Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε και επιχείρησε να υπαχθεί στο άρθρο 99!

 Το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε και επιχείρησε να υπαχθεί στο άρθρο 99!Η οικονομική κατάσταση των κομμάτων θεωρείται αθλία. Και μάλλον όπως λένε πολλά κομματικά στελέχη ο όρος είναι επιεικής! Η κρίση έχει πλέον φέρει τους κομματικούς μηχανισμούς στα όρια της εξαθλίωσης και οι γνωστές πολυτέλειες ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Το κουίζ στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» σήμερα αφορά το ΠΑΣΟΚ το παραθέτουμε: «Ποιο πολιτικό κόμμα εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο άρθρο 99; Πάντως αυτό που εν τέλει έμαθα είναι ότι το αίτημα δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτό. Δεν υπάρχει δηλαδή νομική φόρμουλα για τους πολιτικούς οργανισμούς!»

Μάλιστα στην ίδια στήλη (dark room) ο συντάκτης της εφημερίδας δίδει και μια άλλη διάσταση του προβλήματος περιγράφοντας τις απεγνωσμένες προσπάθειες του κ. Μιχάλη Καρχιμάκη να περισώσει ότι μπορεί. Διαβάζουμε στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»:
«Τηλεφωνική επικοινωνία, μαθαίνω, ότι είχε ο Μιχάλης Καρχιμάκης με τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να ρυθμιστεί το επείγον ζήτημα της επιχορήγησης των κομμάτων η οποία ως γνωστόν έχει προ καιρού «παγώσει».

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ- όπως μου αποκάλυψε στενός του φίλος- είπε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι εντελώς στα κάγκελα αφού ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις δεν μπορεί πλέον να ικανοποιήσει. Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε ότι και η Νέα Δημοκρατία είναι στην ίδια και χειρότερη κατάσταση αλλά και ότι τα περιθώρια είναι πολύ στενά για να λυθεί το θέμα με κάποια νομοθετική ρύθμιση την οποία ζήτησε ο κ. Καρχιμάκης.

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Υπάρχουν και χειρότερα στο ΠΑΣΟΚ. Λέγεται -και δεν είναι καθόλου φήμες αλλά μια πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα- ότι κάποιος ιδιοκτήτης από τον οποίο το ΠΑΣΟΚ έχει ενοικιάσει ακίνητο για γραφεία έχει με δικαστική απόφαση δεσμεύσει τους λογαριασμούς του κόμματος στις τράπεζες. Αυτό έχει κάνει έξαλλους όλους στην Ιπποκράτους και μάλιστα βλέπουν ότι δύσκολα θα βρεθεί λύση αφού ο κ. Παπανδρέου αρνείται να εμπλακεί ώστε να βρεθεί φόρμουλα αποδέσμευσης των λογαριασμών».

troktiko.eu