Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Το FBI παρακολουθεί υπόπτους μέσω κινητών και λάπτοπ -Απλώς ενεργοποιεί τα μικρόφωνα των συσκευών

Το FBI παρακολουθεί υπόπτους μέσω κινητών και λάπτοπ -Απλώς ενεργοποιεί τα μικρόφωνα των συσκευώνΣημαντική αύξηση παρουσιάζει τελευταία η χρήση εργαλείων επιτήρησης, στο πλαίσιο δικαστικών αποφάσεων, με το FBI να έχει στην κατοχή του όλα τα εργαλεία και τις τεχνικές που χρειάζεται για να ενεργοποιεί τα μικρόφωνα σε Android smartphones και λάπτοπ και να καταγράφει τις συνομιλίες μας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της WSJ, οι πράκτορες αναζητούν τρόπους ώστε να έχουν πρόσβαση σε επικοινωνίες υπόπτων που έχουν πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνολογίες, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα μορφές online chat και εργαλεία κρυπτογράφησης.

XKeyscore: Παρακολουθώντας «όλα όσα κάνει ένας χρήστης στο Ίντερνετ»

Φωτογραφία του Εντουαρντ Σνόουντεν σε οθόνη υπολογιστή. Στη συνέντευξή του στον Guardian ο Σνόουντεν είχε αναφέρει πως «καθισμένος στο γραφείο μου μπορώ να ‘παγιδεύσω’ τον οποιονδήποτε, εσένα ή τον λογιστή σου, μέχρι έναν ομοσπονδιακό δικαστή ή ακόμη και τον πρόεδρο, εάν έχω ένα προσωπικό email».
Καθώς συνεχίζεται η «θύελλα» της υπόθεσης των παρακολουθήσεων στο Ίντερνετ από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες- με το «θρίλερ» του Έντουαρντ Σνόουντεν να διατηρεί αμείωτη την έντασή του- νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σε ρεπορτάζ του, ο Guardian, ο οποίος αποκάλυψε πρώτος την όλη υπόθεση του προγράμματος Prism και των παρακολουθήσεων, αναφέρεται  στο XKeyscore: ένα εξελιγμένο πρόγραμμα της NSA, το οποίο επιτρέπει σε αναλυτές να κάνουν αναζητήσεις- χωρίς να απαιτείται πρώτα κάποιου είδους ειδική εξουσιοδότηση- σε τεράστιες βάσεις δεδομένων, οι οποίες περιέχουν emails, online συνομιλίες και τα ιστορικά περιήγησης εκατομμυρίων χρηστών.

«Ψυχρός πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας για το άσυλο στον Σνόουντεν

-Στον αέρα οι προγραμματισμένες συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών-Λευκός Οίκος: «Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι»-Wikileaks: Κερδίσαμε τη μάχη, τώρα μένει να κερδίσουμε τον πόλεμο

Έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση της Ρωσίας να χορηγήσει προσωρινό πολιτικό άσυλο στον πρώην τεχνικό σύμβουλο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες που δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η σύνοδος κορυφής που επρόκειτο να διεξαχθεί στη Μόσχα το φθινόπωρο μεταξύ των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν και Μπαράκ Ομπάμα.  «Το θεωρούμε ως μια ατυχή εξέλιξη και είμαστε βαθιά απογοητευμένοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.