Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Σόλων Κασίνης: "60 τρισ. κυβικά πόδια φυσικό αέριο αξίας 2 τρισ. ευρώ στην κυπριακή AOZ"


ΑΜΥΘΗΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

«Σόκ και δέος» στην παγκόσμια αγορά ενέργειας προκαλούν οι αποκαλύψεις του διευθυντή της υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνη για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που διαθέτει η Κύπρος. Σύμφωνα με τον Σόλων Κασίνη στην κυπριακή ΑΟΖ βρίσκονται «αποθηκευμένα» συνολικά 60 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικό αέριο.

Μόνο στο κοίτασμα Αφροδίτη του «οικοπέδου 12» Αφροδίτη, σύμφωνα με δηλώσεις του Σόλων Κασίνη στο ΡΙΚ τα κοιτάσματα πιθανόν να ανέρχονται στα 8 με 12 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και, όπως σημείωσε, αρκούν για να εξυπηρετήσουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για 250 χρόνια.

Η συνολική αξία του φυσικού αερίου του «οικοπέδου 12» υπολογίζεται σε ...

Σνομπάρει την αναπαράσταση της εισόδου του ΕΣ στην Θεσσαλονίκη ο Γ. Μπουτάρης


Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για την τελετή αναπαράστασης της εισόδου του ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλονίκη το 1912.

Όπως αναφέρουν πηγές ο Γιάννης Μπουτάρης φέρεται να είπε «Τα έχω "πάρει" με την αναπαράσταση της εισόδου του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη. Τι είναι αυτά;». 

Σημειώνεται ότι στην αναπαράσταση εισόδου του ελληνικού Στρατού στην Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν 750 άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Η δύναμη αυτή θα αποτελείται από λόχους Ευζώνων, Ευέλπιδων και Ικάρων αλλά και ίλη έφιππων.

Οι άνδρες θα παρελάσουν στη διαδρομή που ακολούθησε ο ελληνικός στρατός κατά την είσοδό του στην πόλη χωρίς την παρουσία του Δημάρχου ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί σε φιέστες. Προφανώς οι φιέστες για τους Τούρκου τουρίστας που ακόμα αναμένονται στην πόλη και οι οποίοι θα επισκεφτούν την Θεσσαλονίκη για να επισκεφτούν το υποτιθέμενο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ είναι πιο ενδιαφέρουσες. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ:ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ


Επίκαιρη απάντηση σε «επίκαιρη» ερώτηση του ΚΚΕ για το «Σάμος Σπίριτ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την «επίκαιρη» ερώτηση του Βουλευτή (ΚΚΕ) Χρήστο Κατσώτη 
σχετικά με το πλοίο «Σάμος Σπίριτ» η εταιρεία μας σχολιάζει ως κάτωθι, 
ακούραστα, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος:

Δεν γνωρίζουμε αν ο Βουλευτής του ΚΚΕ, προσπαθεί να ακολουθήσει την γνωστή στρατηγική προπαγάνδας και γονιδιακής συκοφαντίας του εν λόγω Κόμματος, ή απλά έχει δεχτεί τρομακτική παραπληροφόρηση για το εν λόγω θέμα από γνωστούς κύκλους. 

1.   Αναφέρει ο Βουλευτής στο ερώτημα του, ότι τα δύο σωματεία ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΜΕΝ, τα οποία εκπροσωπούν τις ειδικότητες των κατωτέρων πληρωμάτων και τους Μηχανικούς, έχουν καταγγείλει την εταιρεία μας. Καταρχάς, η σημερινή διοίκηση της εταιρείας, που ανέλαβε από την 1.1.2011, δεν έχει καμία διαφορά ή αντιπαράθεση με ναυτικούς της που να ανήκουν σε ειδικότητες των εν λόγω σωματείων… Έχει όμως από το παρελθόν τεράστιες ιδεολογικές και οικονομικές διαφορές με τη διοίκηση των σωματείων κατά των οποίων έχει καταθέσει μηνύσεις και αγωγές.
 ...

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

15
Επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, στρέφοντας τα πυρά του κατά της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο Ιερώνυμος προτρέπει ιδιαίτερα τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της Χρυσής Αυγής, τα ιδεολογικά της πιστεύω και τα σύμβολά της, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Επενδυτής».

«Η Χρυσή Αυγή και ο οποιοσδήποτε, αφού εκθέσει με σαφήνεια τις θέσεις του στο λαό, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την ψήφο του» λέει ο Αρχιεπίσκοπος.

Επισημαίνει, παράλληλα, ότι η Εκκλησία ως πνευματικός οργανισμός έχει απέραντο σεβασμό στο ανθρώπινο «πρόσωπο» έχει σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν επιτρέπει σε κανένα κόμμα, είτε αριστερό, είτε δεξιό, είτε ακροδεξιό, να αναλάβει τη στήριξή της.