Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Νεοναζιστές με υποστήριξη της Γερμανίας και των ΗΠΑ στην εξουσία, απαγορεύουν (και) την ελληνική γλώσσα.

Ουκρανία: Νεοναζιστές στην εξουσία, απαγορεύουν την ελληνική γλώσσαΣε ακροδεξιές πρακτικές οδεύει η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας με νόμους που βάζουν στο στόχαστρο τους κομμουνιστές και τις μειονότητες.   

Οι πρώτοι νόμοι που περνάνε από τη Βουλή δείχνουν το δρόμο που αναμένεται να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση, καθώς, εκτός των άλλων, αποποινικοποιεί και τη δεξιά προπαγάνδα. Επίσης σε θέσεις-«κλειδιά τοποθετούνται μέλη της νεοναζιστικής ομάδας  «Δεξιός Τομέας» που πρωτοστάτησε στην ανατροπή του Γιανούκοβιτς. Μάλιστα, ο ακροδεξιός Ακάκοφ τοποθετήθηκε ως υπουργός Εξωτερικών της χώρας.   

Μερικοί από τους νέους νόμους:   


Κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα   

Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. (Στη θέση τους προσλαμβάνονται μέλη των ακροδεξιών ομάδων).  

Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας   

Σχέδιο αντιμετώπισης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής   Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό μέλους του (φιλογερμανικού) κόμματος "UDAR" ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανία   

Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων»   

Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους. Απαγορεύθηκαν τα Ρωσικά, Ρουμανικά, Ουγγρικά και Ελληνικά.   Σχέδιο ψηφίσματος για απόδοση τιμών στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων  
Ξυλοδαρμοί σε Έλληνες της Κριμαίας   

Οι νεοναζιστές του «Δεξιού Τομέα» έχουν ήδη βάλει στο στόχαστρο τους τους Έλληνες ομογενείς, όπως δήλωσε στο δελτίο του MEGA η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Έκανε λόγο για απειλητική ατμόσφαιρα και κατήγγειλε ξυλοδαρμούς.  Μάλιστα, ζήτησε να γίνει η επικοινωνία στην ελληνική γλώσσα για λόγους ασφαλείας, φοβούμενη ότι οι συνομιλίες καταγράφονται.   

Υπενθυμίζεται ότι οι νεοναζιστές αυτοί που απειλούν τους Έλληνες της Ουκρανίας, είχαν σηκώσει κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Κίεβο, πανό υποστήριξης της Χρυσής Αυγής. 

Πηγή: www.lifo.gr