Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Η Ε.ΛΑ.Δ.Α. έτοιμη να πολεμήσει για την Ελλάδα


Μια νέα εθνική πολιτική κίνηση που βασίζεται στην ιστορική Αριστερά με τον τίτλο Ε.ΛΑ.Δ.Α. (Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) παρουσιάστηκε σήμερα από τους Μίκη Θεοδωράκη, Μανώλη Γλέζο και Γιώργο Κασιμάτη στο κατάμεστο εντός κι εκτός της αιθούσης αμφιθέατρο του  Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Πρώτος τον λόγο πήρε ο Μανώλης Γλέζος ξεκαθάρισε πως «δεν διεκδικούμε εκλογές.
Δεν είμαστε εκλογικό πολιτικό σχήμα, γιατί αν βάλουμε γραμμές, θα στενέψουμε αυτό που πάμε να κάνουμε».
Αναφερόμενος ο Μίκης Θεοδωράκης  στα μέτρα εξαθλίωσης και ταπείνωσης για τον ελληνικό λαό μέτρα τα οποία που έχει λάβει η κυβέρνηση μίλησε για «συνεχές διογκούμενο κύμα αγανάκτησης» που προσφεύγει στη «χρήση γενικευμένων μεθόδων ωμής βίας». Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης υπογράμμισε την ύπαρξη καθεστώτος «ωμής βίας», διευκρινίζοντας πως «η βία δεν είναι μόνο σωματική» κι ανέλυσε τη βία που υφίσταται ο Έλληνας πολίτης σε όλους τους τομείς της καθημερινότητά του, από την περικοπή των μισθών μέχρι τη σκληρή κι άδικη φοροεπιδρομή.
«Το σύστημα κάθεται πάνω στον σβέρκο μας», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «πρέπει να είμαστε αμείλικτοι, ασυμβίβαστοι κι επιθετικοί». Στις απαιτήσεις των δανειστών που μας λένε: «Για να ζήσετε πρέπει να πουληθείτε! Ή πουλάτε και πουλιέστε ή πεθαίνετε και χάνεστε. Μόνο μία είναι η απάντηση, Αντίσταση κι Αλληλεγγύη».
«Αυτή την περίοδο η χώρα βρίσκεται υπό ξένη κατοχή. Μάλιστα, αυτοί με τη γραβάτα είναι χειρότεροι από τους στρατιώτες. Έχουμε να κάνουμε με έναν δύσκολο εχθρό. Δεν έχουμε φίλους παρά μόνο τον εαυτό μας. Μόνη υπεροχή μας ότι είμαστε πολλοί και ο λαός έχει πίστη. Δεν φτάνει να είμαστε μόνο αγανακτισμένοι, αλλά και ενημερωμένοι και αποφασισμένοι» κατέληξε ο Μ.Θεοδωράκης.
Από την πλευρά του, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης μίλησε μεταξύ άλλων για «ραγιαδισμό» και «υποκουλτούρα» και πως ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αντισταθεί «στον ανθελληνισμό της Ελλάδας». «Είναι βαθύτατα πολιτικό κίνημα αυτό», πρόσθεσε κι επεσήμανε πως πρέπει «να αποτινάξουμε τα πολιτικά δεσμά που επέβαλαν στην Ελλάδα». Τέλος, αναφέρθηκε στο ελληνικό χρέος, τονίζοντας για ακόμα μία φορά πως με βάση το Διεθνές Δίκαιο η Ελλάδα μπορεί να μην αποπληρώσει τα δάνεια γιατί αφενός είναι «παράνομα», αφετέρου «στρέφονται κατά του λαού» κι έδωσε τα παραδείγματα της Αργεντινής και του Ισημερινού.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr