Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Σαράντος Καργάκος: Η ώρα της μεγάλης κρίσης για τον Ελληνισμό

Φωτό:axortagos.gr Ας ξεκινήσουμε, αγαπητοί, από ένα εξορκισμένο σήμερα «εθνικιστή» ποιητή που κάποτε τολμούσαμε να θεωρούμε πρώτο εθνικό μας ποιητή, τον Διονύσιο Σολωμό: γράφει στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»:

«Ἀραπιᾶς ἄτι, Γάλλου νοῦς,
βόλι Τουρκιᾶς, τόπ’ Ἄγγλου
πόλεμος μέγας πολεμᾶ
βαρεῖ τό καλυβάκι…»

Εννοείτε ασφαλώς ποιο είναι το καλυβάκι στον παρόντα καιρό. Όχι η Ελλάς ή η προέκτασή της η Κύπρος, αλλά σύμπας ο Ελληνισμός. Ο Ελληνισμός μετά τις εξάρσεις του στον πόλεμο του ’40-’41, με την αντίστασή του κατά των αρχών Κατοχής, με τον ενωτικό αγώνα της  Κύπρου (μια δράκα μαχητές κατά μιας αυτοκρατορίας) αποτελούσε κακό παράδειγμα για τους λοιπούς λαούς. Κακό παράδειγμα υπήρξε και με την Επανάσταση του ’21 που διέλυσε τον ιστό της υποταγής που είχε επιβάλει η Ιερά Συμμαχία. Όταν το 1830 έκλεινε η αυλαία της Ελληνικής Επαναστάσεως άνοιγε η αυλαία των ευρωπαϊκών επαναστάσεων.

Σταμάτης Σπανουδάκης: «Πάλι καλά που ο Θεός μακροθυμεί και μας ανέχεται ακόμα!»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΣΤΟ ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-Κύριε Σπανουδάκη, σας ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησής μας να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας. Πείτε μας, καταρχήν, τι σημαίνουν για σας αυτές οι δύο έννοιες: Ελλάδα και Ορθοδοξία.

Έμπνευση, χαρά, λόγο υπάρξεως. 

- Είστε ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που τολμούν και μιλούν για τον Χριστό, την Πατρίδα, τους Αγίους, την Ιστορία μας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως τα προααναφερθέντα είναι κατά κάποιον τρόπο απαγορευμένα στη χώρα μας;
Κι’ εγώ απορώ με αυτό. Γιατί το κατ’ εμέ αυτονόητο, να είμαι ένας απο τους ελάχιστους που το εκφράζουν. Δεν φτάνουν οι όποιες απαγορεύσεις, για να σταματήσουν την δίψα της καρδιάς σου για όσα αγαπάς και για να σε σταματήσουν απο το να φωνάξεις την αλήθεια, ή τον έρωτα σου. Φτάνω λοιπόν στο λογικό συμπέρασμα, ότι λίγοι καλλιτέχνες αισθάνονται έτσι, ή στην καλύτερη περίπτωση, λίγοι τολμούν να το ομολογήσουν. 
«Οι “ελέγχοντες”, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παράγοντες και παντός τύπου εγκάθετοι, δεν με έχουν θα έλεγα, στις προτιμήσεις τους.»

Ο Ομπάμα έπεισε την Ηγεσία της Βουλής και της Γερουσίας για τη Συρία... με ένα ατράνταχτο επιχείρημα...

Obama04-03september2013Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατάφερε να πείσει τους ηγέτες της Βουλής και της Γερουσίας ότι είναι αναγκαία η επίθεση εναντίον του Ασαντ, ως απάντηση στο κτύπημα με χημικά. Το βασικό επιχείρημα, όσο και να δίνουν άλλες δικαιολογίες οι συνομιλητές του κ. Ομπάμα, ήταν να μην γελοιοποιηθεί ο θεσμός του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ετσι, οι ηγέτες της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας στα δύο σωματα, και οι πρόεδροι των πιό σημαντικών Επιτροπών της Βουλής και της Γερουσίας τάχθηκαν με τον κ. Ομπάμα, μετά την ενημέρωση που έκανε ο ίδιος στο Λευκό Οίκο. Απουσίαζε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, αλλά ο κ. Ρίντ ήταν ο πρώτος που υποστήριξε τη στρατιωτική λύση. Οι συνεργάτες του Προέδρου διέρρευσαν ότι στη συναντηση παρουσιάστηκαν νέα απόρρητα στοιχεία.

Η Ρεπούση των χιλίων ψήφων συνεχίζει την αντιχριστιανική της...παράκρουση.

Νέο μέτωπο ανοίγει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, αυτή την φορά και με την Εκκλησία, καθώς εμμέσως πλην σαφώς αμφισβητεί την ανάγκη να συνεχίσουν να διδάσκονται τα θρησκευτικά στο Λύκειο.

Μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το «Ενιαίο Λύκειο» η Μαρία Ρεπούση ήταν κάθετη. 

Σκάνδαλο οι τιμές καυσίμων σε Ικαρία και Φούρνους!

Το σημερινό ρεκόρ ακριβότερης βενζίνης, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, ανήκει στο νομό Σάμου και συγκεκριμένα στην Ικαρία (και όχι στη Σάμο όπως εκ παραδρομής είχε αναφερθεί νωρίτερα).  Εκεί βρίσκονται τα πρατήρια τα οποία πουλάνε τη βενζίνη μέχρι και μια ανάσα από τα 2 ευρώ. 

Όσον αφορά το επιχείρημα των βενζινοπωλών περί αυξημένων μεταφορικών στην Ικαρία, τονίζουμε ότι τα 50 ναυτικά μίλια μακρύτερα από τις Κυκλάδες που βρίσκονται η Ικαρία και οι Φούρνοι, δεν δικαιολογεί καπέλο τουλάχιστον 10 λεπτών, όταν η ζήτηση είναι και πολύ μεγαλύτερη από την Ικαρία ή τους Φούρνους στην Πάρο, τη Νάξο, τη Μύκονο κτλ.

Οι τιμές τους δε,