Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Προέβλεψε ο Χένρι Κίσινγκερ τον επόμενο Παγκόσμιο πόλεμο ή απλά τον ... σχεδίασε;;;

Ο Χένρι Κίσινγκερ μιλώντας στην “The Daily Squib” τονίζει:

"
Οι ΗΠΑ χτυπούν εμμέσως τη Κίνα και τη Ρωσία, ενώ το τελευταίο χτύπημα θα είναι απέναντι στο Ιράν που είναι και ο βασικός εχθρός του Ισραήλ.

Δώσαμε (οι ΗΠΑ) το δικαίωμα στην Κίνα και τη Ρωσία να αυξήσουν τη στρατιωτική τους δύναμη.

Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι σκληρός και ο νικητής ο εξής, ένας, εμείς. Η Ε.Ε γνωρίζει καλά τι έρχεται και βιάζεται να δημιουργήσει ένα σχηματισμό τύπου υπερ-κράτους, που θα τις δώσει ευκαιρίες αλλά κυρίως θα εγγυηθεί την επιβίωσή της.
".

Τάδε έφη κατʼέτος ... ο Χένρι Κίσινγκερ.

Το εάν τα γεγονότα όμως, επαληθεύουν ή όχι τίς εκτιμήσεις και εν πολλοίς τίς επιθυμίες του γηραιού διπλωμάτη (ετών 89 σήμερα), όταν μας παροτρύνει να ετοιμαστούμε, εν ολίγοις, για παγκόσμιο πόλεμο, είναι άξιο προσοχής ;;;


Το γενικό επιτελείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων «εκτιμά» πως η στρατιωτική δράση κατά του Ιράν θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2012, και καθώς το Ισραήλ δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να καταστρέψει την υποδομή του Ιράν, το ρωσικό επιτελείο θεωρεί την αμερικανική εμπλοκή ως αναπόφευκτη.

Τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια Kavkaz-2012 που ετοιμάζει η Ρωσία για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του 2012, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανάπτυξη των μέσων και του προσωπικού, έχει ξεκινήσει ήδη, κυρίως λόγω του ευμετάβλητου γεωστρατηγικού κλίματος στην περιοχή εξαιτίας της  επαπειλούμενης στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν.

Οι πολεμικές προετοιμασίας της Μόσχας πάντως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Στο Ιράν, αφότου «Κλήρος και Λαός» ανέτρεψαν τη Μοναρχία του Σάχη της Περσίας, το 1979, η απεξάρτησή του από τη Δύση αφύπνισε και εξέθρεψε τη “φιλοδοξία” τού καθεστώτος του, να εξελιχθεί σέ περιφερειακή ηγέτιδα δύναμη του σιιτικού κλάδου του Ισλάμ, προσδίδοντας, όμως, επιπρόσθετα στη στρατηγική αυτή, έντονα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά και στόχους.

Στο «Σιιτικό Σύστημα» έχουν ώς τώρα ενταχθεί η Συρία, το Νότιο Ιράκ, η Χαμάς στη Γάζα, η Χεζμπολάχ στον Λίβανο και οι σιιτικές θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία, και σʼ όλες τις χώρες του ευρύτερου Μεσανατολικού Χώρου.

Τό Ιράν θα είναι ικανό να αποκτήσει, (εάν δεν έχει, ήδη αποκτήσει) στο εγγύς προβλεπτό μέλλον, το πρώτο πυρηνικό του όπλο, με άμεση προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης του οπλοστασίου του.

Η βεβαιότητα αυτής της ικανότητάς του, οπλίζει την ιρανική ηγεσία, ώστε να αντιμετωπίζει τα μέτρα της Δύσης με έπαρση και προκλητικότητα.

Μόλις πριν λίγες ώρες το ιρανικό ειδησιογραφικό πρακτορείο “Fars” ανακοίνωσε πως το Ιράν αποφάσισε πως κανένα πολεμικό πλοίο οποιασδήποτε χώρας δεν θα μπορεί να εισέρχεται στον Κόλπο εκτός αν έχει λάβει την άδεια του Ιράν.

Η βασική ιδέα του νομοσχεδίου είναι ότι για να εισέλθει κάποιο πολεμικό πλοίο στον Κόλπο θα πρέπει να έχει την άδεια του Ιράν, διαφορετικά τα πλοία του ιρανικού Ναυτικού θα το εμποδίσουν.

Αλλά αυτό είναι εύκολο να το λες και πολύ δύσκολο να το πράττεις!!!

Μπορεί να έχει απρόβλεπτη εξέλιξη, για την ειρήνη στην περιοχή του περσικού Κόλπου, η απόφαση της ναυτικής δύναμης των “φρουρών της επανάστασης” του Ιράν, να “υποχρεώσουν” το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS CVN-65 Enterprise, να "απαντήσει" σέ ερωτήσεις των Ιρανών, στο ναυτικό σταθμό του Sepah, πριν του επιτραπεί να εισέλθει στον Περσικό Κόλπο.

Είναι η πρώτη φορά που οι Ιρανοί ζητούν από τα σκάφη του αμερικανικού Ναυτικού για να εισέλθουν στο Κόλπο την άδειά τους, και είναι άγνωστο, εάν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο και η ομάδα των σκαφών που το συνοδεύουν, θα δεχθούν να απαντήσουν στίς ερωτήσεις των "φρουρών της επανάστασης".

Οι ΗΠΑ θα προστατεύουν πάντοτε το Ισραήλ και τα ζωτικά συμφέροντά τους στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο, ακόμη και με τη χρήση βίας.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα “Debkafiles”, στη συνάντηση Ομπάμα-Ερντογάν στη Σεούλ, που κράτησε δύο ώρες και 15 λεπτά, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον Ερντογάν, να μεταφέρει στην επίσκεψή του στη Τεχεράνη, στον Ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί, το μήνυμα των έξι σημείων τα οποία περιγράφουν τα εξής:

Ι Το Ιράν πρέπει να δεχτεί άμεσα να γίνουν συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα, αποδεικνύοντας ότι επιζητά μια συμβιβαστική λύση.

ΙΙ Αρνητική αντίδραση του Ιράν θα σταματούσε οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας. Ο Ομπάμα είπε στον Ερντογάν να μεταφέρει στη Τεχεράνη ότι σ΄ αυτή τη θέση συμφωνούν τόσο η Μόσχα ,όσο και το Πεκίνο.

ΙΙΙ Οποιαδήποτε συμφωνία απαιτεί από το Ιράν να παγώσει, αν όχι να καταστρέψει, οποιαδήποτε δραστηριότητα γύρω από το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Στην είσοδο των Στενών του Χορμούζ έχει συγκεντρωθεί μια εντυπωσιακή αμερικανική αεροναυτική δύναμη, η οποία είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συναντήσει καμία σοβαρή αντίσταση από τις αντίστοιχες ιρανικές δυνάμεις σε περίπτωση που έχουμε "θερμή" κλιμάκωση.

Η Ομάδα Μάχης Αεροπλανοφόρου CVN USS John C. Stennis αποτελούμενη από το καταδρομικό USS Antietam (CG-54) κλάσης Ticonderoga, τα αντιτορπιλικά USS Wayne E. Meyer (DDG-108), USS Dewey (DDG-105), USS Kidd (DDG-100), USS Milius (DDG-69) κλάσης Arleigh Burke και την φρεγάτα USS Jarrett (FFG-33) κλάσης Oliver Hazard Perry, αποτελούν μία δύναμη πυρός, που απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ιρανικό Ναυτικό.

Όμως η μεγάλη αμερικανοϊσραηλινή άσκηση έχει ήδη ξεκινήσει και τείνει στο πέρας της. Ο αντιπτέραρχος Frank Gorenc διοικητής της αμερικανικής Αεροπορίας που σταθμεύει στην Ευρώπη (USAFE), επισκέφτηκε το Ισραήλ και οριστικοποίησε τις τελευταίες λεπτομέρειες που προβλέπουν μεταξύ άλλων και την ανάπτυξη στο Ισραήλ αρκετών χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών.

Οι ΗΠΑ επιχειρούν ξαφνικά να θωρακίσουν από βολές βαλλιστικών βλημάτων το Ισραήλ, και η τελευταία φορά που είχε γίνει αυτό ήταν το 1991, στον Α΄Πόλεμο του Κόλπου, και αυτό με σχετική επιτυχία, καθώς τα αντιβαλλιστικά όπλα της εποχής (βασικά το Patriot PAC-2) δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά.

Την ψυχολογία των Ισραηλινών ότι είναι περικυκλωμένοι, επέτειναν, η “Αραβική Άνοιξη”, με τους κινδύνους ανατροπής των έως τώρα ισορροπιών, η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ, η ρήξη της “στρατηγικής συμμαχίας” με την Τουρκία, και η γενικότερη ρευστότητα και αστάθεια στην οποία εισέρχεται η ανατολική Μεσόγειος, μετά τον εντοπισμό των πλουσίων κοιτασμάτων των υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων.

Στο δεύτερο όμορο μέτωπο, συνεχίζεται αμείωτη, η κλιμάκωση των πιέσεων των Δυτικών πρός την Συρία, με νέα έντονη κριτική στο καθεστώς Άσαντ για τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αμάχων, που άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, και κάλεσε την κυβέρνηση της Δαμασκού, να σεβαστεί τη δέσμευσή της, να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) Μπασάρ Τζααφάρι απαίτησε από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τις χώρες της Δύσης να σταματήσουν τις προσπάθειες υπονόμευσης της ειρηνευτικής αποστολής του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν (γνωστός και μη εξαιρετέος είς τούς Έλληνες και τους Κυπρίους), μέσω της χρηματοδότησης και υποστήριξης των αντικαθεστωτικών και έγγραφη δέσμευση των τελευταίων ότι δεν θα εκμεταλλευθούν την αποχώρηση του Στρατού που θα προκύψει από μία συμφωνία.

Φαίνεται ότι απανταχού της γής όταν υπάρχει “πρόβλημα”, ο Κόφι Ανάν και τα “σχέδιά” του είναι παρόντα για να “βοηθούν” τους απόρους.

Και βέβαια πάντα θα υπάρχουν δωσίλογοι ανά την υφήλιο, οι οποίοι θα υποστηρίζουν αυτά τα “σχέδια”, όπως το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.

Το “σχέδιο” του Κ. Ανάν για την Συρία, προβλέπει ένα “ειρηνευτικό σχέδιο” έξι (6) μηνών, αρχής γενομένης στίς 10 Απριλίου του 2012, όπου οι κυβερνητικοί του Άσαντ, θα είναι υποχρεωμένοι να αποσύρουν στρατεύματα από συγκεκριμένες πόλεις.

Που είσαι ΓΑΠ να επαναλάβεις το μεγάλο “ναι” στο νέο σχέδιο Ανάν για την Συρία ;;;

Εξ όλων των προαναφερομένων, είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιωθεί η “εκτίμηση”, άν όχι ή “δήλωση της γνώσης”, σχεδίων ανακατάταξης γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, δια της ρήσης του Χένρι Κίσινγκερ: “ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ” !!!


Αν είστε ένας απλός άνθρωπος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για πόλεμο και να μετακομίσετε στην επαρχία ζώντας σε φάρμα. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και όπλα για να αντιμετωπίσετε τις ορδές των πεινασμένων. Αν ανήκετε στην “ελίτ”, τότε θα υπάρχουν για εσάς ειδικά καταφύγια, ωστόσο και σε αυτά θα υπάρχει κίνδυνος.

Το σχέδιο είναι να καταληφθούν πάνω από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής για τους πόρους τους. Είναι βέβαιο ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν θα το επιτρέψουν και κάποια στιγμή θα παρέμβουν. Αν όλα πάνε όπως τα θέλουμε η μισή Μέση Ανατολή θα γίνει Ισραηλινή.

Από τις στάχτες του πολέμου θα οικοδομηθεί μια νέα κοινωνία, μία υπερδύναμη και μία παγκόσμια κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ έχουν όλα όσα χρειάζονται ώστε να είναι αυτή η μοναδική υπερδύναμη