Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Γκολεμά: Για την Σπυράκη θα έπρεπε ήδη να έχει επέμβει εισαγγελέας

Μία συνέντευξη- ποταμό στο kourdistoportocali.com και την Κλεοπάτρα Πατλάκη έδωσε η αυστηρή τηλεκριτικός, Ντέπυ Γκολεμά, μιλώντας έξω από τα δόντια για όλους και για όλα...
Ιδιαιτέρως αιχμηρή ήταν για την πρώην δημοσιογράφο του Mega, Μαρία Σπυράκη, αλλά και τον Γιάννη Πρετεντέρη, με αφορμή την παραδοχή τους ότι γνώριζαν πολλά αλλά δεν μίλησαν… για το καλό της χώρας.

«Αυτή η κυνική ομολογία, ότι απέκρυψαν πράγματα, τάχα για το καλό της χώρας, μ’ έκανε έξαλλη. Στην περίπτωση της Σπυράκη θα έπρεπε ήδη να έχει επέμβει ένας εισαγγελέας. Που είναι οι εισαγγελείς σ’ αυτή τη χώρα; Όταν οι δημοσιογράφοι ομολογούν ότι ήξεραν αλλά δεν έλεγαν, αυτομάτως είναι ηθικοί αυτουργοί αυτού του δράματος που ζει όλη η Ελλάδα».

Καψής: Ο πλέον άχρηστος και ανίκανος υπουργός

«Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Και μεταξύ μας, δεν υπάρχει και καμία εξαιρετική περίπτωση δημοσιογράφου που να έγινε καλός πολιτικός. Ελπίζω να μην αδικώ κανέναν, αλλά απ’ όσους θυμάμαι δεν βλέπω κανέναν. Πάρε παράδειγμα τον Καψή, που θεωρείτο ένας πετυχημένος διευθυντής και ήταν ο πλέον άχρηστος και ανίκανος υπουργός που πέρασε. Εννιά μήνες του δώσανε να φτιάξει την κρατική τηλεόραση -ήταν εγκληματικός ο τρόπος που έκλεισε- και δεν έκανε τίποτα. Έβαλε όλη την παρέα του, όλους τους φίλους του και παραιτήθηκε. Και τώρα ζητά την ψήφο μας στην Ευρωβουλή. Τσίπα δεν έχουν πάνω τους. Όχι μόνο ο Καψής, όλοι τους».

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη

«Εγώ δεν πιστεύω ότι ο Σταύρος ξύπνησε ένα πρωί και είπε: «Θα κάνω το Ποτάμι». Νομίζω ότι είναι μια εντολή για πολιτικούς συγκεκριμένους λόγoυς. Για να κόψει ψήφους, προφανώς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ακούω να καταφέρεται εναντίον του και μου κάνει εντύπωση πως μπορείς να καταφέρεσαι εναντίον κάποιου που δεν έχει κυβερνήσει και να μην τα βάζεις πρωτίστως με τα κόμματα που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό σε υποψιάζει κάπως. Παιδί του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Σταύρος και μάλιστα πολύ χωμένος μέσα σ’ αυτό. Μάλιστα ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος επί Σημίτη στην ΕΡΤ πήρε πάρα πολλά χρήματα. Έκανε μια εκπομπή η οποία μας κόστισε πιστεύω κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ γύρω στο 2000-2004».

 Για την κόντρα του Λάκη Λαζόπουλο με τον Σταύρο Θεοδωράκη

«Εγώ θα σου πω ότι είμαι με τον Λάκη, όχι επειδή είναι φίλος μου, αλλά επειδή συμφωνώ κυρίως μ’ αυτά που λέει. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν λαϊκιστή αλλά έχουμε μπερδέψει λίγο τις έννοιες σήμερα. Δηλαδή το να σχολιάσει την αυτοκτονία ενός ανθρώπου που έπεσε από τον 5ο και αυτοκτόνησε είναι λαϊκισμός»;

