Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Ιδού πώς "καλωσορίζουν" οι άνεργοι Κρητικοί τον Ε.Βενιζέλο!

Ανακοίνωση σε άκρως ειρωνικό τόνο για την επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κρήτη εξέδωσε ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου. Ο σύλλογος σχολιάζει καυστικά την επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιήσει συγκέντρωση σε έναν κλειστό και ελεγχόμενο χώρο και τον προκαλεί να μιλήσει στα πλήθη των ανέργων, που κατά καιρούς συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση, την οποία δημοσιεύει το flashnews.gr, αναφέρονται τα εξής, με άφθονες δόσεις πικρίας και απογοήτευσης:

Ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων καλωσορίζει στην πόλη του Ηρακλείου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επίδοξο κατοχικό πρωθυπουργό κ. Βενιζέλο. Τον καλωσορίζουμε στην πόλη που τα τελευταία χρόνια έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη της ανεργίας, στην πόλη που ιδρύθηκε ο πρώτος σύλλογος ανέργων της χώρας, στην πόλη που όλο και περισσότεροι κάτοικοι παλεύουν και αγωνιούν για την καθημερινή επιβίωσή τους. Όλα αυτά βέβαια τα βλέπουμε και στην υπόλοιπη χώρα και δεν είναι μόνο δικές μας αποκλειστικότητες.

Υποτέλεια και γερμανική επιτροπεία, χαράτσια, φοροεπιδρομές, μειώσεις μισθών, απολύσεις, φτώχεια, πλειστηριασμοί, συνέβησαν και συμβαίνουν με πρωτεργάτη τον επισκέπτη της πόλης μας κ. Βενιζέλο, ο οποίος υπηρέτησε-εξυπηρέτησε τα μεγάλα συμφέροντα, υπέγραψε το ξεπούλημα της χώρας και καταντήσαμε να μας κυβερνάει το ΔΝΤ, ψήφισε όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια που σπρώξανε τόσο κόσμο στην ανεργία, τόσο κόσμο στην απελπισία, τόσο κόσμο στις αυτοκτονίες. Καταλήξαμε να είμαστε από το πιο “πράσινο” , το πιο άνεργο νησί της χώρας.

Νιώθουμε μεγάλη συγκίνηση για όλο αυτό το έργο του κ. Βενιζέλου και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει στην ίδια ρότα που έχει αλλάξει τις ζωές μας. Και λυπούμαστε πραγματικά που επέλεξε σαν χώρο συνεύρεσης με το λαό του Ηρακλείου έναν ελεγχόμενο χώρο όπως είναι ένα κλειστό γήπεδο, όταν ο Λαός, από το προηγούμενο καλοκαίρι και σε κάθε απεργιακή συγκέντρωση μαζεύεται κατά δεκάδες χιλιάδες στην πλατεία Ελευθερίας για να βροντοφωνάξει το κατά πόσο συμφωνεί με το πνεύμα του κ. Βενιζέλου.

Στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρο του κ. Βενιζέλο, ευχόμαστε την επιτυχία που πρέπει να έχουν αυτοί που προσέφεραν το μεγαλύτερο έργο στο ξεπούλημα και διάλυση της χώρας. Άντε και του χρόνου, στο κουτούκι του Βαγγέλη για την κεντρική συγκέντρωση του “κινήματος”.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr