Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Η σημασία των Στενών στους διεθνείς γεωπολιτικούς συσχετισμούς

Η σημασία των Στενών στους διεθνείς γεωπολιτικούς συσχετισμούςΤου ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η προσαρτηση της Kριμαιας στη Ρωσια, επανεφερε στο επικεντρο του διεθνους ενδιαφεροντος το σημαντικο θεμα της γεωπολιτικης σημασιας των στενων του Βοσπορου και των Δαρδανελλιων. Οι διελευσεις απο τα Στενα αυτα κυριως ρωσικων πολεμικων πλοιων που  εχουν εδρα τους την ναυτικη βαση της Ρωσιας στην Κριμαια, με κατευθυνση την Μεσογειο εχει κατα καιρους απασχολησει αρκετες χωρες  και ιδιαιτερα τις ΗΠΑ. Βεβαια το ενδιαφερον δεν περιοριζεται μονο στις κινησεις των ρωσικων πλοιων, ιδιαιτερα μαλιστα αφου εχουν χαρακτηριστει ως μια απο τις  πιο δυσκολες θαλασσιες οδους στον κοσμο.

Απάντηση Δημάρχου Ικαρίας στην αφοριστική, μηδενιστική και στείρα αντιπολίτευση του ΚΚΕ

Ικαρία 14- 4- 2014

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Διαβάζοντας τις σχετικές ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, οφείλω να καταθέσω μερικές απόψεις σχετικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της 28.3.2014 και 11.4.2014 προς αποκατάσταση της αλήθειας.

1. Είναι γεγονός ότι εδώ και 3 ½ χρόνια δεν έχει υπάρξει ούτε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία να μην έχει ασκηθεί μηδενιστική και στείρα αντιπολίτευση από τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης. Παγίως μάλιστα κατηγορούν την παρούσα δημοτική αρχή όχι μόνο για τα προβλήματα, που οι ίδιοι δημιούργησαν κατά την διάρκεια των πολυετών δημοτικών θητειών τους αλλά και για όλα τα δεινά, που μαστίζουν τη χώρα, αγνοώντας και τις όποιες ελλείψεις άφησαν κατά την δική τους θητεία.