Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Τα νέα μέτρα θα ρίξουν την κυβέρνηση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - LAGARDEΑπό ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η μερική αλλαγή της στάσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έναντι της Ελλάδας, η οποία έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ολίγες ημέρες, είναι ελπιδοφόρα.

Μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, οι επιτελείς του ΔΝΤ που ασχολούνται με τη χώρα μας «μαλάκωσαν». Είναι σημαντικό, ξέρετε, να ακούτε από το στόμα τους θέσεις που δείχνουν να κατανοούν την τραγική κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη χώρα οι πολιτικοί της, αλλά και το πρόγραμμα λιτότητας που επιβλήθηκε από την Τρόικα.


            Η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Σαμαράς συναντήθηκαν για 45 λεπτά χωρίς την παρουσία των συμβούλων τους. Μετά τη συνάντηση η γενική διεύθυντρια στη δήλωση της δεν έδειξε την «σκληράδα» που μας έχουν συνηθίσει οι δανειστές. Η κουβέντα με τον Πρωθυπουργό μπορεί να ήταν λυτρωτική και για την ίδια, αφού διακρίνεται πλέον διά γυμνού οφθαλμού η αποτυχία των μεθόδων που επέβαλε το ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους. Με τη συνταγη που εφαρμόζουν, η Ελλάδα δεν …διασώζεται, όπως μας έλεγε ο πρωθυπουργός του Μνημονίου Γιώργος Παπανδρέου. Την έχουν ρίξει στα τάρταρα.

            Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε στην κ. Λαγκάρντ ότι δεν μπορεί να δεχθεί άλλα μέτρα, που θα επηρεάσουν το λαό. Αρνήθηκε κάθε άλλη μείωση σε μισθούς και συντάξεις, κάτι που αποδέχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ, όπως δήλωσε δημόσια. Πιστεύω βέβαια πως την επηρέασε –σε άλλες εποχές θα χρησιμοποιούσα τη λέξη συντάραξε- μία πολύ μεγάλη κουβέντα που ειπώθηκε σε εκείνη τη συνάντηση. Οτι αν επιβληθεί νέο πακέτο μέτρων, μαζί με αυτό οι δανειστές θα πάρουν και τους αντιπάλους του κ. Σαμαρά… Η αναφορά προφανώς έγινε για το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα αναρριχηθεί με ευκολία και άνεση στην εξουσία εάν η συμμαχική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνεχίσει την άκρατη λιτότητα, που από νοικοκυραίους μας μετέτρεψε σε ζητιάνους.

            Ο κ. Σαμαράς πρέπει να αρνηθεί την επιβολή κάθε νέου μέτρου. Οχι επειδή θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές ο κ. Τσίπρας… Η άρνηση πρέπει να αφορά αυτή καθ’ αυτή τη συνταγή του λεγόμενου «Ελληνικού Προγράμματος»… Η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι μονόδρομος.

http://mignatiou.com