Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Το σιωπηρό έγκλημα της μη διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα

Το σιωπηρό έγκλημα της μη διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα
Πότε επιτέλους η πολιτική ελίτ της χώρας θα σηκώσει το ανάστημά της και θα διεκδικήσει τα χρήματα που οφείλει στην Ελλάδα το γερμανικό κράτος;

Είναι απορίας άξιο ότι, ενώ όλες οι επιστημονικές και οι ιστορικές αναφορές κάνουν λόγο για το τεράστιο χρέος των Γερμανών προς τη χώρα μας, καμία έως τώρα κυβέρνηση της εποχής των Μνημονίων δεν έχει θέσει το θέμα ούτε καν ως προβληματισμό.

Οι Ναζί κατέστρεψαν στη διάρκεια του πολέμου και της κατοχής την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από την πείνα και την εξαθλίωση.

Όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι επαΐοντες, και σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που υπάρχουν, οι πολεμικές αποζημιώσεις σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς ανέρχονται τουλάχιστον σε 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε σημερινά ποσά.

Όμως το σημαντικότερο είναι το κατοχικό δάνειο για το οποίο υπάρχουν όλες οι αποδείξεις και τα στοιχεία. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ανέρχεται στο ποσό των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ και άλλοι στο ποσό των 550 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Γιατί δεν τα απαιτεί η Ελληνική Κυβέρνηση;

Γιατί δεν θέτει το ζήτημα ως άμεση προϋπόθεση για να ανακουφίσει το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό;

Γιατί δεν αναθέτει την άμεση διεκδίκηση των χρημάτων σε ειδικούς επιστήμονες;

Γιατί δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στο θέμα;

Είναι βέβαιο ότι, όπως οι Έλληνες τηρούν τις υποχρεώσεις τους και πληρώνουν τα δάνειά τους, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πρέπει να πληρώσουν οι Γερμανοί τις οφειλές τους προς τους Έλληνες.