Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Μανώλης Γλέζος: “Η χώρα είναι υποδουλωμένη με χεριά και με πόδια στους ξένους” Μανώλης Γλέζος: “Η χώρα είναι υποδουλωμένη με χεριά και με πόδια στους ξένους”Ο Μανώλης Γλέζος, διαπιστώνει ότι “η χώρα είναι υποδουλωμένη με χεριά και με πόδια στους ξένους” και στρέφει τα πυρά του κατά της σημερινής Γερμανίας και της στάσης που τηρεί απέναντι στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, κάνοντας λόγο για «λυσσασμένη επίθεση που δέχεται η χώρα μας». Παραθέτει παράλληλα πέντε εναλλακτικές προτάσεις εξόδου από την υφιστάμενη κρίση.
Ο ήρωας της αντιστάσεως εκτιμά ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και δηλώνει με συνέντευξή του στο κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigma και την ιστοσελίδα Sigmalive ότι υπάρχουν δύο οδοί. Η πρώτη είναι να οδηγηθεί η χώρα μπροστά, με την προϋπόθεση ότι ο κόσμος θα καταφέρει να μετουσιώσει την οργή του σε πολιτική πράξη και η δεύτερη είναι, η κατάσταση, να οδηγήσει «σε εκρήξεις βίας και μάλιστα αιματηρής».

«Υπάρχει περίπτωση η χώρα να οδηγηθεί μπροστά και υπάρχει περίπτωση ανεξέλεγκτης αιματηρής πορείας. Όταν η οργή και η αγανάκτηση του λαού δεν μετατρέπεται σε πολιτική πράξη, δεν μετουσιώνεται σε μια εξελικτική πορεία αλλά μετατρέπετε σε εκρήξεις βίας και μάλιστα αιματηρής είναι άλλο πράγμα. Αυτή είναι η κακή πλευρά. Αν καταφέρει ο κόσμος να μετουσιώσει αυτή όλη την οργή του ελληνικού λαού και τη δυσφορία του απέναντι σε αυτή τη κατάσταση, το πνίξιμο του από τη λυσσασμένη επίθεση που δέχεται η χώρα μας, αν καταφέρουμε να τη μετατρέψουμε σε μια πορεία πολιτική, τότε υπάρχει φως στο σκοτάδι».

Διακρίνει επίσης, ο κ. Γλέζος, δυνατότητα μετατροπής αυτής της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, σε μια ειρηνική κατάσταση που θα σαρώσει το κατεστημένο στην Ελλάδα και θα υψώσει τη σημαία της εθνικής ανεξαρτησίας.

Η χώρα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει την εθνική της ανεξαρτησία και σήμερα είναι υποδουλωμένη με χεριά και με πόδια στους ξένους, με μια κυβέρνηση δοτή και εκτελεστή των ξένων συμφερόντων, τόνισε, καταγγέλλοντας το σημερινό κατεστημένο.

Ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε και στο πολυσέλιδο άρθρο-προφητεία του Γερμανού πολιτικού Γιόσεφ Γκέμπελς, το οποίο γράφτηκε το 1943 και έφερε τον τίτλο «Το έτος 2000». Σε αυτό το κείμενο, ο Γκέμπελς προφητεύει πώς θα είναι ο κόσμος σήμερα, τοποθετώντας τη Γερμανία σε περίοπτη θέση, στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Η προφητεία έπεσε έξω μονό χρονικά, κατά 10 χρόνια, είπε ο κ. Γλέζος, προσθέτοντας ότι σήμερα η Γερμάνια κυριαρχεί πολιτικά και οικονομικά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Θέτει παράλληλα κάποια ερωτήματα και «προκαλεί» δημόσια τη «φράου Μέρκελ» και «όλη την παρέα της», όπως χαρακτηριστικά την αποκαλεί, να δώσει απαντήσεις.

Μας εκδικείται η φράου Μέρκελ, επειδή ο ελληνικός λαός, με το έπος του 40-41 κατόρθωσε να πετύχει την πρώτη νίκη, πέτυχε την πρώτη ήττα του άξονα;
Μας εκδικείται η φράου Μέρκελ, και όλοι όσοι είναι μαζί της, επειδή ο ελληνικός λαός ανέτρεψε τα σχεδία του Χίτλερ;
Μας εκδικείται επειδή ο ελληνικός λαός συνέβαλε στην ήττα του ναζισμού;

Αδιανόητο χαρακτηρίζει επίσης το γεγονός ότι «έχουν πάρει επανορθώσεις όλες οι χώρες που έχουν πληγεί από τη Γερμανία στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εκτός από την Ελλάδα».

