Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αναστασιάδης πίσω από την προβοκατόρικη προσπάθεια κατάσχεσης υπουργικού οχήματος από ιδιώτη...


Παρεμπόδιση του έργου τους κατήγγειλαν στην κυπριακή αστυνομία δικαστικοί επιμελητές που μετέβησαν νωρίτερα στο υπουργείο Οικονομικών για να κατάσχουν υπουργικό όχημα βάσει σχετικού εντάλματος.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, λίγες μόλις μέρες πριν τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, δικαστικοί επιμελητές πήγαν στο υπουργείο προκειμένου να κατάσχουν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του υπουργού Βάσου Σιαρλή για υπόθεση, η οποία αφορά οφειλές του κράτους, ύψους 15 εκατ ευρώ, λόγω απαλλοτριώσεως γης.

Οι δικαστικοί επιμελητές είχαν εντάλματα για την κατάσχεση του οχήματος, ωστόσο δεν τους επετράπη η είσοδος στο υπουργείο αφού αναμένεται η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ενώπιον δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπήρξε και λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους δικαστικούς επιμελητές και τον οδηγό του αυτοκινήτου του υπουργού Εμπορίου της Κύπρου, Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος βρισκόταν στο υπουργείο Οικονομικών. 

Πολιτική κόντρα 
Το θέμα προκάλεσε και πολιτική κόντρα στην Κύπρο, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου να μιλά για δυσφήμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας για χάρη της προεδρίας από το Νίκο Αναστασιαδη και την υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου να «βλέπει» σκοπιμότητες πίσω από την ενέργεια των δικαστικών επιμελητών.

Η υπόθεση, εξήγησε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, έχει να κάνει με...
ανάκληση απαλλοτρίωσης ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ συν οι τόκοι και «είναι στα δικαστήρια, γιατί ο ιδιοκτήτης απαιτεί να εκτελεστεί η απαλλοτρίωση». «Το κράτος», υποστήριξε, «δεν χρειάζεται το συγκεκριμένο τεμάχιο γι’ αυτό και δεν αισθάνεται ότι χρωστά οτιδήποτε» και πλέον «αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου για να πράξει ανάλογα».

«Αυτοί που δεν αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου, είναι ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του», παρατήρησε ο κ. Στεφάνου και έκανε λόγο για σπουδή του επιτελείου του υποψήφιου προέδρου και του ΔΗΣΥ, «σαν έτοιμοι από καιρό, να εκμεταλλευτούν το θέμα», η οποία δημιουργεί «εύλογες υποψίες για την ξαφνική προσπάθεια ορισμένων να εκτελέσουν το ένταλμα κατάσχεσης τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί αίτηση στο Δικαστήριο από τη Γενική Εισαγγελία για ανάκληση του εντάλματος».

Ο κ. Στεφάνου κατηγόρησε τέλος, τον κ. Αναστασιάδη και το κόμμα του ότι επιλέγουν να δυσφημίζουν το κυπριακό κράτος και την Κύπρο για χάριν της Προεδρίας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος, χαρακτήρισε πρωτοφανή και πρωτόγνωρα για την Κύπρο τα γεγονότα με την προσπάθεια δικαστικών κλητήρων να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία του κράτους. «Αυτά», σχολίασε, «είναι τα αποτελέσματα της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία μας έχει οδηγήσει, η διακυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ».

Ναυτεμπορική / σχ. ΙΖ