Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Επίσημο: Η φτώχεια χτυπά την πόρτα της Γερμανίας (!)

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΑπεικόνιση στην ίδια την γερμανική κοινωνία βρίσκουν πλέον οι προειδοποιήσεις του βιομηχανικού και οικονομικού λόμπι της χώρας για την ανάγκη να αλλάξει πλεύση το Βερολίνο δίνοντας προτεραιότητα στο εσωτερικό. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από την γερμανική στατιστική υπηρεσία σε 13.415 νοικοκυριά της χώρας ένας στους έξι πολίτες της αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 16,1% των Γερμανών κινδυνεύει να πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, το οποίο ορίζεται ως το 60% του μέσου εισοδήματος, δηλαδή 980 ευρώ τον μήνα για τον άγαμο και 2.058 για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά. 

Στις ηλικίες ως 18 ετών το 15,7% των γυναικών είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν το φάσμα της φτώχειας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες φθάνει στο 14,8%. Η τάση εμφανίζεται ανοδική καθώς το 2005 οι άνθρωποι που κινδύνευαν από την φτώχεια αντιπροσώπευαν το 12,2%, ενώ το 2011 το 16,1%. Οι αναλυτές αποδίδουν το γεγονός στην θεαματική αύξηση της μερικής απασχόλησης με τις εξαιρετικά μειωμένες αποδοχές. 

www.moneypro.gr/