Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Η EMMA DELTA αρνείται να πιαστεί κορόιδο της εγχώριας διαπλοκής που κρατά σε ομηρία τους πρωθυπουργούς. Στον αέρα ο ΟΠΑΠ!

Από τους Τάσο Τέλλογλου-Βαγγέλη Μανδραβέλη

«Μαύρα» σύννεφα μαζεύονται πάνω από την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των κρατικών λαχείων, η Emma Delta κλιμακώνει την πίεση προς την κυβέρνηση για αλλαγή των όρων της αποκρατικοποίησης των λαχείων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, ως ο μοναδικός προτιμητέος επενδυτής για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ, έχει διαμηνύσει τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στη διοίκηση του ΟΠΑΠ ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην αποκρατικοποίηση του Οργανισμού, αν δεν μειωθούν οι προμήθειες των μετόχων της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.

Ξένοι «γύπες» πάνω από τα σπίτια!

«Γύπες» πετάνε πάνω από τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων και διεκδικούν αντί πινακίου φακής τους κόπους μιας ζωής. Τα distress funds έρχονται στην Ελλάδα και ζητάνε από τις τράπεζες να αγοράσουν «κόκκινα» δάνεια (στεγαστικά και επιχειρηματικά κυρίως) έναντι 10 λεπτών το κάθε ευρώ δανείου.

Τα distress funds, όπως δείχνει και η ονομασία τους (distress = αγωνία, θλίψη), είναι ουσιαστικά επενδυτικά κεφάλαια έκτακτης ανάγκης, που επενδύουν στην ανάγκη υπερχρεωμένων κρατών, επιχειρήσεων και νοικοκυριών, με την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

O Σνόουντεν έχει δώσει 20.000 απόρρητα έγγραφα στον δημοσιογράφο της Guardian

Θα υπάρξουν περισσότερες αποκαλύψεις για την κατασκοπεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των συμμαχικών κυβερνήσεων, λέει ο δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνγουολντ

Ο δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνγουολντ, συνεργάτης της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν ο οποίος έχει έδρα την Βραζιλία, δήλωσε σήμερα ότι έχει παραλάβει έως και 20.000 απόρρητα έγγραφα από τα χέρια του πρώην συμβούλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Γκρίνγουολντ έκανε τις δηλώσεις αυτές ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας της Βραζιλίας, στην οποία κατέθεσε σχετικά με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν για το εύρος του προγράμματος παρακολούθησης των ηλεκτρονικών επικοινωνιών από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Μεταβιβάστηκε ανεπιστρεπτί και εν μια νυκτί σε άγνωστο επιχειρηματία ο 902 από ΚΚΕ. Παζάρια με εργαζομένους για κούρεμα των δεδουλευμένων τους και άμεση απόλυση τους!... (που είναι το ΠΑΜΕ ρε παιδιά;)

Μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ - Η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς

Χωρίς ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό θα είναι πλέον το ΚΚΕ, καθώς μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, η κομματική, δηλαδή, εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους εν λόγω σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τους οποίες εκπέμπουν.

Η πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του κόμματος, που κυοφορούνταν εδώ και μήνες, ολοκληρώθηκε, οι σχετικές υπογραφές μπήκαν, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες

Παραφροσύνη Προτεσταντών: Κληρικοί δηλώνουν άθεοι

Περισσότερα από 200 άτομα που ηγούνται σε θέσεις προτεσταντικών ομολογιών στην Αμερική, ομολογούν ότι δεν πιστεύουν στο Θεό. Η πρόσφατη δημόσια ομολογία ενός Λουθηρανού πάστορα από το Χιούστον ήρθε να φέρει στην επιφάνεια το θέμα αυτό. 

Ο προβληματισμός με αυτές τις δηλώσεις των παστόρων είναι έντονος καθώς διαλύονται ενορίες. Οι πιστοί αυτών των ομολογιών όχι μόνο χάνουν την πίστη τους αλλά αποχωρούν και από τις ενορίες. 

Κανείς δεν δέχθηκε να χτίσει το τέμενος της Αθήνας. Άγονος και σήμερα ο διαγωνισμός

Ούτε ένας κατασκευαστής δεν δήλωσε διατεθειμένος να «χτυπήσει» το έργο της κατασκευής του τεμένους στον Βοτανικό και σήμερα, κλείνοντας έτσι «άδοξα» τον πρώτο κύκλο προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων  Έργων να υλοποιήσει την διεθνή δέσμευση του Πρωθυπουργού πως «το τέμενος θα χτιστεί».
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τρίτη  κατά σειρά απόπειρα δημοπράτησης του έργου, η οποία είχε την ίδια κατάληξη με τις προηγούμενες δύο. Κηρύχθηκε άγονη.

Οι περίπου 25 κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν λάβει τα τεύχη δημοπράτησης δεν κατέθεσαν προσφορές αφού όπως υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι σε αυτές, το κόστος που έχει προϋπολογίσει το κράτος δεν ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες του έργου.