Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Κυπριακόν απόφθεγμα: "Όπκοιος έν θωρεί πού παρπατά, στην λάσπην εν να ππέσει."

"Κλάψε την Κύπρον κλάψε την" θα μπορούσε να είναι το νέο μοιρολόι μετά την χθεσινή εκλογή του Αναστασιάδη σε νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"Των πρώτων τα παθήματα, του υστερινού γιοφύρκα" αναφέρει σοφά μία άλλη παροιμία από την Κύπρο! Φαίνεται ότι οι Ελλαδίτες τη Κύπρου δεν έμαθαν από τα παθήματα της 'Ελλάδας, από τα πεπραγμένα του Παπανδρέου και από το τι συνεπάγονται τα Μνημόνια της Νέας Εποχής. 

Ξέχασαν ότι εκεί έχουν και τα προβλήματα με την Τουρκική κατοχή, τα οποία εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουμε ευτυχώς μέχρι στιγμής -παρόλο που οι Τούρκοι ετοιμάζονται να εφαρμόσουν την ίδια τακτική με τον Αττίλα και να εισβάλλουν σύντομα σε αρκετά νησιά του Ανατ. Αιγάιου δημιουργώντας κατεχόμενο καθεστώς- και ψήφισαν για Πρόεδρο έναν από τους πιο πολλά υποσχόμενους ενδοτιστές που έχουν φανεί ποτέ στην Κυπριακή πολιτική σκηνή, με γνωστό βιογραφικό και εύσημα υποτέλειας από τους εφήμερους κυβερνώντες του κόσμου τούτου.

Ο κάθε λαός, άλλωστε, ...
αποκτά και τους ηγέτες που του αξίζουν και πρώτα απ' όλους οι Έλληνες. Τώρα όμως, δεν μπορεί να εφαρμοστεί μία άλλη Κυπριακή σοφή παροιμία που λέγει ότι :

Ο Θεός ας βάλει το χέρι του και χάρη των προγόνων μας (γιατί σήμερα δεν υπάρχουν άξιοι εκπρόσωποι του Ελληνισμού) ας βάλει "τάξη". Απλά στις προχωρημένες καταστάσεις σήψης δεν κάνουν τίποτα τα φάρμακα. Μόνο το νυστέρι σώζει...

Ι.Ζ.