Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού ευχαριστούν τον Γέροντα Εφραίμ και διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες κράτησης τους.

Άλλος ένας κόλαφος για τους πολιτικούς και τους "νομικούς" εκείνους που ευθύνονται για τη δικαστική εξαπάτηση και κατάχρηση εξουσία που αφορά στην προφυλάκηση του Γέροντα Εφραίμ -και μέσω αυτού αμέτρητων Ελλήνων και μη, πολιτών- αποτελεί το γράμμα που έστειλε κρατούμενος της φυλακής Κορυδαλλού, εκπροσωπόντας τους συγκρατουμένους του της 6ης πτέρυγας.

Ο φυλακισμένος Αντώνης Παπαδάτος, εκπροσωπώντας τους κρατουμένους της 6ης πτέρυγας στις φυλακές κορυδαλλού, έστειλε επιστολή μέσο της οποίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη τους, προς τον Γέροντα Εφραίμ και ευχαριστεί τον Θεό που τον έφερε κοντά τους!
Άλλωστε, από αυτό εδώ το διαδικτυακό μετερίζι, είχαμε αναφέρει και εμείς ταπεινά, αλλά ενσυνείδητα, στην επιστολή διαμαρτυρία μας (http://ikarios1912.blogspot.com/2011/12/blog-post_8429.html) λόγω της παλαιόθεν γνωριμίας και πνευματικής σχέσης με τον Γέροντα, ότι "Όσο αξιοζήλευτους θεωρούσαμε πάντα τους συμμονάζοντες του Γέροντα Εφραίμ στα κελιά του Βατοπαιδίου, άλλο τόσο θα θεωρούμε τώρα και τους συγκρατούμενούς του στα κελιά του Κορυδαλλού, για την ευλογία που, ενδεχομένως, τους επιφυλάσσεται αν εφαρμοστεί η απόφαση".

Επίσης, για τα πνευματικά τακταινόμενα που σχετίζονταν με την παραμονή του Γέροντα εντός της Φυλακής, αναφέραμε πως "Ουδέν κακόν αμιγές Καλού, (Ειρήνης Καλού)"  (http://ikarios1912.blogspot.com/2011/12/blog-post_5402.html).

Ποία μεγαλύτερη μαρτυρία και αποστόμωση του ισχυρισμού της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, πάνω στον οποίο βάσισε την προφυλάκηση ότι "ο Ηγούμενος είναι άτομο με ροπή στην εγκληματικότητα και την τέλεση αξιόποινων πράξεων, ύποπτος φυγής κτλ." από εκείνη των ιδίων των συγκρατουμένων του: "Δηλαδή υπάρχουν τόσο ανεγκέφαλοι δικαστές που τον είδαν από κοντά και έστειλαν αυτόν τον άνθρωπο στον Κορυδαλλό?? Ήμαρτον… (όπως μας έμαθε και ο Γέροντας να λέμε…)". 

Η Επιστολή:

«Με την επιστολή αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον Γέροντα Εφραίμ, που στάθηκε δίπλα μας σαν πατέρας μας με την αγάπη, την κατανόηση αλλά και την ηρεμία που μας μετέφερε όλο αυτό το διάστημα.

Με λίγα λόγια και σταράτα, παρά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Κορυδαλλό, σε μια φυλακή που δεν χωράει πάνω από 800 κρατουμένους και σήμερα ξεπερνάμε τους 2500 με συνέπεια να κοιμόμαστε ο ένας πάνω στον άλλο σε κελιά-θαλάμους με 25 άτομα μέσα, παρέα με στρατό από κατσαρίδες και ποντίκια και γάτες που έχουν τύφο, μέσα στο κρύο χωρίς θέρμανση σε μουχλιασμένους τοίχους από την υγρασία που χτίστηκαν πριν από 50 χρόνια, τρώγοντας φαγητό που δεν θα έπρεπε να τρώνε ούτε τα σκυλιά, και κάνοντας μπάνιο με παγωμένο νερό, φωνάζουμε πως υπάρχει Θεός και Τον Ευχαριστούμε που έφερε κοντά μας τον Γέροντα Εφραίμ να μας στηρίξει ψυχολογικά με τη στάση του και τον καθένα χωριστά με την πατρική στοργή του.

