Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Πούτιν: Δεν είμαστε ομοφοβικοί, αλλά προτιμούμε την «υγιή οικογένεια»

H Ρωσία δεν είναι μια ομοφοβική χώρα, σε αντίθεση με ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, υπενθυμίζοντας παράλληλα τη βασική αρχή που υποστηρίζει: «μία παραδοσιακή οικογένεια είναι μια υγιής οικογένεια».

«Εκείνοι που μας προσάπτουν τον χαρακτηρισμό της ομοφοβικής χώρας είναι εκείνοι ακριβώς που θεωρούν ότι ο μη παραδοσιακός σεξουαλικός προσανατολισμός συνιστά ποινικό αδίκημα» επισήμανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε στο παράδειγμα κάποιων πολιτειών των ΗΠΑ όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι σήμερα νόμιμος στις 34 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες.
Η Ρωσία, όπου η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν έγκλημα έως το 1993 και ψυχική ασθένεια έως το 1999, ενέκρινε το 2013 νομοσχέδιο το οποίο τιμωρεί κάθε «προπαγανδιστική» ενέργεια ενώπιον ανηλίκων η οποία προωθεί την ομοφυλοφιλία και την παιδεραστία με χρηματικές ποινές και ποινές φυλάκισης.
Ο νόμος προκάλεσε, αμέσως μόλις ενεκρίθη, σφοδρές επικρίσεις, κυρίως από τις χώρες της Δύσης.
«Εμείς αναγνωρίζουμε και δεν επιτιθέμεθα στα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων», διαβεβαίωσε ο κ. Πούτιν, ο οποίος έκανε τις σχετικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τα μέλη της προεδρικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

«Όμως η παραδοσιακή οικογένεια, η υγιής οικογένεια, αποτελεί τη στρατηγική μας επιλογή», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Το ένα δεν αποκλείει το άλλο», τόνισε.

naftemporiki.gr