Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Μαχαίρια στο ΚΚΕ για τη διαδοχή - αποχώρησε γνωστή δημοσιογράφος από το ΠΑΜΕ


Στο παιχνίδι της εσωκομματικής διαμάχης μπήκαν πλέον και τα πρωτοκλασάτα στελέχη που βλέπουν τις ισορροπίες εντός του Περισσού να αναδιαμορφώνονται συνεχώς.

Φωτιά όμως στην αντιπαράθεση, έβαλε ο εκ των κορυφαίων στην ιεραρχία Νίκος Μπογιόπουλος, ο οποίος με άρθρο του στο Ριζοσπάστη τόνισε πως «η πολιτική του κόμματος  δεν οδηγεί σε λαϊκή συσπείρωση, αλλά συμμαχία μόνο με τον εαυτό μας».

Η απάντηση της ηγεσίας του Περισσού ήταν άμεση, δια της γραφίδας του Γιώργου Μαρίνου, βουλευτή Ευβοίας ο οποίος τόνισε πως οι κατηγορίες εναντίον της ηγεσίας είναι κατασκευασμένες και δεν τίθεται κανένα ζήτημα εγκατάλειψης παλαιότερων θέσεων του κόμματος προσδίδοντας «φραξιονιστικά» κίνητρα σε όσους διαφωνούν.


Η κατάσταση όμως στο ΚΚΕ μυρίζει μπαρούτι, καθώς μεγάλη ομάδα στελεχών είναι δυσαρεστημένη με τους χειρισμούς της ηγεσίας και την υποκρισία που διαφάνηκε στο θέμα των απολύσεων του 902 και τον τρόπο που το ΠΑΜΕ αντέδρασε.

Μοναδικές αντιδράσεις για το θέμα άλλωστε ήταν αυτή της Λιάνας Κανέλλη και της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου, η οποία αποχώρησε από το ΠΑΜΕ επειδή η ηγεσία του επέλεξε την αφωνία σε ένα ζήτημα που αφορούσε το ΚΚΕ και τον τρόπο με τον οποίο αυτό αντιμετωπίζει τους εργαζομένους, όταν αυτοί εργάζονται στις επιχειρήσεις του.