Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Λαθραία επίσκεψη Καμμένου στο Αγιον Ορος!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εντονη δυσφορία έχει προκαλέσει στην αγιορείτικη κοινωνία η «λαθραία» είσοδος το απόγευμα του Σαββάτου του κ. Π. Καμμένου στο Αγιον Ορος και η παράνομη διαμονή του στην, υπό κατάληψη από φανατικούς ζηλωτές μοναχούς, Iερά Μονή Εσφιγμένου. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εισήλθε χωρίς τη σχετική άδεια (διαμονητήριο) με την οποία πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι κοσμικοί, γεγονός που συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη που διέπει τη λειτουργία της μοναστικής πολιτείας και τις σχέσεις της με τον έξω κόσμο. Οι αγιορείτικες αρχές τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες του Καταστατικού Χάρτη και, η άνευ έγγραφης άδειας του αρμοδίου γραφείου της Ιεράς Επιστασίας είσοδος, θεωρείται παράνομη και διώκεται ποινικά.

Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με αγιορείτικες πηγές, όχι μόνο δεν ζήτησε άδεια εισόδου και διαμονής, αλλά φέρεται να μπήκε από το λιμάνι της Ιερισσού με ιδιωτικό σκάφος, ή ταχύπλοο των Εσφιγμενιτών χωρίς να έχει ενημερωθεί το τοπικό λιμεναρχείο που ελέγχει τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ορους. Πέραν τούτου, τόνιζαν οι ίδιες πηγές, το γεγονός ότι αγνόησε πλήρως την Iερά Επιστασία, την οποία ως όφειλε έπρεπε να επισκεφθεί, εξελήφθη από τους αγιορείτες ως ένδειξη ασέβειας προς τον κορυφαίο θεσμό της αθωνικής πολιτείας. Και αυτό, όταν και οι πλέον επίσημοι κοσμικοί, ξεκινούν τα προσκυνήματά τους με επίσκεψη στις Καρυές και συναντήσεις με τον Πρωτεπιστάτη. Ανέφεραν, σε αντιδιαστολή, το προσκύνημα, την ίδια μέρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Π. Αποστολίδη, ο οποίος, εφοδιασμένος με διαμονητήριο, επισκέφθηκε πρώτα την Ιερά Επιστασία και στη συνέχεια διάφορες μονές.

Πού αποσκοπούσε όμως το ταξίδι του κ. Καμμένου στον Αθω λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και μάλιστα σ’ ένα μοναστήρι που τόσο η αγιορείτικη κοινωνία όσο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουν απομονώσει ως σχισματικό; Οχι τόσο στην ικανοποίηση μιας εσωτερικής μεταφυσικής αναζήτησης όσο στους χιλιάδες εκτός Αγίου Ορους ψηφοφόρους παλαιοημερολογίτες που έχουν αναγάγει σε δική τους Ιερουσαλήμ την Εσφιγμένου και εισπράττουν ως υψίστης σημασίας ορθόδοξη χριστιανική πράξη κάθε έξωθεν μορφή συμπαράστασης προς τους (αυτο)έγκλειστους μοναχούς. «Υποβάθμισε τους θεσμούς, κανένας δεν θα τον εμπόδιζε να ζητήσει και να πάρει διαμονητήριο, όπως χιλιάδες άλλοι πιστοί», τόνιζε μια εκ των πηγών.

Καθημερινή

Mαζική αποχώρηση στελεχών από το κόμμα του Τζήμερου

ImageΚύμα παραιτήσεων εκδηλώνεται τις τελευταίες μέρες στο κόμμα του Θ. Τζήμερου. Στελέχη φεύγουν εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τις επιλογές του επικεφαλής του σχηματισμού και καταγγέλλουν τον τρόπο λήψης αποφάσεων.
Προ ολίγων ημερών την παραίτησή του υπέβαλλε ο αντιπρόεδρος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημιουργίας Ξανά, κ. Κ. Λουκόπουλος, σημειώνοντας την αντίθεσή του με την επιλογή σύμπραξης του κ. Τζήμερου με τον κ. Στ. Μάνο, ενώ σήμερα την παραίτησή του από την εθνική επιτροπή του κόμματος ανακοίνωσε με επιστολή του, το μέλος του οργάνου, κ. Εμμ. Επιτροπάκης.

