Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Αυτός είναι ο χάρτης της πραγματικής ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αυτός είναι ο χάρτης της πραγματικής ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας
Αυτός ο Χάρτης δείχνει όχι μόνο τα οικόπεδα που έχει χαράξει η Κυπριακή Δημοκρατία και στα οποία οριοθέτησε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της με το Ισραήλ και με την Αίγυπτο, αλλά και τα οικόπεδα στην υπόλοιπη ΑΟΖ της.


Φαίνεται ξεκάθαρα ότι σ’ αυτά τα οικόπεδα δεν έχει κανένα δικαίωμα  η Τουρκία, η οποία κατέχει παράνομα το 40% σχεδόν του εδάφους του νησιού.

Ο χάρτης δείχνει τα σύνορα της κυπριακής ΑΟΖ, με βάση την ίση απόσταση (μέση γραμμή), όπως προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας. Ουσιαστικά, αυτά είναι τα σύνορα της κυπριακής ΑΟΖ όπως την δημιούργησε ο Τάσσος Παπαδόπουλος το 2004.

“Εχθροί” πλέον ο Νετανιάχου με τον Ομπάμα

“Εχθροί” πλέον ο Νετανιάχου με τον ΟμπάμαΗ προσβλητική έκφραση που χρησιμοποίησε ένας μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος των ΗΠΑ αναφερόμενος στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου —τον περιέγραψε ως έναν «δειλό» πολιτικό— προκάλεσε σήμερα την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της κυβέρνησης του Ισραήλ, ο οποίος είναι μάλλον συνηθισμένος στις διενέξεις με την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρουν το Πρακτορείο REUTERS, το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) και το Αθηναϊκό Πρακτορείο (www.amna.gr).

Η δήλωση αυτή, την οποία έκανε ο Αμερικανός αξιωματούχος σε έναν δημοσιογράφο του περιοδικού The Atlantic, ακολούθησε έναν μήνα έντονων αντεγκλήσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση Νετανιάχου και την Ουάσινγκτον με αφορμή ιδίως την επέκταση των εποικισμών στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν να ορίσουν ως την πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους που θα συμπεριλαμβάνει τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.