Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Το PSI δεν θα είναι ένα happy end

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της συμφωνία για το PSI οι διεθνείς οίκοι εκφράζουν επιφυλάξεις για το εάν η Ελλάδα απέφυγε τελικά τα χειρότερα

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της συμφωνία για το PSI οι διεθνείς οίκοι εκφράζουν επιφυλάξεις για το εάν η Ελλάδα απέφυγε τελικά τα χειρότερα.

Η Bank of America Merrill Lynch δηλώνει πως το ελληνικό PSI δεν θα είναι ένα happy end. Και αυτό διότι ο οίκος χωρίς να παραγνωρίζει τα οφέλη της συμφωνίας, θωρεί πως ακόμα και στο καλύτερο πιθανό σενάριο, το χρέος δεν θα πέσει κάτω από το 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

Οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch τονίζουν πως και το νέο πρόγραμμα εξακολουθεί να στηρίζεται σε υπερ-αισιόδοξες εκτιμήσεις, κάτι που υπονοεί ότι το μέλλον θα φέρει περισσότερες απογοητεύσεις και διαπραγματεύσεις». Παράλληλα ο οίκος εντοπίζει σημαντικό πολιτικό ρίσκο, κυρίως γύρω από τις επερχόμενες εκλογές, με τις πολιτικές εξελίξεις να χαρακτηρίζονται ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το πρόγραμμα προσαρμογής και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

parapolitika.gr