Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Ο Βο(υ)λευτής Βαρδίκος


Ο Βουλευτής Βαρδίκος τα βρήκε δύσκολα στην Ικαρία σήμερα. Οι γονείς μαθητών που δεν μπορούν να μεταβούν στα σχολεία τους λόγω πολύμηνων και πολύχρονων απλήρωτων επιδοτήσεων στους μεταφορείς, τον απέκλεισαν από το να ταξιδέψει με το αεροπλάνο έως ότου μεσολαβήσει για το πρόβλημα.
Ο Βουλευτής ο οποίος πρωτοστατούσε στα προχθεσινά ένθερμα χειροκροτήματα για τον Γιώργο Παπανδρέου(!), ο οποίος ψήφιζε με περισσό ζήλο όλα τα Μνημόνια, χωρίς καν να υπερασπιστεί και να αντισταθεί στις καταστροφικές αυξήσεις του ΦΠΑ στην παραμεθόρια περιοχή του Ν. Σάμου, ο οποίος απείχε από τη λύση όλων των σοβαρών προβλημάτων του Νομού -και ειδικά της Ικαρίας, ως Σαμιώτης- έκανε δηλώσεις με στεναχώρια για το σημερινό συμβάν!
Ο Βαρδίκος έχει κρεμάσει το παλτό του καιρό τώρα γιατί βλέπει το τι "θα πάρει" στις ερχόμενες εκλογές- ας μην του κάνουμε χαλάστρα, ας το θεωρήσουμε μέρος των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση. Όσο καθυστερούν οι εκλογές, είναι ένας από εκείνους που απλά ωφελούνται ανέξοδα, εισπάττοντας το εφταχίλιαρο κάθε μήνα και μετά τη παχυλή σύνταξη. Παρόλη την ευμεγέθη παρουσία του δεν είχε ποτέ πραγματική βαρύτητα στο κράτος των Αθηνών, για να βοηθήσει σε πραγματικές λύσεις.


Το πρόβλημα είναι, ότι για το Νομό μας, και ειδικά για την Ικαρία, χάθηκαν, και πάλι, χρόνια ανύπαρκτης πολιτικής παρέμβασης και αποτελεσματικής εκπροσώπησης. (Απ' ότι μαθαίνω, τα μέχρι τώρα ονόματα των υποψηφίων Βουλευτών για το Νομο μας, δημιουργούν θυμηδία).

Πότε θα αλλάξει αυτό; Πότε θα υπάρξει άξιος εκπρόσωπος του Νομού, ο οποίος θα βάζει τον Τόπο του πάνω από το Κόμμα του και... τα πάχη του; Πότε θα στηρίξουμε εμείς οι Ικαριώτες άνθρωπο που έχει πνεύμα θυσίας και εξ-υπηρέτησης του τόπου μας; Ή μήπως το ερώτημα είναι πιο αποκαρδιωτικό; Υπάρχει τέτοιος; Οψόμεθα.
Ικάριος Ζήδρος