Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Μπαμπινιώτης: Δεν έχω πολιτικές βλέψεις- Κάνω εξαίρεση...

Μπαμπινιώτης: Δεν έχω πολιτικές βλέψεις- Κάνω εξαίρεση...«Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα δεν χωρούν αρνήσεις, όταν κάποιος καλείται να προσφέρει» δήλωσε ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης στον Ράδιο 9, εξηγώντας γιατί αποδέχθηκε να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

«Πάω με μία διάθεση μόνο να προσφέρω κάποιες υπηρεσίες αυτό το διάστημα. Δεν έχω πολιτικές βλέψεις, ούτε είχα υπόψη μου να αναλάβω τέτοια πόστα. Κάνω μία εξαίρεση στον εαυτό μου και τη συνείδησή μου γιατί η χώρα περνά δύσκολες στιγμές που δεν χωρούν αρνήσεις όταν κάποιος καλείται να προσφέρει, και νομίζω ότι κάτι θα προσφέρω» τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός, αν και πρόσθεσε πως ο χρόνος είναι μικρός για να περιμένει κανείς σημαντικά πράγματα.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης, μετά τον μίνι ανασχηματισμό στον οποίο οδήγησε η παραίτηση, την Καθαρά Δευτέρα, του Χρήστου Παπουτσή, θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Κάρολου Παπούλια στις 15:30.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, η Άννα Διαμαντοπούλου αναλαμβάνει τον κρίσιμο τομέα της Ανάπτυξης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο είχε σημαντικές επιτυχίες, επιστρέφει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ο ακαδημαϊκός Γιώργος Μπαμπινιώτης αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας και δηλώνει ότι πιστεύει σε μία κυβέρνηση τεχνοκρατών, τύπου Μόντι. 

 Το παρασκήνιο

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν θετικός στην επιστροφή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό.

Η τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη στο γνώριμο για τον ίδιο υπουργείο, εκτιμήθηκε πως βοηθά την κυβέρνηση σε μία περίοδο που καταγράφεται σημαντική αύξηση της εγκληματικότητας.

Επίσης, καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του πρωθυπουργού φαίνεται πως έπαιξε η κόντρα του Μιχ.Χρυσοχοΐδη με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κόντρα Χρυσοχοΐδη-Ρέσλερ ήταν αντιπαραγωγική για την κυβέρνηση και θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στην Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία αναλαμβάνει τον κρίσιμο τομέα της Ανάπτυξης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν η πρώτη επιλογή του πρωθυπουργού, όχι μόνο λόγω της εμπειρίας της στα θέματα ανάπτυξης, αλλά και γιατί της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη(!)...