Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Βαρυσήμαντη συνέντευξη των Oliver Stone και Peter Kuznick στο RT: “Ο Μεγάλος Αδελφός βρίσκεται ήδη παντού”


Μια συγκλονιστική συνέντευξη, η οποία σε αρκετά σημεία της δημιουργεί συνειρμούς με αποσπάσματα της Αποκάλυψης και έχει συγκινήσει χιλιάδες πολίτες σε διάφορες χώρες για τα πανανθρώπινα μηνύματά της, που δίνουν λύσεις και μπορούν να βγάλουν τον κόσμο από το σημερινό αδιέξοδό του… 

Russia Today 
4 Iανουαρίου 2013 


«O κόσμος γενικότερα, και ο αμερικανικός λαός ειδικότερα, ζουν ήδη υπό το καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού του μυθιστορήματος του George Orwell», δήλωσαν στο Russia Τoday o βραβευμένος με 3 Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης Oliver Stone (“Tο εξπρές του μεσονυκτίου”, “Scarface”, “Platoon”, “Wall Street”, “Γεννημένος την 4η Ιουλίου”, “JFK” κ.α.) και ο επίσης Αμερικανός ιστορικός Peter Kuznick, στα πλαίσια πρόσφατης συνέντευξής τους στο ρωσικό δορυφορικό κανάλι, κατά την διάρκεια της οποίας συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις σαρωτικές αλλαγές που θα καταργήσουν τις ατομικές ελευθερίες, την στρατιωτικοποίηση της καθημερινής ζωής, την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και την καταστρατήγηση του Αμερικανικού Συντάγματος από την κυβέρνηση Obama.

H συνέντευξη, η οποία σε αρκετά σημεία της δημιουργεί συνειρμούς με αποσπάσματα της Αποκάλυψης και έχει συγκινήσει χιλιάδες πολίτες σε διάφορες χώρες για τα πανανθρώπινα μηνύματά της, ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου σε μορφή βίντεο και βρίσκεται στην υψηλότερη θέση τηλεθέασης διεθνώς εδώ και μερικές ημέρες. [Ας σημειωθεί ότι ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός Russia Today έχει σκαρφαλώσει τελευταία στην 2η θέση στην λίστα τηλεθέασης δορυφορικών καναλιών στις ΗΠΑ και στην 1η θέση στην αντίστοιχη λίστα τηλεθέασης στον Καναδά.] 

Και οι δύο διάσημοι Αμερικανοί χαρακτήρισαν τον Obama ως ...

Απειλούν ΗΠΑ και Τουρκία τον Σαμαρά λόγω ΑΟΖ: "Kάνε εκλογές και πήγαινε στο καλό, διαφορετικά ετοιμάσου για νέα Ίμια"


...και ζητάνε από τον Σαμαρά να πάει σε εκλογές!

Αν εξαιρέσει κανείς τα (τουριστικά) ταξίδια του Σαμαρά στην Γερμανία από τηγανίτα τίποτα. 

Κι όχι μόνο αυτό αλλά η “γερμανική διαπλοκή” κρατάει την χώρα αιχμάλωτη με τον κίνδυνο να υποστούμε νέες εθνικές τραγωδίες. 

Οι Αμερικανοί είναι οργισμένοι με την κυβέρνηση Σαμαρά και η αμερικανοκίνητη  αντίδραση της Τουρκίας και της Λιβύης μπροστά στο ενδεχόμενο χάραξης ελληνικής ΑΟΖ είναι χαρακτηριστικές.

Παπούλιας και Σαμαράς οδηγούν την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς διατηρώντας στο εσωτερικό ανέγγιχτη την “γερμανόφωνη” διαπλοκή ενώ η κυβέρνηση δεν κάνει το παραμικρό για να μεταρρυθμίσει το κρατικοδίαιτο παρακράτος και να απαλλάξει την χώρα από τους ολιγάρχες.

Το μήνυμα των Αμερικανών στον Σαμαρά πριν μερικές μέρες ήταν ξεκάθαρο:

-"Kάνε εκλογές και πήγαινε στο καλό, διαφορετικά ετοιμάσου για νέα Ίμια"...

