Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Θρίλερ με την απελευθέρωση των δύο ορθόδοξων ιεραρχών- VIDEO σοκ από τη δολοφονία του οδηγού τους!

Θρίλερ με την απελευθέρωση των δύο ορθόδοξων ιεραρχών- VIDEO σοκ από τη δολοφονία του οδηγού τους!Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι αφέθησαν ελεύθεροι χθες (στις 16:00 ώρα Ελλάδος) ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ, η τύχη των δύο ιερέων ακόμα αγνοείται.

«Δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες στα Μέσα Ενημέρωσης περί απελευθέρωσης του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου» ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις ...σχετικές πληροφορίες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγορίου Yohanna Ibrahim», αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση του υπουργείου και υπογραμμίζεται πως για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση.

Επίσης η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία,«εξακολουθεί να μην έχει νέα για τους δυο απαχθέντες Μητροπολίτες» δήλωσε ιερέας της Μητρόπολης, ύστερα από πληροφορία χριστιανικής οργάνωσης για την απελευθέρωσή τους.

«Δεν έχουμε καμία νέα πληροφορία. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αφέθησαν ελεύθεροι» , δήλωσε ο ιερέας Γάσαν Ουάρντ.


Εικόνες απίστευτης αγριότητας κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στη Συρία. Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων dogma.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει το video με τη σορό του οδηγού του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της απαγωγής των δύο ιεραρχών έξω από το Χαλέπι. 

Η εικόνα προκαλεί σοκ. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος και το πρόσωπο του έχει παραμορφωθεί.

Πρόκειται για σκληρές εικόνες, που αντικατοπτρίζουν, το μίσος και την βαρβαρότητα. Ένα ακόμη έγκλημα στο όνομα του Θεού. 

Ήδη στη Συρία πολλοί Χριστιανοί τον θεωρούν μάρτυρα. «Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγορίου Yohanna Ibrahim», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, και υπογραμμίζεται πως για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση.

Στενοί συνεργάτες και των δύο Μητροπολιτών, μιλώντας στο dogma.gr εξέφρασαν τους φόβους και την αγωνία τους, αφού κανείς από τους δύο δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής.

«Φοβόμαστε μήπως οι απαγωγείς έδωσαν την ψευδή αυτή είδηση ώστε να κερδίσουν χρόνο, για να κρυφτούν και να τους μεταφέρουν αλλού» είπε στο dogma.gr στενός συνεργάτης του κ. Παύλου.

Η είδηση της "απελευθέρωσης"

Χθες το βράδυ η οργάνωση "l''uvre d'Orient" εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, όπου ανέφερε ότι οι δύο ιεράρχες, που είχαν απαχθεί την Τρίτη, στην επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, απελευθερώθηκαν.

«Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση αυτή αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.

Οι δύο μητροπολίτες που είχαν απαχθεί χθες κοντά στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα», επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters από τη Δαμασκό.

Για την απαγωγή των δύο ιεραρχών υπήρξε διεθνής κινητοποίηση με την ελληνική κυβέρνηση, ξένους φορείς αλλά και το Βατικανό να κάνουν εκκλήσεις για την άμεση απελευθέρωσή τους. Σε ό,τι αφορά στους απαγωγείς, σύμφωνα με την επισκοπή στη Συρία, φέρεται να είναι τσετσένοι τζιχαντιστές.

Επίκαιρα