τις επερχόμενες επιπτώσεις που θα επέφερε η πολιτική «βούληση» εφαρμογής των συγκεκριμένων τροϊκανικών επιταγών στην Ακτοπλοΐα. Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, όχι μόνο στη δική μας υπόθεση αλλά και όσον αφορά και άλλες εταιρείες του κλάδου που εξυπηρετούν άγονες γραμμές, μας επιβεβαιώνει πλήρως για ακόμη μία φορά.

Ένα από τα καλύτερα κείμενα για το Πολυτεχνείο. Ας μην το στερήσουμε απ' τον εαυτό μας

“Για τους Σπαρτιάτες, Είλωτες. Και για τους Είλωτες, Σπαρτιάτες…”

Του Χρύσανθου Λαζαρίδη (17.11.12)

Ακούω διάφορους σήμερα να βρίζουν τη λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου».

Ανήκω – θέλοντας και μη – σε εκείνη της γενιά.

Μιλάω σπάνια για τα γεγονότα εκείνα, κι όταν το κάνω αμφισβητώ όλους τους μύθους που επικράτησαν έκτοτε. Κυρίως για το ρόλο που διαδραμάτισε η τότε Αριστερά…

Ἡ δυτικὴ Εὐρώπη "προοδεύει": Νομιμοποιήθηκε ἡ εὐθανασία ἀνήλικων παιδιῶν!

Σόκ προκάλεσε ἡ ἀπόφαση τῆς κυβερνήσεως τοῦ Βελγίου νὰ νομιμοποιήσει τὴν εὐθανασία παιδιῶν! «Τὴν προώθηση τῆς νομιμοποίησης τῆς εὐθανασίας στὰ παιδιὰ προωθεῖ ἡ βελγικὴ κυβέρνηση, ὅπως ἀναφέρει δημοσίευμα τοῦ Reuters. Μάλιστα τὸ δημοσίευμα ἀναφέρει χαρακτηριστικὰ ὅτι τὸ Βέλγιο δείχνει ἀνοχὴ σὲ περιστατικὰ βιασμοῦ παιδιῶν καὶ τώρα προσανατολίζεται στὴν θέσπιση νόμου, ποὺ θὰ «ἀνοίγει τὸν δρόμο» στὴν εὐθανασία τους.