Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Διαγράφει ο Μίκης στελέχη που στηρίζουν Καμμένο

Διαγράφει ο Μίκης στελέχη που στηρίζουν ΚαμμένοΕκτός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών έθεσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης «Σπίθες»... (οργανώσεις- πυρήνες του ΚΑΠ) και στελέχη που τάχθηκαν υπέρ της εκλογικής καθόδου με τον Π. Καμμένο.  

Οι διαγραφές αφορούν «Σπίθες» οι οποίες έχουν υπογράψει το «συμβόλαιο Τιμής, για τη σωτηρία της πατρίδας» το οποίο έχει συντάξει το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Καμμένου. 

Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης και η Εκτελεστική Γραμματεία του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΑΠ προχώρησαν στις διαγραφές, με δεδομένο ότι έχει αποφασιστεί η μη συμμετοχή της «Σπίθας» στις εθνικές εκλογές, με παράλληλο κάλεσμα στον κόσμο να ψηφίσει κατά συνείδηση, καταδικάζοντας την πολιτική των μνημονίων.

Στο κείμενο της απόφασης (8.4.2012) για τις διαγραφές αναφέρει ότι η σύμπραξη με ένα κόμμα, «τη στιγμή που υπάρχει δική  μας απόφαση ότι δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές», αποτελεί «πολιτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού, σαφώς αντικαταστατική πράξη και δεν συνάδει με τον ήθος που κάθε συναγωνιστής μας πρέπει να έχει».

Επομένως, όπως αναφέρει η απόφαση, «θέτουν εαυτόν εκτός Κινήματος» η Σπίθα Νέας Πεντέλης, Πεντέλης, Μελισσίων (εκπρόσωπος Γιώργος Αλαϊάδης), η Σπίθα Αγώνα Ελληνικού (εκπρόσωπος Κώστας Δούκας), η Σπίθα Αποκορώνου-Χανίων (εκπρόσωποςΠαντελής Καπαρουδάκης), η Σπίθα Σαράντα Εκκλησιών Θεσσαλονίκης (εκπρόσωποςΔημήτρης Μικρόπουλος) και μέλη του ΚΑΠ που συμμετέχουν στην  Λαϊκή Συνέλευση Παλαιού Φαλήρου (Γιώργος Σεμερτζιάν, Ιωάννα Κοκκίνου).