Νέα αναφορά του BBC για την Ικαρία: το Ελληνικό νησί της μακροζωίαςΑφιερωμάτων συνέχεια για την Ικαρία. Μετά τους New York Times, το BBC Magazine έχει εκτενές ρεπορτάζ για το ελληνικό νησί της μακροζωίας. 

Ο γηραιός Ικάριος Σταμάτης Μωραϊτης αφηγείται την περίπτωση του για το πώς επέζησε του καρκίνου, επιστρέφοντας στην Ικαρία ενώ το ρεπορτάζ κάνει λόγο και τις διατροφικές συνήθειες των Ικαρίων. Θα μπορούσε να είναι ο καθαρός αέρας. Θα μπορούσε να είναι τα φρέσκα λαχανικά και το κατσικίσιο γάλα.

Θα μπορούσε να είναι το ορεινό ανάγλυφο ακόμη και η φυσική ακτινοβολία στους βράχους από γρανίτη.

Ωστόσο ο 98χρονός Σταμάτης Μωραΐτης νομίζει ότι για τη μακροζωία ευθύνεται το κρασί.
«Είναι το κρασί», λέει, πάνω από ένα ποτήρι το μεσημέρι στο τραπέζι της κουζίνας του. «Είναι καθαρό, τίποτα δεν πρόσθεσε. Το κρασί που κάνουν εμπόριο έχει συντηρητικά. Αυτό δεν είναι καλό. Όμως αυτό το κρασί που κάνουμε στον εαυτό μας είναι καθαρή.»
Ο Σταμάτης γιόρτασε τα 98α γενέθλιά του την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Λέει ότι είναι μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά τα έγγραφα του βάλει την ημερομηνία γέννησής του την 1η Ιανουαρίου 1915. Έξω από το σπίτι του ασβεστωμένα είναι αγαπημένο ελιές του, τα οπωροφόρα δέντρα του, και τα αμπέλια του. Κάνει περίπου 700 λίτρα κρασί το χρόνο, λέει.
O Σταμάτη Μωραΐτη το 1943 πήγε μετανάστης στης Η.Π.Α. Εκεί παντρεύτηκε μια Ελληνοαμερικάνα η οποία του χάρισε τρία παιδιά.

Το 1976 ...

Αναβίωση του Βυζαντίου στην Κωνσταντινούπολη ζητά Τούρκος αρθρογράφος.


Με ένα πραγματικά καταπληκτικό άρθρο ο Τούρκος αρθρογράφος της εφημερίδας Sabah, Hasan Bülent Kahraman, στο κυριακάτικο της φύλο της 6 Ιανουαρίου, αφού κάνει μια μακρά περιγραφή της μεγάλης βυζαντινής κληρονομιάς της Κωνσταντινούπολης, ζητεί με ξεκάθαρο τρόπο την επαναφορά και αναβίωση αυτής της κληρονομιάς που σήμερα είναι καλυμμένη κάτω από τους μουσουλμανικούς σοβάδες που καλύπτουν τους τοίχους των εκκλησιών που έγιναν τζαμιά. 

Ο Hasan Kahraman αρχίζει το άρθρο του κάνοντας εκτενή αναφορά στην μονή του Παντοκράτορος και στην εκκλησία της Παμμακάριστου που σήμερα είναι το Fethiye τζαμί. Ενώ το βυζαντινό αυτό περίτεχνο κτίσμα πριν από 20 χρόνια ανακηρύχτηκε από την UNESCO σαν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, ο Kahraman κατηγορεί τις τουρκικές πολιτιστικές αρχές ότι δεν έκαναν τίποτα από τότε για να αξιοποιήσουν αυτό το θαυμάσιο βυζαντινό μνημείο με τόσο μεγάλη παγκόσμια προβολή.

Σήμερα, όπως παραδέχεται Τούρκος αρθρογράφος, ...

Εντυπωσιακό Mea Culpa για την λιτότητα από τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ!

