Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Ο ένας Γιώργος ξενιτεύεται (επιτέλους). Ο άλλος;

Κάποτε υπήρχε η γνωστή και κατά κύριο λόγο σωστή παροιμία "όπου Γιώργος και μάλαμα". Σήμερα, αυτή η παροιμία απαξιώθηκε τελείως, εξαιτίας του ότι οι δύο κυριότεροι υπεύθυνοι για σωρεία αδικημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής, της εθνικής αξιοπρέπειας που έφεραν σε δοκιμασία την Ελλάδα, ήταν Γιώργηδες. Φυσικά, ο κάθε λαός έχει του ηγέτες που του αξίζουν. Οψόμεθα, μήπως και έχουμε μάθει κάτι, έστω και τώρα...

Ξενιτεύεται για να γλιτώσει από τη λαϊκή οργή και ψάχνει νέα δουλειά ο
Γ. Παπακωνσταντίνου
 
Τις βαλίτσες του για αναχώρηση στο εξωτερικό ετοιμάζει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπως είπε χθες ο ίδιος σε τηλεοπτικό σταθμό, προφανώς στα χνάρια του αδελφού του τέως πρωθυπουργού, του Αντρίκου Παπανδρέου, που ζει ήδη στο Λονδίνο.


Πρόσφατα, ειρήσθω εν παρόδω, στη βρετανική πρωτεύουσα είχε πάει για Κούλουμα ο Γιώργος Παπανδρέου και με την ευκαιρία συναντήθηκε και με τον αδελφό του.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει επισημάνει σε φιλικά του πρόσωπα ότι μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης θα τον ενδιέφερε να εργαστεί στο εξωτερικό. Την απόφαση αυτή ο ίδιος λέει ότι δεν τη συναρτά με το βαρύ σε βάρος του κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, εξαιρετικά αλαζονικός όταν ανέλαβε το 2009, μοιάζει σήμερα στραπατσαρισμένος. Γίνεται δέκτης αρνητικών μηνυμάτων από παντού, ενώ έχει ανεξίτηλα ταυτιστεί με την απερίγραπτη και ανεξήγητη δήλωση, στην οποία παρομοίασε την Ελλάδα με Τιτανικό. Η συγκεκριμένη δήλωση μαζί με την αντίστοιχη του Γιώργου Παπανδρέου για την τεράστια διαφθορά στην Ελλάδα ήταν η κερκόπορτα για να εισέλθει για τα καλά η κρίση στην Ελλάδα.

Επί αρκετούς μήνες η Ελλάδα κινούνταν στις ράγες του ΔΝΤ, οι δύο προαναφερόμενοι το διέψευδαν και κάποιοι κέρδιζαν κάνοντας υποτιμητική κερδοσκοπία και πολλά άλλα.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρίσκεται σταδιακά σε ένα εχθρικό ΠΑΣΟΚ, ενώ προσπαθεί με συνεντεύξεις και δηλώσεις εντός και εκτός της χώρας να διασκεδάσει και να δικαιολογήσει εκ των υστέρων τα τραγικά λάθη που έκανε και είχαν ως αποτέλεσμα να στείλουν στα ύψη τα spreads των ελληνικών ομολόγων.

Με χθεσινή ανακοίνωση από τη θέση του υπουργού ΠΕΚΑ ο Γ. Παπακωνσταντίνου χειροκροτεί τον... εαυτό του, κάνοντας λόγο για ραγδαία επιτάχυνση του ρυθμού με τον οποίο εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι μέσα σε οκτώ μήνες το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει προχωρήσει στην υπογραφή 310 αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Το τραγικό είναι ότι, παρά τα επικοινωνιακά λεγόμενα του υπουργού, οι επενδύσεις στη Ελλάδα παραμένουν βαθιά παγωμένες.