Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ο “μαύρος” προϋπολογισμός των ΗΠΑ

US-SECURITY-NSAΗ εφημερίδα WASHINGTON POST αποκαλύπτει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της λεπτομέρειες του προϋπολογισμού για τις υπηρεσίες πληροφόρησης και κατασκοπείας των ΗΠΑ, με τίτλο “Black budget revealed” και υπότιτλο “Top-secret summary details US spy network’s successes, failures and objectives.”

Η εφημερίδα απέκτησε εμπιστευτική αναφορά για τον προϋπολογισμό ύψους 52,6 δις δολαρίων που η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από το Κογκρέσο για το έτος 2013 από τον πρώην πράκτορα Edward Snowden. Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και κατασκοπείας, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 και έπειτα, έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο και γραφειοκρατικό δίκτυο υπηρεσιών, το οποίο δεν έχει γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης.


Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 16 υπηρεσίες κατασκοπείας, ενώ απασχολούνται 107.035 εργαζόμενοι. Η απόρρητη αναφορά περιγράφει με λεπτομέρειες τους στόχους των υπηρεσιών αυτών, καθώς και τις επιτυχίες και αποτυχίες τους. Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι, σύμφωνα με την αναφορά, παρά το κολοσσιαίο αυτό δίκτυο, οι υπηρεσίες πληροφοριών και κατασκοπείας δεν έχουν καταφέρει να παράσχουν στον πρόεδρο πληροφορίες κρίσιμης σημασίας.


 http://mignatiou.com