Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

"Παρέχοντας οπλισμό στους ισλαμιστές βοηθούμε την Αλ Κάιντα να έρθει στις ΗΠΑ"

Και ενώ οι ΗΠΑ "προσεύχονται" για μια νέα αφορμή για να επιτεθούν στην Συρία, αμερικανική "δεξαμενή" σκέψης το Bipartisan Policy Center, επισημαίνει τον κίνδυνο εξάπλωσης της Αλ Κάιντα στην Μέση Ανατολή, αλλά και την εισχώρησή της στις ΗΠΑ, μέσω των υποστηριζόμενων από την Δύση αντικαθεστωτικών ομάδων όπου θα μπορούσαν να χτυπήσουν μια "Αμερικανική πόλη".

Η Αλ Κάιντα παρά την γενική αντεπίθεση του συριακού εθνικού στρατού, εξαπλώνεται σε όλη την Συρία σύμφωνα με αμερικανικές πηγές. Σύμφωνα με το Bipartisan Policy Center οι ομάδες που πρόσκεινται στην Αλ Κάοντα κυριαρχούν σε μεγάλες περιοχές της Συρίας όπου και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην σουνιτική κοινότητα.


Σύμφωνα με το ίδρυμα η Αλ Νούσρα το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, είναι η πιο ενεργή επαναστατική ομάδα στον πόλεμο εναντίον του Άσαντ.

"Πρόκειται για μια πρωτιά για την ΑΛ Κάιντα, έχει αναπτύξει μια μαοϊκή προσέγγιση γι να εισχωρήσει επιτυχώς στον πληθυσμό" σε αναφορά του ιδρύματος με τίτλο "Τρομοκρατική Τζιχάντ: Αξιολόγηση απειλής".

Σύμφωνα με την αναφορά ο συριακός πόλεμος θα μπορούσε να αναβιώσει την Αλ Κάιντα σε όλη τη Μέση Ανατολή, με την Αλ Νούσρα να χρηματοδοτείται από τους σεϊχηδες του Κόλπου.

"Η ασταθής Μέση Ανατολή θα μπορούσε να ισχυροποιήσει το δίκτυό της".
  
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η προμήθεια οπλισμού από τις ΗΠΑ στους σουνίτες αντάρτες θα βοηθήσει στην ουσία την Αλ Νούσρα και τις άλλες φιλικές της ομάδες.Υπάρχει ο φόβος να καταλήξουν βαρέα όπλα σε αυτούς, αλλά και να διεισδύσουν σε σε χορηγούμενες από την Δύση ομάδες και μέσω αυτών θα αναπτύξουν παρουσία στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί μια επίθεση σε αμερικανική πόλη.

 "Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες από τις παραστρατιωτικές ομάδες να δημιουργήσουν υποστηρικτικά δίκτυα στις ΗΠΑ μπορούν να αποτελέσουν απειλή, καθώς Αμερικανοί πολίτες που πολεμούν στο εξωτερικό, μπορεί να επιστρέψουν στην χώρα και να διαπράξουν τρομοκρατικές πράξεις εντός των ΗΠΑ."
  
Στο μεταξύ ο συριακός στρατός συνεχίζει την επιτυχημένη αντεπίθεση των τελευταίων ημερών, μάλλιστα ξεκίνησε την σταδιακή ανάκτηση περιοχών της Νότιας Συρίας με επίκεντρο την πόλη Ντέραα η οποία είναι το προπύργιο των ανταρτών. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές το ηθικό των ισλαμιστών ανταρτών έχει καταρρακωθεί, αφού περίμεναν την μεγάλη αμερικανική επίθεση.
  
Το πρόβλημα της κυβέρνησης Ομπάμα, είναι ότι, όχι μόνο δεν έπεισε τον αμερικανικό λαό για την αναγκαιότητα της επέμβασης, αλλά και πληθαίνουν οι φωνές που διαμορφώνουν γνώμες, και επισημαίνουν το αυτονόητο, ότι βοηθώντας τους αντάρτες, οι ΗΠΑ συντάσσονται με την ΑΛ Κάιντα.

Ήδη σε πολλούς Αμερικανούς ενθυμούμενοι την 11η Σεπτεμβρίου, και ποίος κατά τα λεγόμενα των αρχών πραγματοποίησε την επίθεση, έρχονται νοσηρές σκέψεις. Και αναρωτιούνται, μήπως κάποιοι "συνωμοσιολόγοι" ήξεραν τι έλεγαν;