Στην επιστολή του μεταξύ των άλλων καταγγέλλει τον κ. Τζήμερο για παράδοση σε συμφέροντα και «απόπειρα διαφθοράς», ενώ σημειώνει μεταξύ των άλλων ότι ο πρόεδρος του κόμματος «έπαιρνε και παίρνει όλες τις αποφάσεις μόνος του, συνεπικουρούμενος από τον Σοφέρ και τη Γραμματέα του, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλες τις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν παντελή άγνοια».

Κατηγορηματικό σινο-ρωσικό «όχι» σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Η Ρωσία και η Κίνα δήλωσαν σήμερα «απολύτως αντίθετες» σε οποιαδήποτε επέμβαση στη Συρία.

Σε κοινή τους ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Πεκίνο αναφέρουν πως είναι «απολύτως αντίθετες στις προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Συρία μέσω μιας ξένης στρατιωτικής επέμβασης, όπως και στην προσπάθεια επιβολής [...] αλλαγής καθεστώτος».

Οι δύο χώρες ζήτησαν τη διεξαγωγή μιας νέας διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία «όπου θα συμφωνηθεί να ακολουθηθεί, ειλικρινά και χωρίς ενδοιασμούς, το σχέδιο» του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Ανάν.

Ο Ανάν αναμένεται να μιλήσει αύριο Πέμπτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όμως σύμφωνα με διπλωμάτες έχει ήδη αρχίσει να διαβλέπει την αποτυχία του σχεδίου του και γι' αυτό επιθυμεί η διεθνής κοινότητα να πιέσει με όλο της το βάρος ώστε να γίνει σεβαστό ή αλλιώς να υπάρξει ένα «σχέδιο Β».

Εξάλλου, Πεκίνο και Μόσχα αντιτάσσονται στη χρήση «στρατιωτικής βίας» και «στις μονομερείς κυρώσεις» εναντίον του Ιράν, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωσή τους.

«Η Ρωσία και η Κίνα τάσσονται κατά της προσφυγής στη στρατιωτική βία ή της απειλής για προσφυγή στη βία εναντίον του Ιράν και δεν εγκρίνουν την επιβολή μονομερών κυρώσεων εναντίον του», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Αποκαλύψεις για το ξεπούλημα του Γιωργάκη στους Τούρκους των χωρικών μας Υδάτων. Η Ικαρία μέσα σε αυτές τις περιοχές...Ποιες είναι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ επ' αυτών των θεμάτων;

«Ο Παπανδρέου έδωσε τα μισό Αιγαίο στους Τούρκους», υποστηρίζει ο πρώην πρέσβης Ντενίζ Μπουλούκμπασι. «Οι Έλληνες αποδέχθηκαν να μειώσουν την έκταση των χωρικών τους υδάτων σε πολλά νησιά του Αιγαίου».

Οι περιοχές που η Ελλάδα (ΠΑΣΟΚ-Παπανδρέου) ουσιαστικά συζήτησε για τη μη επέκταση των χωρικών υδάτων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Μπολούκμπασι, είναι:
Η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» παρουσιάζει το θέμα με τίτλο «Η πρώτη υποχώρηση για τα 12 μίλια», καθώς θεωρεί πως η Ελλάδα για πρώτη φορά άρχισε να συζητά το θέμα.

Οι αποκαλύψεις του Ν.Μπουλούκμπασι είναι σημαντικές, καθώς για πρώτη φορά διαρρέει θέμα για τις συζητήσεις των διερευνητικών επαφών (που συνεχίζονται εσαεί χωρίς αποτέλεσμα), ωστόσο χρειάζεται προσοχή σε όσα λέει, καθώς δεν αποκλείεται να είναι μια προσπάθεια για να προκληθεί αναστάτωση στην ελληνική πλευρά χωρίς λόγο.

Ποιοί υπήρξαν “νεροκουβαλητές” κατά την ρήση του αείμνηστου, Έλληνα, προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Τάσου Παπαδόπουλου, των ξένων Δυνάμεων και των συμφερόντων των, είναι προφανές ότι εμείς οι “Ιθαγενείς”, κάτοικοι και πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτού του τόπου, θα αργήσουμε να μάθουμε.

Όμως επειδή την Ιστορική αλήθεια, οι γράφοντές την, μερικές φορές την κρύβουν “επιμελώς”, και την εμφανίζουν αποσπασματικά και κατά πώς τους συμφέρει, ας είμαστε ως Έθνος προετοιμασμένοι για όλα.

