Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Οι Έλληνες δεν κλαίγονται. – Υπογραφές για την ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη)


Νίκος Λυγερός

Οι Έλληνες δεν κλαίγονται. Αυτό το γεγονός πρέπει να είναι ξεκάθαρο και στους δικούς μας ραγιάδες και στους εχθρούς μας. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε τίποτα. Κανείς δεν πρόκειται να μας φοβίσει. Ειδικά τώρα που ξέρουμε τι δυνατότητες μας προσφέρει η ελληνική ΑΟΖ. Και αυτό το ξέρουν και οι αντίπαλοι μας. Άρα ας σταματήσουν τις πιέσεις όλοι τους, διότι όσο πιο πολύ πιέζεις τον ελληνικό λαό, τόσο πιο πολύ αντιστέκεται.

Οι Τούρκοι το προσπάθησαν 400 χρόνια και είμαστε ακόμα εδώ. Οι Ναζί δεν τα έβγαλαν πέρα μαζί μας και δείξαμε το παράδειγμα σε όλους τους μαχητές της ελευθερίας. Ακόμα κι όταν οι Άγγλοι μας πίεσαν οικονομικά και μας πείνασαν, εμείς φάγαμε πέτρες και παραμείναμε Έλληνες. Κανείς δεν ξέρει πόσο δύσκολο είναι να ξεριζώσεις την ελληνική ψυχή εκτός από τους βάρβαρους που έσπασαν τα μούτρα τους. Δεν γεννηθήκαμε στη θάλασσα για να γίνουμε σκλάβοι και ποτέ μας δεν ποντάραμε στα χρήματα για να σταθούμε όρθιοι. Απλώς δεν γονατίζουμε και περπατούμε πάντα με το μέτωπο ψηλά. Διότι δεν διαπράξαμε ποτέ εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και πάντα δίναμε σημασία στη ανθρώπινη αξία, γιατί είναι η μόνη με τη μνήμη της που μπορεί ν’ αντέξει το βάρος της ιστορίας που μας χαρακτηρίζει εδώ και αιώνες ως ελεύθεροι πολιορκημένοι. 

Οι Έλληνες όταν κλαίνε ...

Ο Συνήγορος του Πολίτη επί Καμίνη αυθαιρέτησε κατά των Θρησκευτικών, αποφάσισε το Διοικητικό Δικαστήριο.


Σέβομαι τον θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη και τους εκλεκτούς νομικούς που τον στελεχώνουν. Όμως θα έπρεπε και εκείνοι να σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους, όπως επίσης να μην αγνοούν την ιστορία, την παράδοση και την πολιτιστική ταυτότητα αυτού του λαού. Μερικές φορές οι συστάσεις του Συνηγόρου δίνουν την εντύπωση ότι διαπνέονται από μία εμπάθεια έναντι της ελληνορθόδοξης παιδείας με την οποία στάθηκε όρθιο το Έθνος μας επί αιώνες και την οποία καθιερώνουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. 

Αυτές τις διαπιστώσεις μου έρχεται να επιβεβαιώσει η σημαντική απόφαση 115/2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων για το μάθημα των Θρησκευτικών. Η απόφαση εξεδόθη κατόπιν προσφυγής εκπαιδευτικών της Κρήτης και λύνει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από μία ατυχή σύσταση του Συνηγόρου του Πολίτη της 17.11.2008. Τότε Συνήγορος ήταν ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ζητούσε ...

"Πατώνουν" τα κανάλια - τελευταίο το MEGA! Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη δείχνουν στο Διαδίκτυο οι πολίτες.


Φωτογραφία για Δημοσκόπηση της VPRC: MEGA, το πιο αναξιόπιστο κανάλι! Ολα τα κανάλια σε πτώση!Οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στα κανάλια και εμπιστεύονται σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό το ίντερνετ για την ενημέρωσή τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της VPRS. Οι τηλεθεατές, έχοντας την άποψη ότι τα ΜΜΕ εξυπηρετούν συμφέροντα, κρίνουν αυστηρά τα δελτία ειδήσεων και αμφισβητούν την εγκυρότητά τους. Στην τελευταία θέση, δε, κατατάσσουν, τo Mega ως προς την αντικειμενικότητά του.

Η έρευνα της VPRC, πραγματοποιήθηκε την 10η Ιανουαρίου του 2013 και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Στην έρευνα ανιχνεύονται οι απόψεις της κοινής γνώμης σε σχέση τα βασικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία, σε ποσοστό 91%, θεωρεί ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα εξυπηρετούν κυρίως τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους.

Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη δείχνουν στο διαδίκτυο, ως πηγή ενημέρωσης, με ποσοστό ...