An amazing mea culpa from the IMF’s chief economist on austerity

IMF chief economist Olivier Blanchard writes that the fund misjudged the impact of austerity on European economies. (Stephen Jaffe/IMF)

Consider it a mea culpa submerged in a deep pool of calculus and regression analysis: The International Monetary Fund’s top economist today acknowledged that the fund blew its forecasts for Greece and other European economies because it did not fully understand how government austerity efforts would undermine economic growth.

The new and highly technical paper looks again at the issue of fiscal multipliers – the impact that a rise or fall in government spending or tax collection has on a country’s economic output.

That it comes under the byline of fund economic counselor and research director Olivier Blanchard is significant. Fund research is always published with the caveat that it represents the views of the researcher, not the institution itself. But this paper ...

Παγκόσμια «Χριστιανοφοβία» διαπιστώνει βρετανικό think tankΝέοι «διωγμοί Χριστιανών» έχουν ξεκινήσει παγκοσμίως, ιδίως στα μουσουλμανικά κράτη και ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή, όπου οι Χριστιανοί κατ’ ουσίαν απειλούνται με εξαφάνιση. 200 εκατομμύρια χριστιανοί, δηλαδή περίπου το 10% των χριστιανών παγκοσμίως, «αντιμετωπίζονται μειονεκτικά στην κοινωνία, παρενοχλούνται ή καταπιέζονται ενεργά για τα πιστεύω τους». 

H Civitas, η γνωστή βρετανική «δεξαμενή σκέψης» για την κοινωνία των πολιτών, εξέδωσεπροσφάτως εκτενή μελέτη για την «Χριστιανοφοβία», υπογεγραμμένη από τον Rupert Shortt, μελετητή, συντάκτη του The Times Literary Supplement και υπότροφο του Blackfriars Hall στην Οξφόρδη. 

Η μελέτη καθιστά σαφές το ότι οι Χριστιανοί υφίστανται μεγαλύτερη εχθρότητα παγκοσμίως από κάθε άλλη θρησκευτική ομάδα, ενώ ...

Τα "εξαμίλια" είναι κοντά(;): Α.Νταβούτογλου: "Η Τουρκία θα απαντήσει κατάλληλα αν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ"


Ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, σε δηλώσεις του πριν λίγο στου τουρκικό κανάλι TRT για το θεμα της ΑΟΖ είπε ότι "Πρέπει να αποφεύγονται οι μονόπλευρες κινήσεις που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να απαντήσει η Τουρκία με ότι αυτό συνεπάγεται. Τη στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χώρων έχουν κερδίσει ώθηση, είναι πολύ σημαντικό τα επόμενα να γίνονται σε συνεργασία.

Βέβαια όλοι γνωρίζουν την εθνική μας θέση. Γνωρίζουμε αμοιβαία με την Ελλάδα τις θέσεις μας. Σε μια τέτοια περίπτωση και η Τουρκία μπορεί να ανταπαντήσει, αλλά ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί. Υπάρχει μεταξύ μας ένας μηχανισμός διαλόγου και άλλων οδών» είπε με θράσος χιλίων πιθήκων ο Α.Νταβούτογλου.

Την ίδια στιγμή,

O Tσάβες ασθενής στην Κούβα, η Βενεζουέλα σε κώμαΗ νέα επιδείνωση της υγείας του Ούγκο Τσάβες, λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Βενεζουέλας, και η απουσία του από το Καράκας έχει βυθίσει σε ένα ιδιότυπο πολιτικό κώμα ολόκληρη τη χώρα. 

Η αντιπολίτευση είναι έτοιμη να καλέσει σε διαδηλώσεις εάν «παραβιαστεί το Σύνταγμα» όσον αφορά την ορκωμοσία του νέου Προέδρου, η οποία δεν φαίνεται πως θα γίνει την Πέμπτη, ενώ κατηγορεί το στρατόπεδο του Τσάβες για εσωτερικές διαμάχες για όποιον χρειαστεί ενδεχομένως να «αντικαταστήσει» τον πρόεδρο.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες της χώρας κινούνται μεταξύ ανησυχίας για το κενό που μπορεί να αφήσει ο «μύθος» του Τσάβες και των σεναρίων για την κατάστασή του.

«Υπάρχει ένας σαφέστατος όρος στο Σύνταγμα: