Τον πολιτικό του καιροσκοπισμό απέδειξε χθες για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας. Την ώρα που επιτίθεται στον πολιτικό του ευεργέτη Αλέκο Αλαβάνο, ανακάλυψε τον πάλαι ποτέ... εχθρό του Γεράσιμο Αρσένη και τον πρότεινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό, αφού πρώτα πήρε το 'οκ' από τον ίδιο,με τον οποίο επικοινώνησε λίγο πριν πάει στο Προεδρικό.
Τότε βέβαια ο κ. Τσίπρας ήταν στην ΚΝΕ και πρωταγωνιστούσε στις καταλήψεις κατά του τότε υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη. Η κίνηση μάλιστα αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε οργή σε συνομηλίκους του που θυμήθηκαν ότι ευκαιριακά λησμόνησε ο κ. Τσίπρας. Γι’ αυτό και η σελίδα του κ. Τσίπρα στο facebook γέμισε από σχόλια εναντίον του.
Τι, αλήθεια, κρύβεται πίσω από τον ξαφνικό έρωτα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γεράσιμο Αρσένη; Οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα επιβεβαιώνουν το φλερτ που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ της Λούκας Κατσέλη και του Αλέξη Τσίπρα για ένταξη της Κοινωνικής Συμφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ήταν και η αιτία που προκάλεσε την οργή του «εταίρου» της Κοινωνικής Συμφωνίας Χάρη Καστανίδη, ο οποίος δήλωσε: «Η πρόταση του κ. Τσίπρα να ορισθεί ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γεράσιμος Αρσένης δεν σημαίνει ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της».
Λίγη ώρα αργότερα η κυρία Κατσέλη δήλωνε ότι... επικροτεί τη δήλωση Καστανίδη, χωρίς όμως να απαντά αν θα κατέλθει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο εκ Κεφαλληνίας ορμώμενος Γεράσιμος Αρσένης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΜΙΤ, με το που ήρθε ο... λαός στην εξουσία το 1981 χρίστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου «τσάρος» της οικονομίας. Η πολιτική που εφάρμοσε είναι γνωστή και τα επίχειρά της τα πληρώνουμε σήμερα, αύριο και για πολλά χρόνια. Ο σοσιαλιστής, μάλιστα, Γεράσιμος κάποια στιγμή διαφώνησε με τον αρχηγό του Ανδρέα και διεγράφη, ιδρύοντας το Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΕΣΚ), που πήγε άπατο, οπότε επέστρεψε το 1989 στο ΠΑΣΟΚ για να γίνει κολλητός πάλι του Ανδρέα, όπως και η σύζυγός του Λούκα Κατσέλη. Το 1993 με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ανέλαβε υπουργός Εθνικής Αμυνας. Ο Αρσένης επεδίωξε να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος τον Ιανουάριο του 1996, την οποία έχασε από τον Κώστα Σημίτη. Τότε ειπώθηκε και η ιστορική φράση-ανέκδοτο «Γιώργο, χάσαμε».
Στην κυβέρνηση Σημίτη, ως υπουργός Εθνικής Παιδείας, το όνομά του ταυτίστηκε με το κύμα καταλήψεων από μαθητές λυκείου, που του φώναζαν το κλασικό πλέον σύνθημα «Κάτσε καλά, Γεράσιμε».
Νίκος Ελευθερόγλου