Υ.Γ. αλήθεια, ο Γέροντας ήρθε μόνος του στη φυλακή για να μας βοηθήσει σε μια εποχή που το κράτος είναι ανύπαρκτο για μας ή όντως ήρθε ως προφυλακισμένος???

Δηλαδή υπάρχουν τόσο ανεγκέφαλοι δικαστές που τον είδαν από κοντά και έστειλαν αυτόν τον άνθρωπο στον Κορυδαλλό?? Ήμαρτον… (όπως μας έμαθε και ο Γέροντας να λέμε…)

Κρατούμενος Αντώνης Παπαδάτος και όλη η 6η πτέρυγα του Κορυδαλλού>>.

σ.σ. Αλήθεια πότε θα διερευνηθούν οι ευθύνες για τη νομιμότητα της απόφασης και την εκτέλεση της προφυλάκησης του Γέροντα Εφραίμ, που είναι εξόφθαλμα δίατρητη αφού έχει καταπατήσει κατάφορα το Σύνταγμα και τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους; Πότε θα αναζητηθούν οι ευθύνες του νυν Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, Αρ. Κασμίρογλου για τα παραπάνω; Ειδικά, για τον τελευταίο αξίζει ένα μεγάλο αφιέρωμα για το ποιόν του χαρακτήρα του και τα πεπραγμένα του. Οψόμεθα. Ι.Ζ.

Αρνήθηκαν στον Πούτιν να επισκεφθεί το Άγιον Όρος (VIDEO)

 Οι φοβισμένοι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης προσπαθούν να αποτρέψουν στον Πούτιν να επισκεφθεί το Άγιον Όρος το Πάσχα και ειδικά το Βατοπαίδι... (VIDEO)

Κι όμως! Ελληνικό δικαστήριο αθώωσε το γερμανικό Focus για το προσβλητικό πρωτοσέλιδο!

Οι ¨εκπρόσωποι" της Ελληνικής Δικαιοσύνης στην ουσία αποδέχτηκαν ότι σύμφωνα με το περιοδικό, οι Έλληνες είναι απατεώνες και διεφθαρμένοι. Μήπως οι δικαστές είναι συγγενείς του Γιωργάκη Παπανδρέου;

Με μία τραγελαφική απόφαση τριών δικαστών, ύστερα από 11 συνεδριάσεις οι οποίες διήρκεσαν πέντε μήνες, το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αθώωσε τον εκδότη του περιοδικού «Focus» Χέλμουτ Μάρκβορτ για το πολύκροτο εξώφυλλο με το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου τυλιγμένο με γαλανόλευκο ύφασμα να κάνει άσεμνη χειρονομία, που είχε προκαλέσει όλους τους Ελληνες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, με το οποίο συμφώνησε και η εισαγγελέας της έδρας, το άγαλμα μπορεί να ήταν τυλιγμένο με γαλανόλευκο ύφασμα, όχι όμως με την ελληνική σημαία και, συνεπώς, δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της προσβολής εθνικού συμβόλου.

Καμία ποινική καταδίκη δεν υπήρξε από το δικαστήριο ούτε για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του Τύπου και της εξύβρισης, τα οποία είχαν απαγγελθεί εις βάρος του εκδότη και έξι ακόμα Γερμανών δημοσιογράφων. Για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης το δικαστήριο, υιοθετώντας για μία ακόμα φορά την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, έκρινε «απαράδεκτη» την ποινική δίωξη και απέβαλε από τη διαδικασία την πολιτική αγωγή (επρόκειτο για έξι δικηγόρους οι οποίοι κατέθεσαν τη μήνυση εις βάρος του περιοδικού) με το σκεπτικό ότι δεν είχε έννομο συμφέρον να παρίσταται, καθώς τα δημοσιεύματα για τη χρεοκοπία της χώρας αφορούσαν μόνο τους Ελληνες πολιτικούς.

