Διαβάζοντας την κομματική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς και να υποθέσεις ότι έπιασαν εκεί δουλειά ο Γερουλάνος και ο Πεταλωτής...
Αντιγράφουμε από τον ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ left.gr: «Το αμερικανικό περιοδικό “Foreign Policy” αναδεικνύει μέσα από ψηφοφορία των αναγνωστών του κάθε χρόνο τους 100 κορυφαίους παγκόσμιους διανοητές (100 leading global thinkers) - ουσιαστικά εκείνους που επηρεάζουν τα παγκόσμια δρώμενα σε διάφορα πεδία. Φέτος από ό,τι φαίνεται (έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο μόνο το εξώφυλλο του περιοδικού μέχρι στιγμής) ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας».
Ουπς! Το αμερικανικό περιοδικό «Foreign Policy» και ο θεσμός του «παγκόσμιου στοχαστή» κάτι μας θυμίζουν. Ετσι δεν είναι; Κάπως οικεία δείχνουν και σπάμε τις κεφαλές μας για να θυμηθούμε... Ας διαβάσουμε παρακάτω στο διθυραμβικό άρθρο του left.gr, μπας και μας λυθεί η απορία: «Η αλήθεια είναι πως η ελληνική εμπειρία με τη λίστα αυτή δεν είναι ακριβώς θετική: το 2010 στη λίστα των κορυφαίων διανοητών του “FP” βρέθηκε και ο Γ.Α. Παπανδρέου, του οποίου η σκέψη δεν αποδείχθηκε αρκούντως ηγετική για να βοηθήσει να αποφύγει η Ελλάδα τον γκρεμό του ΔΝΤ και της κατάρρευσης». Καράμπα! Ο ΓΑΠ ήταν ο προηγούμενος Ελλην «παγκόσμιος στοχαστής»!
Τσιπρανδρέου Αυτό που κάνει εντύπωση στις ελληνικές διακρίσεις δεν είναι τόσο οι επιλογές ενός αμερικανικού περιοδικού. Μπορούν να βάλουν όποιον επόμενο πρωθυπουργό θέλουν. Είναι απόλυτο δικαίωμά τους (όπως δείχνουν τα πράγματα). Θέλει η Ουασινγκτώνα να μας φορέσει έναν στοχαστή; Θα το κάνει. Θέλει το Βερολίνο να μας φορέσει μια ωραία θηλιά στον λαιμό (επειδή «δεν γίνεται αλλιώς»); Θα το κάνει. Θέλουν οι Ελληνες να ζήσουν ελεύθεροι και ακμαίοι; Μπορούν να το κάνουν -αν συμφωνούν η Ουασινγκτώνα και το Βερολίνο. Ξηγημένα πράγματα...
Τι είναι αυτό, ωστόσο, που εντυπωσιάζει; Το ίδιο το δημοσίευμα του left.gr συμπεριφέρεται τόσο... βελούδινα στον ΓΑΠ, που θα μπορούσε να παρεξηγηθεί. «Η ελληνική εμπειρία με τη λίστα αυτή δεν είναι ακριβώς θετική» (έτσι λέει το left.gr την απόλυτη καταστροφή).
«Στη λίστα των κορυφαίων διανοητών του “FP” βρέθηκε και ο Γ.Α. Παπανδρέου, του οποίου η σκέψη δεν αποδείχθηκε αρκούντως ηγετική για να βοηθήσει να αποφύγει η Ελλάδα τον γκρεμό του ΔΝΤ και της κατάρρευσης». Για τους αξιοσέβαστους συντάκτες του σάιτ, η σκέψη του ΓΑΠ δεν ήταν «αρκούντως ηγετική».
Τι σχόλια να κάνεις γι' αυτήν την κολεγιά;
Παναγιώτης Λιάκος
Dimokratianews.gr