Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Πούτιν: Δεν είμαστε ομοφοβικοί, αλλά προτιμούμε την «υγιή οικογένεια»

H Ρωσία δεν είναι μια ομοφοβική χώρα, σε αντίθεση με ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, υπενθυμίζοντας παράλληλα τη βασική αρχή που υποστηρίζει: «μία παραδοσιακή οικογένεια είναι μια υγιής οικογένεια».

«Εκείνοι που μας προσάπτουν τον χαρακτηρισμό της ομοφοβικής χώρας είναι εκείνοι ακριβώς που θεωρούν ότι ο μη παραδοσιακός σεξουαλικός προσανατολισμός συνιστά ποινικό αδίκημα» επισήμανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε στο παράδειγμα κάποιων πολιτειών των ΗΠΑ όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται ποινικό αδίκημα.

"Ή θα φύγεις από τα Σκόπια ή θα σε εκτελέσουμε..."

axridosΣυνεχίζεται το μαρτύριο του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος και κάτω από άθλιες συνθήκες στις φυλακές της ΠΓΔΜ.

Πρόσφατα, τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη, επισκέφτηκε στη φυλακή η γερόντισσα μητέρα του, η οποία επιβεβαίωσε τις φήμες ότι είναι σε άσχημη κατάσταση υγείας (έχει διαβήτη και άλλα προβλήματα υγείας), χωρίς υγειονομική περίθαλψη και σχεδόν εντελώς απομονωμένος.

Κάθε μέρα βασανίζεται από το προσωπικό των φυλακών και με απόφαση του Διοικητή των φυλακών, εκτελείται ανελέητη πίεση πάνω του μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή να φύγει από την ΠΓΔΜ.

Το πολιτικό «ανακάτεμα» στην ΕΕ φέρνει εξελίξεις

Το πολιτικό «ανακάτεμα» στην ΕΕ φέρνει εξελίξειςΗ ευρωπαϊκή οικονομική κρίση αργά αλλά σταθερά διαβρώνει σταθερά τα πολιτικά συστήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Νέες δυνάμεις έχουν αναδυθεί στο πολιτικό παιχνίδι, απειλώντας την υπεροχή των παραδοσιακών δυνάμεων. Συμμαχίες και καταστάσεις που φαίνονταν απίθανες πριν μερικά χρόνια συζητούνται πλέον ανοικτά στην Ευρώπη.

Στη Σουηδία, για παράδειγμα, οι πιέσεις από την άκρα δεξιά οδηγούν σε πρόωρες εκλογές. Στην Ισπανία το κυβερνών κόμμα συζητά την προοπτική συνεργασίας με το αντίπαλο δέος, τους σοσιαλιστές, ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα συγκρότησης ενός πολιτικού φορέα διαμαρτυρίας. Σημαντικές χώρες της ΕΕ, όπως η Σουηδία, η Ισπανία, η Βρετανία και πιθανώς η Ελλάδα, θα έχουν εκλογές εντός του 2015 και το αποτέλεσμα, φαίνεται, πως θα δεν θα μπορούσε ποτέ να υπολογιστεί με τα δεδομένα του 2008.

Η επιθετική αλλαγή του Πούτιν.

Η πολιτική του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τις γειτονικές του χώρες και τη Δύση έχει παρεξηγηθεί σημαντικά.

Αντί να συγκεντρωθούν στα γεωπολιτικά μοτίβα – συγκεκριμένα, την επίδραση της οικονομικής κρίσης του 2007-2008 στη διεθνή πολιτική – οι σχολιαστές έχουν μετατρέψει το Κρεμλίνο σε ένα ψυχολογικό δράμα που μπορεί να κατανοηθεί μόνο μέσω βαθιάς εξερεύνησης της ρωσικής ψυχής. Το αποτέλεσμα ήταν ανεξέλεγκτες παρανοήσεις για το τι οδήγησε τον Πούτιν να αλλάξει την, όπως φαινόταν, εκσυγχρονιστική, συμφιλιωτική, ακόμη και υπέρ της Δύσης στάση του με επιθετικό αναθεωρητισμό.