Οσον αφορά το αδίκημα της εξύβρισης, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έπαυσε την ποινική δίωξη εις βάρος των κατηγορουμένων, καθώς από τη Δευτέρα ισχύει ο νέος νόμος για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, με τον οποίο το αδίκημα μετατράπηκε σε πταίσμα.

Σημειώνεται ότι η ακροαματική διαδικασία πήρε αυτήν την τροπή μετά την ανάγνωση των επίσημων μεταφράσεων του υπουργείου Εξωτερικών των τριών επίδικων δημοσιευμάτων. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, από αυτές προέκυψε ότι δεν υπάρχει άμεση ζημία των μηνυτών.

Ωστόσο, οι μηνυτές επισήμαναν στο δικαστήριο ότι προέκυψε ότι τα δημοσιεύματα «είχαν σκοπό να δυσφημήσουν ολόκληρο το ελληνικό κράτος και όλους τους Ελληνες».

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των έξι μηνυτών, οι οποίοι αναμένεται να υποβάλουν έφεση. Σύμφωνα με έναν εξ αυτών, τον Θεόδωρο Φραγκάκη, η απόφαση του δικαστηρίου είναι «κατακριτέα». Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος διερωτάται «τι άλλαξε και παραδέχτηκε η ελληνική Δικαιοσύνη, με αυτή την απόφαση, ότι οι Ελληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους».

Από την πλευρά του, ο εκδότης του περιοδικού έδωσε τα εύσημα στην ελληνική Δικαιοσύνη για την απόφαση με δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, ενώ ο εκπρόσωπος της εκδότριας εταιρίας Γιόνας Γκράσεϊ χαρακτήρισε την κατηγορία «παρωδία» και έκανε λόγο για «επιτυχία της ελευθερίας του Τύπου».

"Δεν χρωστάει η Ελλάδα. Όλος ο κόσμος της χρωστάει"!Image«Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα»: Κάπως έτσι ξεκίνησε την ομιλία του μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι, ο οποίος αναγορεύτηκε την Τετάρτη επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει. Όλος ο κόσμος, η Ευρώπη χρωστάνε στην Ελλάδα» είπε.

Όπως πάντα εκδηλωτικός, ο Ρ.Μπενίνι δεν δίστασε να σκαρφαλώσει στα έδρανα και να ανέβει στο βήμα καταχειροκροτούμενος.

«Ευχαριστώ. Καλησπέρα. Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι. Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα. Η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά» είπε ο Ιταλός ηθοποιός, ο οποίος μίλησε για τη «Θεία Κωμωδία».
«Για μια εξόχως σημαντική στιγμή» για το πανεπιστήμιο μίλησε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι με την αναγόρευση διευρύνεται ο πνευματικός πλούτος του ιδρύματος.

«Πολύτιμο κομμάτι του ιταλικού πολιτισμού» χαρακτήρισε τα έργα του τιμώμενου, ο πρόεδρος του τμήματος Φοίβος Γκικόπουλος.

Η ομότιμη καθηγήτρια του τμήματος Κατερίνα Ευαγγέλου, επισήμανε ότι ο Ρομπέρτο Μπενίνι αποτελεί τον επιφανέστερο απόγονο της μακράς παράδοσης της των γελωτοποιών της ιταλικής αυλής και της κομέντια ντελ άρτε. Αναφέρθηκε, επιπλέον, στη σχέση του Μπενίνι με τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, τονίζοντας ότι επαναπροσδιόρισε τη σχέση του έργου με το ευρύ κοινό και το ελευθέρωσε από τη «διπλή φυλακή» του σχολικού περιβάλλοντος και της ιστορικής και λογοτεχνικής αγοράς.


Ο Ρομπέρτο Μπενίνι πρωταγωνιστεί στην νέα ταινία του Γούντι Άλεν, To Rome with Love.