Δεν φτάνει, τονίζει, που δεν έχουμε πάρει επανορθώσεις δεν φτάνει που δεν μας έχει εξοφλήσει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που μας οφείλει, αλλά επιπλέον προσπαθεί να πλήξει τον ελληνικό λαό. Καλεί επίσης τον κάθε ελεύθερο άνθρωπο του πλανήτη να εξεγερθεί για αυτή την αχαριστία την σημερινής κυβέρνησης της Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό.

Τα δάνεια δούλους τους ανθρώπους ποιεί, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μανώλης Γλέζος, προθέτοντας πως «τα δάνεια μετατρέπουν τα κράτη σε προτεκτοράτα, σε υπόδουλα κράτη». Καταγγέλλει επίσης ότι σκόπιμοι και όχι «λανθασμένοι» ήταν οι χειρισμοί που έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή της κατάσταση, «διότι οι πολιτικοί ηγέτες εκτελούσαν εντολές των ξένων».

5 προτάσεις εξόδου της Ελλάδας από το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.

Να πληρώσει η Γερμανία αυτά που οφείλει στην Ελλάδα.
«Ανέρχονται σε 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους. Ξεπερνάνε το 1 τρισεκατομμύρια μαζί με τους τόκους από το 1944, και μονό με 3%»

Να παγοποιηθούν οι δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα.«Η Ελλάδα σήμερα δίνει το 24% του ΑΕΠ για εξοπλιστικά προγράμματα. Οι άλλες χώρες της ΕΕ δίνουν από 4-12%. Για πιο λόγο η Ελλάδα να δίνει το διπλάσιο», διερωτάται ο κ. Γλέζος.

Να δώσουν οι τράπεζες χαμηλότοκα δάνεια στο ελληνικό δημόσιο.“Οι τρείς τελευταίες κυβερνήσεις έδωσαν 168 εκ ευρώ για να σωθεί το τραπεζιτικό κεφάλαιο και ενώ ο λαός δεν προκάλεσε την κρίση, του έκοψαν τις συντάξεις, τους μισθούς και τα επιδόματα, για να βοηθήσουν τις τράπεζες. Χωρίς να ευθύνεται ο λαός για την κρίση που ξέσπασε στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Να το αντιστρέψουμε. Να δώσουν οι τράπεζες στο λαό. Δανείζονται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα με 1%. Να δώσουν στο ελληνικό δημόσιο με 1,2 %. Το 0,2 το βάζω για τα λειτουργικά έξοδα μεταφοράς”.

Να σταματήσουν τα φαινόμενα κακής διαχείρισης του δημοσιονομικού τομέα.«Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα κακής διαχείρισης, μη ορθής διαχείρισης στα δημοσιονομικά.. Στον τομέα των εσόδων υπάρχει φοροαπαλλαγή, φοροδιαφυγή, μη προείσπραξη. Δεν θέλουν να φορολογήσουν τους πλουσίους και φορολογούν τον λαό».

Να συναχθεί ένα εσωτερικό δάνειο διπλής μορφής. Εθελοντικό για τα φτωχά στρώματα και υποχρεωτικό για τα μεγάλα εισοδήματα.Ο Μανώλης Γλέζος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον κυπριακό λαό για τη συμπαράσταση και τν αλληλεγγύη που επιδεικνύει. Απηύθυνε χαιρετισμό για το κίνημα αλληλεγγύης, από οικονομικής, ηθικής και αγωνιστική απόψεως. «Αδελφωμένοι να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους σκοπέλους και να ατενίσουμε το μέλλον», είπε ο κ. Γλέζος, εκφράζοντας τη συγκίνηση του διότι, όπως είπε «η πρακτική εφαρμογή άρχισε από την Κύπρο»

Αναφέρθηκε επίσης και στο παγκόσμιο κίνημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», λέγοντας ότι «είναι συγκινητικό να ακούς να λένε ότι είμαστε όλοι Έλληνες. Είναι συγκινητικό, είπε, το γεγονός ότι δεν ξεχνούν την προσφορά αυτού του μικρού λαού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τονίζοντας δε, ότι αυτό το κίνημα βοηθά τόσο τον ελληνικό λαό , όσο και τους άλλους λαούς.

Τελικά η Ελλάδα θα νικήσει και θα πετύχει να επουλώσει τις πληγές από τη λαίλαπα που έχει ξεσπάσει εναντίον του ελληνικού λαού και να οδηγήσει το λαό από πειραματόζωο των οικονομικών παιχνιδιών , ως παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει ένας λαός όταν εμπιστεύεται τον εαυτό του και αγωνίζεται για το παρόν και το μέλλον των παιδιών του, είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει ο Μανώλης Γλέζος.

dailynews24