------
Πηγές :
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=414520
http://www.fimes.gr/2011/03/wikileaks-kypriako/#ixzz1whSX7X4V
http://www.skai.gr/news/politics/article/165389/wikileaks-o-th-pagalos-mila-ston-
amerikano-presvi/
 
Στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, κυρίως στις περιοχές κοντά στα παράλια της Τουρκίας.

Ανατολικά, βόρεια και νότια της Σαμοθράκης και της Λήμνου.

Βόρεια και νότια της Λέσβου, της Χίου και των Ψαρών.

Βόρεια, νότια και δυτικά της Ικαρίας.

Στο Ικάριο Πέλαγος, στην περιοχή που ξεκινά από τη Μύκονο μέχρι την Ικαρία.
Στο Καρπάθιο Πέλαγος, στα περάσματα Ρόδου-Καρπάθου-Κάσου-Κρήτης.

Στο Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων.

Πρόκειται για περιοχές στις οποίες η Τουρκία συνεχίζει εδώ και πολλά χρόνια να αμφισβητεί το αν η Ελλάδα έχει το μονομερές δικαίωμα επέκτασης των εθνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια, με το αιτιολογικό ότι, αν συμβεί αυτό, το Αιγαίο μετατρέπεται σε ελληνική λίμνη, περιορίζοντας τη διεθνή ναυσιπλοΐα και εγκλωβίζοντας την Τουρκία σε μια πολύ στενή λωρίδα πρόσβασης στο Αιγαίο.

Είναι δε γνωστές οι απειλές περί “casus belli”, στην περίπτωση που αυτό συμβεί.

Ο κ. Μπουλούκμπασι, στέλεχος σήμερα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξέδωσε καινούριο βιβλίο με τίτλο «Η αποβάθρα του ΥΠΕΞ» στο οποίο περιγράφει και τα όσα έζησε στις ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές συμμετέχοντας στους 36 πρώτους γύρους τους, και επί χρόνια εθεωρείτο ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Δικαίου της Θάλασσας.

Ο κ. Ν. Μπουλούκμπασι, αντιπροσωπεύει τον σκληρό πυρήνα του κεμαλικού κατεστημένου, και τα όσα γράφει αποτελούν πάγιες θέσεις της Αγκυρας.

Πιθανές και τρίτες εκλογές στην Ελλάδα

Reuters: Πιθανές και τρίτες εκλογές στην Ελλάδα«Ακόμα και αν τα «κυρίαρχα» κόμματα της Ελλάδας οδηγήσουν το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα του οποίου η πολιτική μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, σε ήττα, το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου θα είναι μάλλον αμφίβολο, οπότε μία νέα εκλογική αναμέτρηση μπορεί να φανεί στον ορίζοντα» σημειώνει το Reuters σε νέο άρθρο- ανάλυση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται σώμα με σώμα με τη Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης μέσα σε 6 εβδομάδες, καθώς η Ελλάδα παραπαίει εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης που ταρακουνάει το ευρώ συθέμελα».

«Ακόμα και αν η Νέα Δημοκρατία, που προς το παρόν προηγείται με ελάχιστη διαφορά στις δημοσκοπήσεις, μπορέσει να δημιουργήσει κυβέρνηση με την συμπαράσταση του ΠΑΣΟΚ και ίσως μερικών άλλων, δεν θα αντέξει το βάρος της τεράστιας επίπονης δουλειάς που χρειάζεται».

«Μιλάμε για μερική αναβολή του αναπόφευκτου» λέει ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης. «Δεν πρόκειται να διαρκέσει πάνω από μερικούς μήνες».

Εξαγριωμένοι με τα κυρίαρχα μέχρι πρότινος κόμματα για τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί μέσω του συμφώνου διάσωσης ύψους 130 δις ευρώ, οι Έλληνες υποστήριξαν μικρότερα κόμματα, βάζοντας την ριζοσπαστική αριστερά στη δεύτερη θέση, σε μία άνευ σαφούς αποτελέσματος εκλογική μάχη στις 6 Μαΐου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ΕΕ μπλοφάρει όταν απειλεί να διακόψει τη βοηθεία εάν η Αθήνα δεν προβεί σε σκληρές μεταρρυθμίσεις.

Οι δεσμεύσεις του ηγέτη του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για εθνικοποίηση των τραπεζών και ανάκληση των περικοπών στον προϋπολογισμό της χώρας έχουν οδηγήσει τις αγορές και τους διεθνείς δανειστές να τον συγκρίνουν με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Hugo Chavez.