Ρωσική «σφήνα» στη Noble Dina - Καταδρομικό και υποβρύχιο νότια της Κρήτης


Image
"Σφήνα" μεταξύ Συρίας και της τριμερούς άσκησης ΗΠΑ, Ελλάδα και Ισραήλ «Noble Dina» που διεξάγεται στην Ανατολική Μεσόγειο μπήκε το ρωσικό Ναυτικό, το οποίο μεταξύ άλλων για πρώτη φορά ανακοίνωσε επίσημα ότι στέλνει υποβρύχιο και μάλιστα το συμβατικό, μεν, αλλά "τέρας" 4.000 t. το πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας υποβρύχιο συμβατικής πρόωσης παγκοσμίως το οποίο αν και είναι ναυπήγησης του 1990, πρόσφατα πέρασε από πρόγραμμα εκσυχρονισμού. 

Έτσι σε μια αιφνιδιαστική της κίνηση η Μόσχα έστειλε  στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου το πυραυλοφόρο καταδρομικό Smetlivy κλάσης Kashin το οποίο έφτασε σήμερα στο λιμάνι της Tartus στη Συρία, όπου υπάρχει και η βάση του ρωσικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη έλαβε τη διαταγή για τον έκτακτο απόπλου των ρωσικών σκαφών από το «ανώτατο δυνατό επίπεδο», σε  μια ένδειξη πως η Μόσχα δεν πρόκειται να αφήσει ΗΠΑ και Ισραήλ να είναι οι μόνοι παίχτες στην περιοχή της Ν.Ά. Μεσογείου.

Μόνοι απέναντι σε μια κοινωνία οι ναυτεργάτες

του Μηνά Τσαμόπουλου για το protothema.gr

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για τις εξελίξεις στο μέτωπο των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, οι οποίοι με την ανακοίνωση της 48ωρης απεργίας μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα έχουν στρέψει εναντίον τους σχεδόν όλο τον κόσμο.

Στις 9 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με θέμα άσχετο με την απεργία. Θα ψηφίσουν για την αλλαγή ή μη του καταστατικού της. Ειδικότερα, ναυτεργατικά σωματεία έχουν ζητήσει να μην υπάρχει γενικός γραμματέας αλλά προεδρείο, όπως στις άλλες Ομοσπονδίες.

Η συνεδρίαση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια ο γ.γ. cpt Ιωάννης Χαλάς θα συγκαλέσει την Εκτελεστική Επιτροπή. Εκεί θεωρείται δεδομένο ότι θα εξεταστούν οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση για τη 48ωρη απεργία και θα εκτιμηθεί η κατάσταση, χωρίς όμως να αναμένεται κάποια νέα απόφαση.

Τα γραφεία της Ομοσπονδίας έχουν κατακλυστεί από εκατοντάδες επιστολές διαμαρτυρίες και προτροπής για αναστολή της απεργίας.

Όσον αφορά την επιστολή της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννας Διαμαντοπούλου προς την ΠΝΟ, με την οποία τους ζητούσε να συναντηθούν χθες, ο γ.γ. της Ομοσπονδίας απέστειλε στην υπουργό και πάλι τα αιτήματα της Ομοσπονδίας και διαμήνυσε ότι εάν δεν έχει αντιπροτάσεις δεν θα καθίσουν στο τραπέζι. Όλα πάντως είναι ανοιχτά και οι εξελίξεις μπορεί να τρέξουν πιο γρήγορα από ό, τι κάποιοι πιστεύουν.

Το κλίμα για την πραγματοποίηση ή μη της απεργίας πάντως είναι 50%-50%.

Οι ταξιδιώτες μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας δεν ξέρουν αν θα ταξιδέψουν ή όχι για τις γιορτές του Πάσχα, οι κρατήσεις είναι λιγότερες από τις αναμενόμενες και μόνο τη Μεγάλη Πέμπτη και το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η πληρότητα ξεπερνάει ήδη το 70%-80%.