Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Ελπίδα σωτηρίας της Κύπρου: ΑΚΕΛ και Μαλάς ετοιμάζουν σφοδρή επίθεση κατά Αναστασιάδη


Στην Κύπρο, σφοδρή επίθεση εναντίον της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών ετοιμάζουν το ΑΚΕΛ και επιτελείς του αντιπάλου του Σταύρου Μαλά.

Οι επιθέσεις πρόκειται να εστιαστούν στις θέσεις Αναστασιάδη για το Κυπριακό και στην οικονομία.

«Μια σημαντική πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν εμπιστεύθηκε τον κ. Αναστασιάδη.

Γιατί γνωρίζει πως οι θέσεις του δεν έχουν όρια και όρους σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. Γιατί γνωρίζει πως τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου δεν θα λυθούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εκφράζει ο κ. Αναστασιάδης. Με τα σχέδια του για λιτότητα, περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος του Σταύρου Μαλά, ...Τάκης Χατζηγεωργίου υποστήριξε ότι: «Ένα από τα πιο καθαρά μηνύματα είναι πως ο κυπριακός λαός δεν θέλει να δει τον κ. Αναστασιάδη στην εξουσία».

Είπε, επίσης, ότι δεν είναι καθόλου τυχαία και η δήλωση του Γεργκ Άσμουσεν, στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ότι χρειάζεται κάποιος που να διασφαλίζει ότι θα γίνουν εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες —ανέφερε ο κύριος Χατζηγεωργίου— «προφανώς μόνο ο κύριος Αναστασιάδης μπορεί να υλοποιήσει».

Σχολιάζοντας την δήλωση ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι «η απερχόμενη κυβέρνηση, όπως αφήνει πίσω της την λιτότητα, την ανεργία και την κοινωνική απόγνωση, αφήνει και ως παρακαταθήκη τις ιδιωτικοποιήσεις στη νέα κυβέρνηση».

Κάλεσμα προς όλους να ενώσουν δυνάμεις και να απορρίψουν την πολιτική του προέδρου Χριστόφια και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και να δώσουν προοπτική στην Κύπρο και τους πολίτες, απηύθυνε το εκλογικό επιτελείο Νίκου Αναστασιάδη.

Ο εκπρόσωπος τύπου του επιτελείου, Τάσος Μητσόπουλος, δήλωσε ότι το 70% των πολιτών «έστειλε ηχηρό μήνυμα απόρριψης των πολιτικών του απερχόμενου προέδρου Χριστόφια και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ».