Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Αpple: "Nα αγοράσουμε την Ελλάδα με 97 δισ. δολ.; Δεν αξίζει τόσα"!


Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, στην σημερινή ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Apple, προτάθηκε επίσημα από πλευρά των μετόχων το τεράστιο αποθεματικό κεφάλαιο της εταιρείας που ανέρχεται στα 97 δισεκατομμμύρια ευρώ να διατεθούν για την … αγορά της Ελλάδας! Και όταν λέμε της Ελλάδας, εννοούμε ολόκληρης της Ελλάδας, ως χώρα με τους κατοίκους μαζί.

Η πρόταση ήταν πολύ συγκεκριμένη με αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και οι μέτοχοι που την κατέθεσαν υποστήριξαν ότι «Με τα λεφτά που έθεσε η Γερμανία υπό τον έλεγχό της την Ελλάδα, δηλαδή με 30 δις. ευρώ, μπορούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω και με τα 97 δις δολάρια (περίπου 70 δις. ευρώ) να αποκτήσουμε τον συνολικό έλεγχο της χώρας, ερχόμενοι σε μία συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση".

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου του Διευθύνοντα Συμβούλου της, Tim Cook, «Τα μετρητά διαθέσιμα, είναι κατά πολύ περισσότερα απ’ όσα χρειάζονται για να λειτουργήσει και να επεκταθεί η εταιρεία και σε λίγο καιρό θα είναι πολύ περισσότερα»!

Όταν τέθηκε στο θέμα στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας, στα κεντρικά γραφεία της στο Cupertino της Καλιφόρνια, ο διευθύνων σύμβουλος απάντησε ότι «Δεν είναι κακή η ιδέα, αλλά δεν την έχουμε εξετάσει. Δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί. Ίσως είναι πολλά τα 97 δις. για να αγοραστεί η Ελλάδα".

Εν τέλει όπως μεταδίδει το Bloomberg η πρόταση δεν εγκρίθηκε στην γενική συνέλευση...

Μερ. Αναδ/ση defencenet.gr