Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Λαβρόφ προς Δύση: Μην υποχρεώστε την Ουκρανία να επιλέξει ανάμεσά μας

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ
«Είναι επικίνδυνο και αντιπαραγωγικό να επιχειρήσεις να υποχρεώσεις την Ουκρανία να κάνει μία επιλογή: ‘Είτε είσαι μαζί μας είτε είσαι εναντίον μας’», σχολίασε χαρακτηριστικά ο ρώσος ΥΠΕΞ.

Σκληρή προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιχειρήσουν να διαμορφώσουν το πολιτικό μέλλον της Ουκρανίας σε βάρος της Ρωσίας απηύθυνε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μία ημέρα αφότου ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντίμτρι Μεντβέντεφ αμφισβήτησε τη νομιμότητα των μεταβατικών Αρχών στο Κίεβο.

Από λαγούμια, πίσω πόρτες και Στοές(...) κινούνται οι Τροϊκανοί στην Αθήνα.

ΜΜΕ πώς "στήνονται" οι ειδήσεις.... με ψέματα.Αριστερά: από διαδήλωση στην Αργεντινή - Δεξιά: από τα επεισόδια στην Βενεζουέλα
Αργεντινή-Βενεζουέλα, ένα τσιγάρο δρόμος για την γιαγιά με το στυλιάρι.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Η προπαγάνδα των ΗΠΑ ποτέ δεν δίστασε να αλλοιώσει -ή και να βιάσει- την πραγματικότητα, αν η πραγματικότητα δεν συμφωνούσε με τα σχέδια της. Όλοι θυμόμαστε την φωτογραφία τού περίφημου κορμοράνου, ο οποίος υποτίθεται πως ψόφησε βουτηγμένος στα πετρέλαια των εγκαταστάσεων που ανατίναζε ο Σαντάμ αλλά που στην πραγματικότητα έχασε την ζωή του στις ακτές τής ισπανικής Γαλικίας.

Αυτή η προπαγάνδα, λοιπόν, επανέρχεται για να "κατακεραυνώσει" τις απανθρωπιές της κυβέρνησης στην Βενεζουέλα. Μόνο που τούτη την φορά είναι τόσο χοντροκομμένη ώστε την πήραν χαμπάρι και οι πέτρες. Πάμε λοιπόν να γελάσουμε, με την βοήθεια του ιστοτόπου Dawg's blawg, από τον οποίο προέρχεται όλο το υλικό που ακολουθεί:

Ευρωκοινοβούλιο: Αδιαφανής η λειτουργία της Τρόικας - Ευθύνες στους υπουργούς Οικονομικών

«Λάθος» το σύστημα με την ίδια συνταγή σε όλες τις χώρες που υιοθέτησε η τρόικα

«Η τρόικα μπορεί να βοήθησε τέσσερις χώρες της Ευρωζώνης να βγουν από την κρίση και να απέτρεψε τα χειρότερα σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρο, ωστόσο, λάθη στους χειρισμούς της, όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις, αποτέλεσαν πλήγμα για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία».

Τα παραπάνω αναφέρει το ψήφισμα της κοινοβουλευτική επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής που ενέκριναν οι ευρωβουλευτές τη Δευτέρα στο Στρασβούργο.

Το προσχέδιο της έκθεσης των Ότμαρ Κάρας και Λεμ Χοάνγκ Νγκοκ, εγκρίθηκε από την Επιτροπή οικονομικών και νομισματικών σχέσεων, με ψήφους 31 υπέρ και 10 κατά και 2 απουσίες. Το ψήφισμα ζητεί να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Τρόικας.