Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Ενδιαφέρον της Corporacion America για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια

AIRPORT-BENIZELOS01-24JANUARY2014Ο Αργεντινός δισεκατομμυριούχος, Eduardo Eurnekian, της εταιρείας Corporación América προτίθεται να καταθέσεις προσφορές για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς ο όμιλος επιδιώκει την επέκτασή του στη νότια Ευρώπη και θέλει να επωφεληθεί από τις χαμηλές τιμές λόγω της κρίσης.

Αυτό αναφέρουν οι Juan Pablo Spinetto (Νταβός) και Daniel Cancel (Μπουένος Άιρες) σε ανταπόκρισή τους στο BLOOMBERG με τίτλο «Billionaire Eurnekian Targets Greek Airports Following Crisis».

Σε συνέντευξη που παράθεσε προς το Bloomberg ο Martin Eurnekian, ανιψιός του Eduardo Eurnekian και επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης αεροδρομίων, από το Νταβός της Ελβετίας, ανέφερε ότι η Corporación América προτίθεται να καταθέσει προσφορές για 21 ελληνικά αεροδρόμια.


Ο όμιλος, ο οποίος απέκτησε το 23% του αεροδρομίου της Πίζας στην Ιταλία, αυτή την εβδομάδα, επιχειρεί παράλληλα να ολοκληρώσει το σχέδιο ενοποίησης των αεροδρομίων της Τοσκάνης εντάσσοντας σε αυτό και την Φλωρεντία.

«Θα είμαστε πολύ επιθετικοί σε όλα τα μέτωπα, καθώς έχουν ανακύψει πολλές ευκαιρίες μετά την κρίση» δήλωσε ο Martin Eurnekian.

Η Ελλάδα σύμφωνα με το Bloomberg σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές σε δύο αεροδρόμια τον Φεβρουάριο. Η Corp. America, η οποία διαχειρίζεται 51 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, τα περισσότερα στην Αργεντινή, ετοιμάζεται, επίσης, να υποβάλει προσφορά για την απόκτηση δικαιωμάτων στο Κούτσο του Περού, στη Μπαρανκίλα της Κολομβίας και το κύριο διεθνές αεροδρόμιο στο Σαντιάγο της Χιλής αργότερα στο έτος, δήλωσε ο Γιουρνεκιάν.

Η εταιρεία, με έδρα το Μπουένος ‘Αιρες, ανακαινίζει το αεροδρόμιο της Μπραζίλια εν όψει του παγκοσμίου κυπέλου ποδοσφαίρου τον Ιούνιο, με σχέδιο να τριπλασιάσει της πωλήσεις μέσω της λιανικής έως το 2015 και να το καταστήσει κύριο εγχώριο κόμβο της μεγαλύτερης οικονομίας της Νότιας Αμερικής.

http://search1.bloomberg.com/search?content_type=all&max_age=0&page=1&q=greece&sort=1

Read more: http://mignatiou.com/?p=19923#ixzz2rQdj3QW2