Οι ίδιοι οι Έλληνες έχουν αρχίσει να είναι σκεπτικοί με τις αντίθετες απόψεις του σχετικά με τις αγορές και ο Τσίπρας ίσως να μην καταφέρει να κεφαλοποιήσει την πρόσφατη επιτυχία του. Ακόμα και αν νικήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιθανόν να έρθει αντιμέτωπος με τα άδεια ταμεία της χώρας και να μην μπορέσει να επιβιώσει παρά μόνο για λίγο.

Οι διεθνείς δανειστές έχουν κάνει σαφές ότι η Αθήνα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για να παραλάβει τις επόμενες δόσεις.

Άλλωστε η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι λεφτά επαρκούν έως και αυτόν τον μήνα.

Ousting Greece Will Not Bring Catharsis

How the euro zone handles Greece will determine whether the single currency survives — and hence the future of the European Union as a whole. If a Greek exit from the euro zone is mishandled, contagion to the other struggling member-states could be uncontrollable, leading inexorably to the collapse of the euro.

However, if a Greek exit is accompanied by big institutional reforms, the currency union could still be saved. Indeed, a Greek departure could be positive for the euro zone if it freed up the political space needed for the German authorities to embrace such reforms.

ΗΠΑ: Περισσότεροι οι στρατιώτες που αυτοκτονούν από όσους σκοτώνονται στον πόλεμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grImageΣοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα στον αμερικανικό Τύπο σχετικά με τις αυτοκτονίες των Αμερικανών βετεράνων.

Συγκεκριμένα, καθημερινά σημειώνονται δεκαοχτώ αυτοκτονίες, ενώ ο συνολικός αριθμός των στρατιωτών που έχουν αυτοκτονήσει ξεπερνά τους 6.460, αριθμός που αντιστοιχεί στους Αμερικανούς στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο του Ιράκ και Αφγανιστάν.

Τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όταν επιστρέφουν στις ΗΠΑ, είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που ωθούν τους στρατιώτες στην αυτοκτονία.

Μνημόνιο μέ τά Σκόπια ὑπογράφουν Τσίπρας-Κουβέλης

ΕΞΗΓΓΕΙΛΑΝ «ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ» ΜΕ «ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ»
 
Μεγάλο δῶρο στόν Γκρούεφσκι ἡ προαναγγελία ἀποδοχῆς «σύνθετης Ὀνομασίας» μέ τούς Πλαστογράφους, πού μόλις πρόσφατα ἔστησαν τεράστια Μνημεῖα Σφετερισμοῦ γιά τήν οἰκειοποίηση τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου καί τοῦ Φιλίππου καί ὅλης της μακεδονικῆς ἱστορίας καί κληρονομιᾶς μας, ἐνῶ ταυτόχρονα ἔσερναν τήν Ἑλλάδα στό Διεθνές Δικαστήριο τῆς Χάγης.
 
Ἡ Παγκόσμια Ἐπιτροπή Μακεδονικοῦ Ἀγώνα ἐκφράζει τήν μεγάλη ἀπογοήτευσή της γιά τήν δήλωση τοῦ Προέδρου τῆς ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη περί «Βόρειας Μακεδονίας», καθώς καί γιά τήν ἀνακοίνωση τοῦ Προέδρου τοῦ ΣΥΡΙΖΑ Ἀλέξη Τσίπρα, περί «Σύνθετης Ὀνομασίας»! Οἱ δύο πολιτικοί ἀρχηγοί,  ἐνῶ πῆραν εὐθεία ἤ πλάγια ἀντιμνημονιακή θέση ὡς πρός τήν Τρόικα, ἔλαβαν ὅλως περιέργως «φιλομνημονιακή» θέση ὡς πρός τά Σκόπια, ταυτιζόμενοι ἀπόλυτα μέ τήν ἀπαράδεκτη γραμμή τῆς Ντόρας καί τοῦ Παπανδρέου γιά «Σύνθετη Ὀνομασία», πού σημαίνει ἀναγνώριση τῶν Σκοπίων μέ  τό ἑλληνικό ὄνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σύν κάτι, ὅπως π.χ. «Βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «Ἄνω ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «Νέα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τοῦ Βαρδάρη» ἤ «Νέα Δημοκρατία τῆς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» καί τά σχετικά ἀπαράδεκτα, τή στιγμή πού εἶναι ἱστορικά ἀποδεδειγμένο πώς ἡ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
 
Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