Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Και όμως… Οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα στο Ισραήλ, αμέσως μετά την καταδίκη των επιθέσεων του!

Και όμως… Οι ΗΠΑ στέλλουν όπλα στο ΙσραήλΟι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι επανεφοδίασαν το Ισραήλ με πολεμοφόδια, μερικές ώρες μετά την έντονη καταδίκη της Ουάσινγκτον για την επίθεση εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει επανεφοδιασμό στις 20 Ιουλίου προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση των αποθεμάτων του, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ενέκρινε την πώληση τρεις ημέρες αργότερα.

“Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να εγγυώνται την ασφάλεια του Ισραήλ και είναι καθοριστικό για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ να παρέχεται βοήθεια στο Ισραήλ για να αναπτύσσει και να διατηρεί ισχυρή ικανότητα αυτοάμυνας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι. “Η συγκεκριμένη πώληση αμυντικού εξοπλισμού συνάδει με τους στόχους αυτούς”.

Και παραβάτης αφού, αντί να εξοφλεί σε 30 ημέρες, όπως λέει ο νόμος, αλλά καθυστερεί (μέσο όρο) πέντε μήνες

Το Δημόσιο αποδεικνύεται κακοπληρωτής και παραβάτης, αφού καθυστερεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του σε πολίτες και επιχειρήσεις κατά πέντε μήνες (μέσος όρος). Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2014 έφτασαν τα 5 δισ. ευρώ. Η κατάσταση δεν αλλάζει παρότι η νομοθεσία υποχρεώνει το Δημόσιο να αποπληρώνει τις οφειλές του προς τους ιδιώτες μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

Αποτέλεσμα είναι να προκαλείται ασφυξία στην αγορά και πολλές επιχειρήσεις να οδηγούνται σε χρεοκοπία εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας λόγω μη αποπληρωμής τους από το ίδιο το κράτος.
Ηδη από το 2011 υπάρχει κοινοτική οδηγία η οποία υιοθετήθηκε από την Ελλάδα το 2013 και προβλέπει ότι το Δημόσιο οφείλει να πληρώνει εντός 30 ημερών από την έκδοση του τιμολογίου για την παροχή υπηρεσίας ή προϊόντος που λαμβάνει. Μάλιστα, σε περίπτωση καθυστέρησης, το κράτος θα πρέπει να καταβάλλει τόκο υπερημερίας ο οποίος έως τις 30 Ιουνίου 2014 ανερχόταν σε 8,25%, ενώ από την 1η Ιουλίου καθορίστηκε σε 8%.

Ορθόδοξος Ιεραπόστολος, πρώην αστέρας του Ροκ, φροντίζει και κοινωνεί τους ασθενείς με Έμπολα στη Δυτική Αφρική!
O Πατήρ Θέμης Άνταμς, γεννημένος στην Αίγυπτο από Έλληνες Γονείς και μεγαλωμένος στην Αυστραλία, ήταν ένας Ροκ Σταρ άθεος που έχει γίνει, εδώ και πολλά χρόνια, ένας άφοβος ιεραπόστολος στη χειμαζόμενη Σιέρα Λεόνε. Τώρα προετοιμάζεται για μία από τις μεγαλύτερες μάχες της ζωής του.

Το πρώην μέλος του Ροκ συγκροτήματος The Files, που κάποτε μοιραζόταν τη σκηνή με τους  Rolling Stones και του Beetles, είναι τώρα επικεφαλής της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Freetown της Σιέρα Λεόνε και προετοιμάζει πυρετωδώς έναν χώρο υποδοχής και περίθαλψης για τα πιθανά θύματα του θανατηφόρου ιού Έμπολα, αν και όταν αυτός μεταδοθεί στη Σιέρα Λεόνε.

Όπως λέει ο ίδιος, Το κάνει αυτό, διότι υπάρχει ένας διαδεδομένος φόβος ανάμεσα στους κατοίκους της χώρας, ότι αν κολλήσεις τον Έμπολά οι γιατροί θα σε σκοτώσουν αντί να σε θεραπεύσουν, κι έτσι αποφεύγουν να πάνε στα νοσοκομεία!