Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Ιδού τι σημαίνει ηγέτης: Ο Πούτιν διέταξε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Σόρος

Ο Πούτιν διέταξε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ΣόροςΜεγάλη έκπληξη έχει προκαλέσει παγκοσμίως η είδηση που μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ ότι η Ρωσία με διάταγμα του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του «τρομοκράτη», όπως τον χαρακτηρίζει η Μόσχα, Τζορτζ Σόρος. 

Η πλευρά του Βλαντιμίρ Πούτιν αιτιολόγησε την έκδοση του εντάλματος με το σκεπτικό ότι ο Σόρος φέρεται «να ενεπλάκη» σε μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα, με σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά». 

Συγκεκριμένα η Ρωσία κατηγορεί τον Σόρος ότι μέσα από τη χρήση παραγώγων που χρησιμοποιούν οι τράπεζες του Λουξεμβούργου, παραβιάζει τους όρους της «Βασιλείας ΙΙ», η οποία προέκυψε έπειτα από τη σχετική συμφωνία κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τραπεζικό τομέα. 

Ο Ρώσος πρωθυπουργός και ισχυρός άνδρας της Ρωσίας φρόντισε να διαμηνύσει στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Μπεν Μπερνάνκι ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα δείξει καμία ανοχή σε πρόσωπα, όπως ο Τζορτζ Σόρος και ο Μαρκ Ριτς, τα οποία συμμετέχουν σε απάτες με παράγωγα νομίσματα που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την παγκόσμια οικονομία.