 Για επικίνδυνους πολιτικούς…

Θεωρώ ότι είναι ξεπεσμός για μια χώρα να έχει Υπουργό τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέχεια. Είναι στα όρια του εγκλήματος όσα έκανε για τη χώρα. Ο Θόδωρος Πάγκαλος, που μπορεί να είναι συνταξιούχος, αλλά έχει χρεωθεί λανθασμένους χειρισμούς σε πολύ σοβαρά εθνικά θέματα όπως είναι τα Ίμια αλλά και η περίπτωση Οτσαλάν. Ο Σημίτης νομίζω ότι ήταν η καταστροφή της Ελλάδας για μένα. Είναι μεγάλος ο αριθμός, ποιους να πρωτοαναφέρω. Κυρίως με απογοητεύει η Αριστερά. Με απογοητεύουν οι άνθρωποι αυτοί, επειδή δεν μπορούν, για το καλό της χώρας, να παραμερίσουν βασικές διαφωνίες και να πουν ότι συνταιριάζουν σε ένα πράγμα για να πάμε μπροστά ως χώρα. Πιστεύω ότι η Αριστερά, αν ήθελε -γιατί δεν θέλει- θα μπορούσε να είχε αυτή τη στιγμή ξελασπώσει τη χώρα.

Για ΣΥΡΙΖΑ

…Για μένα είναι να φύγουν αυτοί που κυβερνούν. Να φύγει αυτή η καταστροφή της χώρας. Τι θα έρθει, είναι ένα θέμα που θα το εξετάσουμε στον καιρό του. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει δύο βασικά πράγματα: δίκες, για να στείλει στη φυλακή ή όπου αλλού τους υπεύθυνους που μας έφτασαν εδώ και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, δεν θα μπορέσει να σταθεί. Ελπίδες δεν έχω πολλές, αλλά είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξαναψηφίζω ανθρώπους οι οποίοι κατέστρεψαν τη χώρα.

"Κατάντια να θέλουμε να στείλουμε στην Ευρώπη τον Ζαγοράκη"

Θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά μετά τις εκλογές. Κοίταξε, αυτό που με εκνευρίζει πάρα πολύ στους έλληνες πολιτικούς είναι ότι κανείς δεν κοιτά τι γίνεται στην Ευρώπη. Το μόνο που κοιτάνε είναι το πως θα παραμείνουν στην εξουσία. Το αντιμετωπίζουν περισσότερο ως εθνικές εκλογές και δεν κοιτάνε τι γίνεται στην Ευρώπη που μετά τις εκλογές θα είναι μια άλλη Ευρώπη. Ένα ευρωκοινοβούλιο που στη βάση του θα αποτελείται από αντιμνημονιακούς πολιτικούς. Κι αντί να κοιτάμε τι θα γίνει στην Ευρώπη και αν υπάρχει Ευρώπη, μας έβαλαν Ελιές, Ποτάμια, Μπαλτάκους και ό,τι άλλο σκέφτονται για να μας αποσπάσουν την προσοχή. Δηλαδή, δεν είναι κατάντια να θέλουμε να στείλουμε στην Ευρώπη Ζαγοράκη, Χριστοδουλόπουλο και λοιπούς; Ή να έχουμε στη Βουλή ένα παιδί που μπορεί να είναι ολυμπιακός, αλλά είναι αγράμματο, όπως ο Αποστολάκης; Να στείλουν Ευρωβουλή ανθρώπους που να γνωρίζουν ξένες γλώσσες, είναι βασικό αυτό, νέους ανθρώπους με παγκόσμια αντίληψη των πραγμάτων.

"Γιαγιάδες και παππούδες κλειδωμένοι σπίτι στις εκλογές"

Αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες και θα πρέπει κάθε ελληνικό σπιτικό να σκεφτεί, όχι τι έχασε σε υλικό επίπεδο, αλλά αν θέλει τα παιδιά του, τα εγγόνια του να ζήσουν καλύτερα.

Αν δεν θέλει να έχει ξενιτεμένο το παιδί του από ανάγκη και όχι από επιλογή, θα πρέπει πάρα πολύ να σκεφτεί που θα ρίξει την ψήφο του. Κι επίσης θα ήθελα να παρακαλέσω γιαγιάδες και παππούδες να τους κλειδώσουμε σπίτι εκείνη την ημέρα, γιατί μας έχουν καταστρέψει!

Επίκαιρα