Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού

Δεν εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής για να δώσει το παρών στο πλαίσιο 9ήμερης άδειας.   Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής για να δώσει το παρών στο πλαίσιο 9ήμερης άδειας.

Όπως μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί, ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού, βρισκόταν σε άδεια από την 1η Ιανουαρίου και έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα. Ενώ τις προηγούμενες ημέρες εμφανιζόταν κανονικά, τη Δευτέρα μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε δώσει το παρών και αναζητείται.


Για πολιτική απόφαση, συνεπή με την μέχρι τώρα δράση του, έκανε λόγο ο δικηγόρος του Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. «Μπόρεσε και ξέφυγε όπως κάθε επαναστάτης πρέπει να κάνει», είπε μεταξύ άλλων. Διευκρίνισε ακόμη ότι δεν είχε επικοινωνία με τον πελάτη του και πως ποτέ δεν τού είχε εξωτερικεύσει τέτοιες θέσεις.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ίδιο σταθμό. Δήλωσε βέβαιος ότι η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών θα φέρει αποτέλεσμα, ωστόσο τόνισε ότι «αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν». Χαρακτήρισε ακόμη ανατριχιαστική τη δήλωση του δικηγόρου του Χριστόδουλου Ξηρού και υπογράμμισε ότι αποδεικνύεται πως οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλοί κρατούμενοι.

stokokkino.gr